Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Керівників ТЦК та СП на Рівненщині судитимуть за побиття і збагачення

12:51:24

Колишній Рівненський обласний військком та начальник районного ТЦК підуть під суд. Справа стосується побиття підлеглого, незаконного збагачення і не тільки. Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора в середу, 24 січня.   Розслідування справи проти скандальних керівників обласного та районних Рівненських ТЦК і СП завершили. Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт.   Військові звільнені із займаних посад і зараховані у розпорядження. Наразі вони перебувають під вартою.   Нагадаємо, в кінці липня 2023 року правоохоронці затримали керівників обласного та районного військкоматів у Рівненській області, причетних до побиття підлеглого. Обласний військком завдав підлеглому кілька ударів битою, принижував і повчав його, оскільки дізнався, що солдат співпрацює із правоохоронними органами. Таким чином він намагався з’ясувати чию саме протиправну діяльність солдат хотів викрити. У той час, коли посадовець бив військового, це фіксував на камеру його колега - начальник районного ТЦК та СП.   Згодом правоохоронці встановили, що останній вживав психотропні речовини та здійснював їх збут. У ході обшуків виявлено та вилучено зіп-пакети з амфетаміном загальною вагою 11 г, відеозапис, знаряддя побиття солдата та інші речові докази.   Також під час слідства встановили, що обласний військком володіє незадекларованими статками . Серед них два вантажні автомобілі, земельні ділянки та недобудований готель на гірськолижному курорті у Карпатах.   Загальна сума незаконного збагачення сягнула понад 52 млн гривень. У грудні 2023 року майно заарештували та передали в АРМА .

ЗСУ розбили інженерні підрозділи росіян біля Маріуполя - Андрющенко

12:26:33

  По району базування інженерних підрозділів російських окупантів в селищі Гранітне Донецької області було завдано удару. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram в середу, 24 січня.   "Ранок хороших новин. Селище Гранітне. Черговий удар у район базування інженерних підрозділів окупантів, який остаточно розбив надію на залізничний міст. Точніше, його залишки разом зі щонайменше п'ятьома одиницями інженерної техніки", - написав він.   За словами Андрющенка, це не лише крапка, а "жирний хрест" на потенціалі залізниці з Росії до тимчасово окупованих територій України мінімум на 2024 рік. Також радник міського голови Маріуполя подякував усім причетним до удару по противнику, першочергово тим, хто в окупації.   "Тепер можна попросити "кару небесну" на інший міст? І поховати вже автомобільну логістику на Волноваху серйозно та надовго?" - додав Андрющенко. Нагадаємо, у листопаді 2023 року російський віцепрем'єр Марат Хуснуллін заявляв, що будівництво залізниці з Ростовської області РФ до окупованого Криму через тимчасово захоплені території України знаходиться на етапі проєктування .

Зеленський привітав контррозвідку із професійним святом

12:06:40

Президент Володимир Зеленський привітав співробітників зовнішньої розвідки із професійним святом. Про це глава держави написав  у Telegram в середу, 24 січня.   "Сьогодні відзначається День зовнішньої розвідки України. Людей, які допомагають державі дізнаватися реальну ситуацію на кожному з напрямків. Інституції, ефективність якої стає передумовою багатьох здобутків України", - йдеться у вітанні.   Зеленський зазначив, що публічно про деталі роботи СЗРУ майже нічого не можна розповісти. "Зараз не час. Але наш захист, наша дипломатична робота, наші активні дії і на фронті, і в міжнародних відносинах ґрунтуються, зокрема, на інформації, яку надають фахівці нашої зовнішньої розвідки. Дякую та вітаю з вашим професійним днем!" - наголосив президент. Нагадаємо, напередодні  українські хакери зламали найбільший із трьох науково-дослідницьких центрів космічної гідрометеорології РФ Планета. Було знищено безпрецедентний масив інформації. ГУР розповіло деталі кібератаки .

Україна отримає від Латвії нові авто, конфісковані у п'яних водіїв

11:48:47

Уряд Латвії ухвалив рішення безоплатно передати Україні ще 14 автомобілів, конфіскованих у п'яних водіїв. Про це повідомляє Delfi.   Зазначається, що автомобілі призначені для армійських частин Міністерства оборони України, комунального медичного підприємства в Ізюмському районі Харківської області, Арбузинської сільради Миколаївської області, військової частини Національної гвардії, Кам'янець-Подільської райради Хмельницької області та Китайгородської сільради Хмельницької області.   Загалом Латвія передасть Україні партію з 14 автомобілів, загальна ринкова вартість яких становить понад 100 тисяч євро.   Автомобілі будуть доставлені з Латвії в Україну за допомогою так званого Твіттер-конвою. Нагадаємо, на початку 2023 року Сейм Латвії підтримав поправки до закону про підтримку цивільного населення України, який створив підстави  передавати конфісковані у нетверезих водіїв  транспортні засоби у власність України. Латвія загалом відправила в Україну 271 автомобіль , конфіскований у нетверезих водіїв. За даними на середину грудня, загальна вартість конфіскованих автомобілів склала понад 900 тисяч євро.