Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

У Рівному горіла багатоповерхівка, є жертва

04:57:35

У Рівному сталася пожежа у багатоповерхівці, в результаті якої одна людина загинула та одна постраждала. Рятувальники евакуювали 15 мешканців. Про це у неділю, 14 січня, повідомили у ДСНС.   "Рівне. Сьогодні під час гасіння пожежі у багатоквартирному житловому будинку рятувальниками врятовано чоловіка та евакуйовано 15 осіб", - сказано в повідомленні.   Також повідомляється, що в одній із квартир на сьомому поверсі рятувальники виявили тіло чоловіка 2002 року народження, ще одного чоловіка 1984 року народження з ознаками отруєння чадним газом вивели на свіже повітря та передали працівникам швидкої медичної допомоги.   Причина пожежі та розмір збитків встановлюються.   Нагадаємо, ввечері 13 січня  спалахнула пожежа у ТРЦ Космополит  у Солом’янському районі Києва. Пізніше стало відомо, що підпал здійснив 7-річний хлопчик .

Удари по хуситах послабили їх менш ніж на третину - ЗМІ

04:45:18

Удари США та Великобританії по об'єктах єменських хуситів знизили їхній наступальний потенціал не більше ніж на 30%. Авіаудари призвели до пошкодження чи знищення до 90% цілей, проте навіть після цього хусити залишаються власниками значного військового потенціалу. Про це повідомляє NYT із посиланням на неназваних чиновників США.   Зазначається, що збереження боєздатності хуситів є серйозними проблемами для президента США Джо Байдена і його союзників, оскільки найближчим часом можуть бути відповідні заходи з їхнього боку. Проте зволікання у діях хуситів може свідчити про розбіжності всередині руху щодо можливої реакції.   Джерела NYT також зазначають, що виявлення цілей хуситів виявилося складнішим завданням, ніж передбачалося. Американські та інші західні спецслужби останніми роками не приділяли значної уваги збору даних про місцезнаходження ППО хуситів, їх командних центрів, складів боєприпасів, а також об'єктів із зберігання та виробництва безпілотників та ракет.   Після атаки Пентагон у розмові з британськими колегами висловив невдоволення у розмові з британськими колегами через витік інформації про плани США та Великобританії. Про події стало відомо за кілька годин до ударів, коли британські видання The Times та The Guardian, а також Wall Street Journal розкрили дані плани.   У ніч проти 12 січня військова авіація та кораблі США та Великобританії здійснили перші удари по військових об'єктах хуситів у Ємені у відповідь на атаки на торгові судна у Червоному морі. Повідомлялося, що при ударах задіяно понад 100 високоточних ракет. Про нові удари по позиціях хуситів ЗМІ повідомили у ніч проти 13 січня.

Гендерно-нейтральні туалети: у РФ назвали мету війни в Україні

02:40:33

Губернатор Санкт-Петербурга Олександр Беглов заявив, що російські військові "добре розуміють, за що воюють" в Україні, бо бачили у місцевих школах ґендерно-нейтральні туалети. Про це Беглов написав у своєму Telegram-каналі після зустрічі з пораненими окупантами у шпиталі.   За його словами, учасники війни бачили в Україні туалети, "де замість двох приміщень – для дівчаток та для хлопчиків – три приміщення: для дівчаток, хлопчиків та гендерно-нейтральних". Саме тому, вважає губернатор Петербурга, "ці хлопцям не потрібно пояснювати, які цінності ми відстоюємо".   У відповідь на заяву губернатора депутат Закзборів Санкт-Петербурга Борис Вишневський нагадав про проблеми у російській інфраструктурі: "за даними Росстату, чверть росіян не мають централізованої каналізації". Він запропонував перерозподілити зусилля, спрямовані на боротьбу із Заходом та НАТО, на вирішення більш нагальних проблем. "І взагалі важко собі уявити щось гендерніше-нейтральне, ніж дворовий туалет типу "сортир"", - підсумував депутат.   При цьому він висловив сумніви, що у школах Донбасу справді були гендерно-нейтральні туалети.   Раніше повідомлялося, що у московському суді у туалеті помер підсудний : труп пролежав там добу.   ЄС заборонить експорт унітазів до Росії - ЗМІ