Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Російські військові розстріляли сім'ю у Кременній - ЗМІ

14:39:03

Російські військові розстріляли сім'ю з трьох осіб в тимчасово окупованій Кремінній на Луганщині. Про це повідомив  російський Telegram-канал ASTRA з посиланням на джерела та родичів вбитої родини. За інформацією російських журналістів, тіла 60-річної жінки, її 37-річної дочки та 41-річного зятя з вогнепальними пораненнями знайшли в Кремінній 26 січня. Родичі вбитої родини розповіли, що у 37-річної жінки залишилася 18-річна донька.   За підозрою у розстрілі мирних громадян затримали 33-річного військовослужбовця в/ч 12271 Фідана Хаєрзаманова. Розшукуються також його товариші по службі: 30-річний Ігор Дмитрієв і 39-річний Азамат Гарєєв.  Нагадаємо, наприкінці жовтня 2023 року в окупованій Волновасі Донецької області російські військові розстріляли дев'ятьох мирних жителів , серед яких була сім'я з двома дітьми. У грудні на окупованих територіях Херсонській області російські військові вбили дитину . Хлопчика, який вчився у 8 класі, розстріляли на очах у родини через те, що він нібито щось не те сфотографував.

Війська РФ обстріляли Нікополь: поранено двох юнаків

14:10:29

Російські війська в понеділок, 29 січня, обстріляли Нікополь. Унаслідок атаки двоє молодих хлопців, один із них перебуває у важкому стані. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак у Telegram.   "Росіяни вдарили по Нікополю артилерією. Постраждали двоє молодих хлопців, 19 і 21 рік. Перший лікуватиметься вдома. Другий - важкий. У нього осколкові поранення голови та грудної клітки. Медики надають усю необхідну допомогу", - написав він. Нагадаємо, 23 січня внаслідок масованої ракетної атаки російських загарбників по Павлограду Дніпропетровської області загинув чоловік . Російська армія також вбила останнього жителя села Степок в Сумської області . 60-річний чоловік  був останнім жителем села, адже інші люди евакуювалися. 

СБУ викрила нові схеми для ухилянтів, серед затриманих - барбер

13:49:56

Служба безпеки заблокувала нові схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Про це повідомила пресслужба СБУ в понеділок, 29 січня.   У результаті комплексних заходів у різних регіонах України затримано організаторів оборудок. Ділки пропонували військовозобов’язаним втекти до Євросоюзу на підставі підроблених документів або в обхід контрольно-пропускних пунктів.   Вартість таких "послуг" оцінювали від 3000 до 10 000 доларів. Сума залежала від терміновості та способу втечі.   Завдяки оперативному реагуванню СБУ вдалося запобігти нелегальному переправленню за кордон понад 50 потенційних призовників.   Так, у Києві нейтралізували злочинну групу, до якої входило двоє посадовців столичних медзакладів та очільниця місцевої громадської організації.   Фігуранти фабрикували для своїх клієнтів висновки лікарських обстежень щодо наявності у них тяжких діагнозів. Потім фіктивні документи подавали до центру медико-соціальної експертизи для встановлення ухилянтам 2-ї чи 3-ї груп інвалідності.   Отриману підробку вони планували використати для незаконного виїзду за межі України, щоб сховатися від мобілізації.

Двох "беркутівців" судитимуть за спроби знищити докази вбивств на Майдані

13:25:34

Державне бюро розслідувань повідомило нові підозри екскомандирам спецпідрозділу міліції Беркут, які намагались знищити докази вбивств учасників Революції гідності. Про це повідомила пресслужба ДБР в понеділок, 29 січня.   Працівники ДБР повідомили про підозру колишнім командирам спецпідрозділу Беркут, що намагались знищити зброю, з якої їхні підлеглі вбили учасників Революції гідності. З цієї зброї спецпризначенці 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві вбили 48 та поранили 90 учасників акцій протесту.   Колишні командир полку та командир роти ПМОП Беркут, підпорядкованого ГУМВС України в Києві, організували перевезення зброї з території місця дислокації Беркута і незаконно знищили табельну вогнепальну зброю у різних місцях столиці.   "Вони розрізали її на частини абразивним матеріалом та видалили механічним способом маркування серійних номерів. Після цього залишки зброї скинули у притоці Дніпра - річці Віта та закопали на березі", - розповіли в ДБР.   Зокрема, були знищені 24 автомати 7,62 мм АКМС, одна снайперська гвинтівка Драгунова, три рушниці 12 мм Форт-500 і рушниця Форт-12 калібром 9 мм. Нагадаємо, раніше у ДБР завершили розслідування по 20 "беркутівцях", які використали зброю проти учасників Революції Гідності. До суду було передано обвинувальні акти щодо вбивць активістів Майдану . Слідство вважає, що колишній президент Віктор Янукович дав вказівку тодішньому міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку застосувати вогнепальну зброю проти учасників Євромайдану близько 7 ранку 20 лютого 2014 року.

В Ірані стратили чотирьох чоловіків, звинувачених у шпигунстві на Ізраїль

13:04:01

В Ірані в понеділок, 29 січня, стратили чотирьох чоловіків, обвинувачених у плануванні диверсій на оборонному заводі та ймовірних зв'язках з ізраїльським Моссадом. Про це повідомляє AВС news.   Чоловіки були засуджені за планування нападу на завод в Ісфахані, що займається виробництвом ракетного та оборонного обладнання. Тегеран заявив, що операція була розроблена службою зовнішньої розвідки Ізраїлю Моссад. Перед в'їздом до Ірану всі четверо нібито пройшли підготовку в одній з країн Африки.   Чоловіків заарештували в липні 2022 року і засудили до страти у вересні 2023 року. Radio Liberty пише , що всі четверо були етнічними курдами.   Нагадаємо, у грудні минулого року в Ірані був страчений чоловік, обвинувачений у передачі секретної інформації Моссаду .  Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що Іран збільшує кількість страт "із загрозливою швидкістю" .