Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Замах на Фіцо розслідуватимуть як тероризм

12:48:30

Прокуратура Словаччини перекваліфікувала замах на прем’єр-міністра Роберта Фіцо на терористичний акт. Про це повідомив генеральний прокурор Марош Жилінка, передає TASR.   "Звинувачення, висунуті проти стрілка, який у травні намагався вбити прем'єр-міністра Роберта Фіцо, були перекваліфіковані на терористичний акт", - заявив він.   Нападника спочатку звинувачували в умисному вбивстві. Наразі він поінформований про зміну кваліфікації злочину. Нагадаємо, 15 травня 71-річний Юрай Цинтула кілька разів  вистрелив у прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо . Замах стався після виїзного засідання уряду в місті Гандлова.  На початку червня  Фіцо записав перше з моменту замаху звернення , в якому повідомив про наміри через кілька тижнів повернутись до роботи. В уряді країни заявили, що після пережитого замаху Фіцо тепер буде мати постійні проблеми зі здоров’ям .

Київські чиновники вивезли родичів за кордон, використавши дітей-сиріт

11:41:54

Прокуратура після заяви Офісу омбудсмена розпочала розслідування щодо незаконного виїзду за кордон родичів керівництва Служби у справах дітей. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури в четвер, 4 липня.    Розпочато кримінальне провадження за фактами, викладеними уповноваженим Верховної Ради з прав людини про незаконний виїзд за кордон осіб у березні 2022 року під приводом супроводу дітей-сиріт під час евакуації до Німеччини.   В межах кримінального провадження перевірятиметься інформація, поширена Офісом омбудсмена, про те, що посадовці Служби у справах дітей та сімʼї Києва та Центру соціально-психологічної реабілітації дітей №1 Києва організували виїзд за кордон кількох осіб, у тому числі своїх родичів, під виглядом працівників закладів, що супроводжують дітей під час евакуації за кордон.   Також буде перевірено інформацію про те, що жоден із супроводжуючих, опинившись за межами держави, не повернувся до України.   Досудове розслідування проводиться за ознаками статті Незаконне переправлення через державний кордон осіб призовного віку за попередньою змовою групою осіб.   Раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що київські чиновники могли відправити своїх близьких родичів за кордон під виглядом супроводжуючих для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Нагадаємо, за даними ДПСУ, останнім часом стало більше спроб нелегально перетнути кордон. Чоловіки готові платити "перевізникам" від трьох до 20 тисяч доларів . Актор Руслан Ханумак виїхав з України до США

У ДПСУ розповіли, як зросли "розцінки" за втечу за кордон для ухилянтів

11:23:06

Останнім часом стало більше спроб нелегально перетнути кордон. Чоловіки готові платити "перевізникам" від трьох до 20 тисяч доларів. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону в четвер, 4 червня.   "За останній час ми бачимо такі зухвалі спроби саме злочинних груп доправляти до кордону групами людей. Це може бути 10 осіб, це може бути 20 осіб, це може бути 30. Рекордну групу затримували в кількості 47 осіб", - розповів він.   За словами речника ДПСУ, злочинці "допомагають" чоловікам за чималі кошти. Розцінки коливаються від трьох до 12 тисяч доларів. Під час фільтрації порушників прикордонники встановлювали, що ті заплатили 18 тисяч доларів або навіть 20 тисяч доларів. Нагадаємо, раніше  на кордоні з Молдовою затримали 24 ухилянтів . Кожен із чоловіків заплатив за незаконну подорож по 12 тисяч євро.

Пасивний дохід для IT-вців: інвестуємо правильно

11:00:30

Відкриття ринку землі 1-го липня 2021 року буквально змінило «гру» в секторі інвестицій. Відтепер, купівля/продаж сільськогосподарської землі стала доступною для фізичних осіб і вже від моменту зняття меморандуму почала стрімко розвиватись. Серед основних переваг активу: низький поріг входу, порівняно нижча ціна угоди від європейських сусідів та стабільний щорічний пасивний дохід. Усі ці особливості неабияк підігрівають інтерес зробити свою першу інвестицію. Проте, основний барʼєр для інвестора полягає у відносно молодому ринку та відсутності досвіду. Адже цифрові активи виглядають досить знайомими, а інколи приберегти ці кошти вдома видається найбільш оптимальним варіантом. Чи є ризики від інвестицій у сільськогосподарську землю та які її переваги поміж інших ресурсів? Детальніше розібрали ці питання з CEO компанії Zeminvest Олександром Кравченко .

Окупанти перекидають резерви через Маріуполь на північ Донеччини

10:46:05

Російські військові перекидають резерви разом із боєкомплектом із Запорізької області через Маріуполь до Донецької області. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram в четвер, 4 липня.   "Два дні поспіль спостерігаємо пересування колонами живої сили з БК з Запорізької області через Маріуполь на північний напрям Донецької області", - написав він.   За даними Андрющенка, росіяни поновили активне тренування ствольною артилерією на полігоні на північний схід від Маріуполя.   "Можемо стверджувати що росіяни почали активне перекидання резервів з півдня та активізували тренування для прискорення формування нових. З хороших новин, все вказує на відмову або перенесення по строках планів збільшення тиску на півдні. Тут все вирішує північ та чи вдасться росіянам мати результативність", - зазначив радник мера Маріуполя. Нагадаємо, раніше в Маріуполі партизани помітили евакуаційну колону техніки з пораненими військовослужбовцями армії Росії.  За даними Генштабу, минулої доби  ЗСУ ліквідували 1200 окупантів . З початку повномасштабного вторгнення армія Росії втратила 547 470 осіб.

У Житомирській області уламки дрону впали на будинок

10:03:37

У Житомирській області під час нічної атаки уламки ворожого дрона впали на будинок. Почалась пожежа, постраждала жінка. Про це повідомив голова ОВА Віталій Бунечко у Telegram в четвер, 4 липня.   "Через падіння уламків виникла пожежа в одному з приватних будинків, яку оперативно ліквідувала ДСНС", - написав він.   Унаслідок пожежі постраждала жінка, яку госпіталізовано до лікарні. Їй надається необхідна допомога. Очільник ОВА зазначив, що під час повітряної атаки силами протиповітряної оборони над територією Житомирщини знищено три дрони-камікадзе типу "Шахед". Нагадаємо, сьогодні вночі росіяни атакували Україну, випустивши 22 дрони-камікадзе. Сили протиповітряної оборони  збили 21 безпілотник .    На підступах до столиці ППО знищила усі ударні безпілотники , які намагалися атакувати Київ. У Чернігівській області "Шахед" влучив в енергооб'єкт . Без світла залишилося майже 6000 абонентів.

Атака дронів: на Чернігівщині без світла залишились 6000 споживачів

09:46:01

У Чернігівській області вночі російський дрон-камікадзе типу "Шахед" влучив в енергооб'єкт. Про це повідомив  голова ОВА В'ячеслав Чаус у Telegram в четвер, 4 липня. "Понад п'ять годин цієї ночі тривала повітряна тривога для Чернігівщини. На жаль, ворожий шахед влучив в один з обʼєктів області", - написав він.   Через влучання дрона в енергооб'єкт без світла залишилося майже шість тисяч абонентів.   "На жаль, ворожий "Шахед" влучив в один з обʼєктів області. На зараз без електропостачання залишаються 5963 споживача", - зазначив Чаус.   Енергетики працюють над відновленням електропостачання. Нагадаємо, вночі 4 липня в Україні близько шести годин тривала повітряна тривога. Повітряні сили ЗСУ попереджали про загрозу ударних дронів і ракетну небезпеку. Росіяни атакували Україну, випустивши 22 дрони-камікадзе. Сили протиповітряної оборони збили 21 безпілотник .    На підступах до столиці ППО знищила усі ударні безпілотники , які намагалися атакувати Київ.