Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

На Дніпропетровщині шахраї ошукали родичів військових і волонтерів

13:20:53

У Дніпропетровській області засуджено учасників організованої групи, які ошукали родичів військових та волонтерів. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в п'ятницю, 10 травня. Суд визнав винними трьох учасників організованої групи за фактами крадіжки, шахрайства та несанкціонованого втручання в роботу інформаційних систем.   Організатора групи засуджено до 9,5 років, а двох учасників - до 8,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.   Троє жителів Кам’янського району організували схему виманювання грошей у родичів українських військових та волонтерів. Вони знаходили у соцмережах інформацію про збір коштів на допомогу та лікування військовослужбовців ЗСУ.   Під час листування у месенджері видавали себе за представників міжнародних організацій та пропонували фінансову допомогу в іноземній валюті. Під виглядом конвертування коштів засуджені отримували доступ до онлайн-банкінгу потерпілих та привласнювали гроші шляхом їх переведення на підконтрольні рахунки.   Загальна сума спричинених збитків становить 1,3 млн гривень.

Під час обстрілу Сумщини загинула жінка, поранено її онуку

12:39:08

Унаслідок артобстрілу Есманської громади Шостинського району Сумської області загинула жінка й дістала поранень її онука. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в п'ятницю, 10 травня.   За даними слідства, сьогодні вранці окупанти протягом години з артилерії обстрілювали цивільну інфраструктуру Есманської громади Шосткинського району.   Унаслідок атаки ворога загинула 64-річна жінка, її 17-річна онука дістала поранень.   Розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисними вбивствами.   Нагадаємо, 6 травня на Сумщині внаслідок російських обстрілів загинула людина , четверо дістали поранень, з яких двоє маленьких дітей. Росіяни  завдали ударів по енергетичній системі Сумщини .  Було знеструмлено  понад 400 тисяч споживачів.

ГУР попередило українців про посилення російської пропаганди

12:19:29

Росія в рамках нової інформаційно-психологічної операції (ІПСО) в Україні може готувати провокації у місцях масового скупчення людей. Наприклад, на вокзалах, у лікарнях. Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міноборони в п'ятницю, 10 травня.   Зазначається, що разом із загостренням обстановки на фронті противник посилює дестабілізаційні зусилля, спрямовані на розкол українського суспільства.   "Зокрема, може використовувати для цього масові заходи, куди вкидає власні провокації. Військовими цілями противника є не лише військові об’єкти, а також цивільна інфраструктура: лікарні, вокзали, скупчення людей", - йдеться у повідомленні.   У ГУР додали, що спроби російських інформаційних кампаній з використанням політичних гасел, що роз’єднують суспільство - паразитують на справжніх проблемах, але чимало з них спричинені агресією РФ.   "Українські фахівці з інформаційних операцій роблять усе можливе для захисту нашого суспільства, проте нам потрібні також ваші розуміння та допомога", - зазначили розвідники. Нагадаємо, раніше російські ЗМІ поширювали інформацію про те, що окупанти у ніч на 1 травня нібито завдали ракетного удару по штабу Збройних сил України в Одесі . Однак це фейк.