Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Генсек НАТО відреагував на ракетну атаку Росії по Україні

22:08:13

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг засудив сьогоднішні ракетні обстріли Росією українських міст. Про це він сказав перед зустріччю із міністром оборони США Ллойдом Остіном у Пентагоні, повідомляє Європейська правда в понеділок, 8 липня.   Столтенберг виступив напередодні саміту НАТО, який відбудеться у Вашингтоні 9-11 липня.    "В Україні Росія продовжує свою жорстоку війну. Лише сьогодні ми стали свідками жахливих ракетних атак на українські міста, в результаті яких загинули невинні цивільні, в тому числі діти. Я засуджую ці жахливі атаки", - сказав генсек НАТО.   Столтенберг додав, що саміт у Вашингтоні ухвалить рішення щодо подальшого посилення підтримки України.   Нагадаємо, вранці 8 липня Росія завдала низки масованих ударів по Києву, Дніпру, Кривому Рогу та інших містах України. Росіяни  вдарили по дитячій лікарні Охматдит у Києві . Сили протиповітряної оборони  збили 30 ракет з 38 запущених росіянами .

Байден - демократам: Я нікуди не піду

21:21:02

Президент США Джо Байден заявив членам Демократичної партії, що він залишиться в президентських перегонах у 2024 році. Про це повідомляє Вloomberg в понеділок, 8 липня.   Зазначається, що Байден надіслав демократам лист на фону заяв щодо його можливої заміни. "Я твердо вирішив залишитися в цих перегонах, пройти їх до кінця і перемогти Дональда Трампа. Питання про те, як рухатися далі, добре обговорюється вже понад тиждень. І настав час покласти цьому край", - написав Байден у листі.   Водночас американський лідер зазначив, що він у курсі "стурбованості, яку висловлюють люди", щодо його кандидатури. "Я не сліпий", - зазначив президент, говорячи про побоювання низки демократів.   "Повірте, я краще, ніж будь-хто інший, знаю, яку відповідальність і який тягар несе номінант від нашої партії", - наголосив Байден.   За його словами, він не балотувався б, якби не вірив, що він "найкраща людина для того, щоб перемогти Трампа у 2024 році".   Байден також зазначив, що його кандидатура - це вибір виборців Демократичної партії США, оскільки саме він переміг на праймериз.    "У нас є одне завдання. І воно полягає в тому, щоб перемогти Дональда Трампа", - наголосив президент США.   Нагадаємо, у червні Трамп і Байден взяли участь в дебатах. Виступ Байдена був настільки провальним , що Демократичну партію закликали змінити кандидата в президенти.   Пізніше Байден визнав, що виступив невдало , однак заявив, що не планує зніматися з виборів. Блінкен відповів на критику Байдена

Радбез ООН проведе засідання через обстріл України

20:39:48

Рада Безпеки ООН збереться у вівторок, 9 липня, на екстрене засідання, яке буде присвячене масованому російському обстрілу України. Про це повідомляє Sky News.   Засідання закликали провести низка країн, серед яких: Велика Британія, Франція, Еквадор, Словенія та США.   Радбез збереться після того, як унаслідок ракетного удару Росії по Києву постраждала дитяча лікарня Охматдит.   "Ми засудимо боягузливий і розпусний напад Росії на лікарню", - заявила посол Британії в ООН Барбара Вудворд.   Нагадаємо, вранці 8 липня Росія завдала низки масованих ударів по Києву, Дніпру, Кривому Рогу та інших містах України. Росія вдарила по дитячій лікарні Охматдит у Києві, вже відомо про двох загиблих.   Загвлом у Києві 22 загиблих, у Кривому Розі - 10 загиблих, у Дніпрі один загиблий, у Покровську - троє загиблих.    

Зеленський зустрівся з Дудою

19:30:15

  Президент України Володимир Зеленський зустрівся з лідером Польщі Анджеєм Дудою у Варшаві. Про це повідомила пресслужба Офісу президента в понеділок, 8 липня.   Глава держави подякував Дуді за підтримку України та внесок Польщі в боротьбу з російською агресією. Зеленський також відзначив підтримку України на шляху до ЄС і НАТО з боку Польщі. "Ми багато чого досягли за ці понад два роки: від заявки на кандидатство та інших кроків щодо переговорів до відкритого шляху щодо членства в Євросоюзі. Дякуємо за вашу позицію. Віримо в мирну, сильну Україну разом із мирною, сильною Польщею. Українська армія захищає безпеку Польщі та всієї Європи. І ми вдячні, що Польща завжди нам допомагає", - сказав президент.   Зеленський та Дуда детально обговорили оборонну співпрацю та потреби Сил оборони України.   Президенти відзначили важливість інавгураційного Саміту миру, підписаної сьогодні двосторонньої безпекової угоди та нового оборонного пакету нашій країні від Польщі. Нагадаємо, сьогодні Україна та Польща підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки між країнами.  Україна та Польща розроблюють механізм, в межах якого польська протиповітряна оборона буде збивати російські ракети та дрони .

НАТО планує створити до 50 бригад для захисту від нападу Росії - ЗМІ

18:44:06

НАТО буде потрібно від 35 до 50 додаткових бригад, щоб повністю реалізувати свої нові плани щодо захисту від нападу з боку Росії. Про це 8 липня  пише Reuters з посиланням на військові джерела.   Бригада налічує від 3 000 до 7 000 військовослужбовців, тому створення ще 35-50 таких підрозділів стане значним викликом. За словами джерела, лише Німеччині доведеться вчетверо посилити свої сили і засоби протиповітряної оборони. Наразі незрозуміло, звідки союзники по НАТО можуть взяти додатковий персонал для 35-50 бригад.   На саміті у Вільнюсі минулого року лідери НАТО погодили перші великі оборонні плани Альянсу. Відтоді посадовці працюють над тим, щоб перевести ці документи в конкретні військові вимоги.   Очікується, що лідери НАТО отримають оновлену інформацію про плани у Вашингтоні цього тижня на саміті з нагоди 75-ї річниці Альянсу.   "Протиповітряна і протиракетна оборона, далекобійні озброєння, логістика, а також великі сухопутні маневрені формування є одними з наших ключових пріоритетів", - прокоментувати ситуацію офіційний представник НАТО. Нагадаємо, раніше парламент Фінляндії затвердив угоду про співробітництво в області оборони і надав США доступ до 15 військових об'єктів . Китай кидає виклик НАТО та його цінностям - Столтенберг

Обстріл Охматдиту: уряд вирішує, куди переїдуть персонал і пацієнти

18:01:47

  Кабінет міністрів розглядає нові локації для переїзду працівників і пацієнтів київської дитячій лікарні Охматдит, яка постраждала внаслідок російської атаки. Про це повідомив  прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram в понеділок, 8 липня.   Глава уряду вказав, що росіяни завдали цілеспрямовані удари по цивільній інфраструктурі. Є влучання в медичні заклади, зокрема зруйнована будівля однієї з найбільших дитячих лікарень Охматдит у Києві.   "Наслідки цієї варварської атаки розглянемо на найближчому засіданні уряду. Дав доручення МОЗ, Мінекономіки, Мінфіну невідкладно опрацювати питання щодо виділення коштів для відновлення медичних закладів і допомоги постраждалим", - написав Шмигаль.     Також, за словами прем'єра, на доручення президента уряд розглядає нові локації для переїзду працівників і пацієнтів Охматдиту.