Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Сухопутні війська створили рекрутинговий центр

13:41:35

В Збройних силах України створять рекрутинговий центр з укомплектування військових частин та підрозділів Сухопутних військ. Передусім йдеться про роботу з безпілотними системами. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк у Telegram в п'ятницю, 10 травня.   "Враховуючи те, що нині безпілотні технології вирішують низку складних та важливих бойових завдань на полі бою, першочергово основним завданням центру визначено відбір та комплектування підрозділів безпілотних систем Сухопутних військ вмотивованими кандидатами з необхідними якостями для подальшого навчання та здобуття військово-облікової спеціальності в напрямку безпілотних систем", - написав він.   Павлюк зазначив, що під час відбору кожний кандидат, що відповідає умовам, зможе обрати підрозділ, в якому він хоче служити.   Базова загальновійськова підготовка забезпечуватиметься в межах спеціального навчального батальйону, фахова - також на базі окремого центру та під керівництвом фахівців з бойовим досвідом. Нагадаємо, Міноборони почало рекрутинговий проєкт у листопаді 2023 року. Він дозволяє людині обрати конкретний підрозділ та визначену посаду, де її цивільний досвід буде найкориснішим. 2 травня у місті Мукачево Закарпатської області відкрили 20-й в Україні Центр рекрутингу української армії . Військовий рекрутинг і мобілізація: в чому різниця

На Дніпропетровщині шахраї ошукали родичів військових і волонтерів

13:20:53

У Дніпропетровській області засуджено учасників організованої групи, які ошукали родичів військових та волонтерів. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в п'ятницю, 10 травня. Суд визнав винними трьох учасників організованої групи за фактами крадіжки, шахрайства та несанкціонованого втручання в роботу інформаційних систем.   Організатора групи засуджено до 9,5 років, а двох учасників - до 8,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.   Троє жителів Кам’янського району організували схему виманювання грошей у родичів українських військових та волонтерів. Вони знаходили у соцмережах інформацію про збір коштів на допомогу та лікування військовослужбовців ЗСУ.   Під час листування у месенджері видавали себе за представників міжнародних організацій та пропонували фінансову допомогу в іноземній валюті. Під виглядом конвертування коштів засуджені отримували доступ до онлайн-банкінгу потерпілих та привласнювали гроші шляхом їх переведення на підконтрольні рахунки.   Загальна сума спричинених збитків становить 1,3 млн гривень.

Під час обстрілу Сумщини загинула жінка, поранено її онуку

12:39:08

Унаслідок артобстрілу Есманської громади Шостинського району Сумської області загинула жінка й дістала поранень її онука. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в п'ятницю, 10 травня.   За даними слідства, сьогодні вранці окупанти протягом години з артилерії обстрілювали цивільну інфраструктуру Есманської громади Шосткинського району.   Унаслідок атаки ворога загинула 64-річна жінка, її 17-річна онука дістала поранень.   Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисними вбивствами.   Нагадаємо, 6 травня на Сумщині внаслідок російських обстрілів загинула людина , четверо дістали поранень, з яких двоє маленьких дітей. Росіяни  завдали ударів по енергетичній системі Сумщини .  Було знеструмлено  понад 400 тисяч споживачів.

ГУР попередило українців про посилення російської пропаганди

12:19:29

Росія в рамках нової інформаційно-психологічної операції (ІПСО) в Україні може готувати провокації у місцях масового скупчення людей. Наприклад, на вокзалах, у лікарнях. Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міноборони в п'ятницю, 10 травня.   Зазначається, що разом із загостренням обстановки на фронті противник посилює дестабілізаційні зусилля, спрямовані на розкол українського суспільства.   "Зокрема, може використовувати для цього масові заходи, куди вкидає власні провокації. Військовими цілями противника є не лише військові об’єкти, а також цивільна інфраструктура: лікарні, вокзали, скупчення людей", - йдеться у повідомленні.   У ГУР додали, що спроби російських інформаційних кампаній з використанням політичних гасел, що роз’єднують суспільство - паразитують на справжніх проблемах, але чимало з них спричинені агресією РФ.   "Українські фахівці з інформаційних операцій роблять усе можливе для захисту нашого суспільства, проте нам потрібні також ваші розуміння та допомога", - зазначили розвідники. Нагадаємо, раніше російські ЗМІ поширювали інформацію про те, що окупанти у ніч на 1 травня нібито завдали ракетного удару по штабу Збройних сил України в Одесі . Однак це фейк.