Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

У ЗСУ назвали кількість бойових зіткнень на фронті

20:18:19

Впродовж дня російські загарбники намагаються вклинитися в оборону та спробувати вибити українські підрозділи із зайнятих рубежів. Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 121. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні у вівторок, 25 червня. На Харківському напрямку росіяни не полишають намірів потіснити із займаних позицій українських захисників в районі Вовчанська, Тихого та Глибокого. На цей час підрозділи Сил оборони відбили п’ять штурмових дій противника, ще одне боєзіткнення - триває.  На Куп’янському напрямку українські оборонці від початку доби відбивали 10 атак окупантів біля Степової Новоселівки, Стельмахівки, Синьківки та Андріївки. На даний час одне боєзіткнення ще продовжується.    Попередні втрати росіян на даному напрямку  склали 89 осіб вбитими та пораненими. Знищено один танк, бойову броньовану машину та автомобіль.   Успіху не мали 12 спроб противника просунутися в глибину української території в районах Білогорівки, Верхньокам’янського, Спірного, Роздолівки та Виїмки на Сіверському напрямку. Ще один бій триває. Воїни ЗСУ контролюють ситуацію.   За попередніми даними втрати загарбників на цьому напрямку складають 58 осіб. Знищено дві бойові броньовані машини, автомобіль та три склади боєприпасів противника.    На Краматорському напрямку противник дев’ять разів намагався вклинитися в оборону ЗСУ поблизу Часового Яру та Іванівського. Вісім штурмових дій українські воїни відбили, одна атака продовжується.    На Покровському напрямку окупанти не зменшують темпів наступу. Від початку доби ворог 39 разів атакував оборонні рубежі українських захисників в районах Новоолександрівки, Воздвиженки,  Євгенівки, Сокола, Новоселівки Першої та Яснобродівки. Успіху не мали 32 штурми агресора, ще сім бойових зіткнень тривають.   Продовжуються бої на Курахівському напрямку. Від початку дня ворог атакує поблизу Красногорівки, Георгіївки та  Костянтинівки. Загальна кількість атак тут зросла до шести, з яких дві - відбито та чотири - ще продовжуються.     На Придніпровському напрямку безуспішно завершився штурм окупантами позицій українських  оборонців в районі Кринок. Ситуація контрольована. На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала. Нагадаємо, минулої доби  втрати Росії становили 1180 окупантів . Загалом з початку повномасштабного вторгнення в Україну армія РФ втратила близько 536 840 своїх солдатів.

Суд розпочав розгляд справи про підкуп Найєма

19:25:10

Вищий антикорупційний суд розпочав розгляд по суті у справі стосовно народного депутата, обвинуваченого у наданні неправомірної вигоди топпосадовцям у сфері відновлення. Про це повідомила  пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у вівторок, 25 червня.   "У Вищому антикорупційному суді розпочався розгляд по суті у справі стосовно чинного народного депутата України, члена комітету з питань антикорупційної політики, обвинуваченого у наданні неправомірної вигоди топпосадовцям у сфері відновлення", - йдеться у дописі.   У засіданні прокурор виклала короткий виклад обвинувального акту. Після чого колегія суддів перейшла до вивчення доказів, наданих стороною обвинувачення.   Наступне засідання призначено на 11:00 28 червня.   Встановлено, що нардеп висловив топпосадовцю пропозицію надати йому неправомірну вигоду за забезпечення прийняття Міжвідомчою робочою групою рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, в якому народний обранець продовжує обіймати посаду ректора (дію контракту якого призупинено). Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити 8% від обсягу фінансування.   Надалі депутат надав топпосадовцю частину цієї неправомірної вигоди у розмірі 0,39 біткоїна, що на час вчинення операції було еквівалентно 10 тис. доларів.   Депутату загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої. Нагадаємо, у листопаді 2023 року правоохоронці повідомили про підозру депутату, який намагався підкупити голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма. Фігурантом виявився депутат Андрій Одарченко . Суд заарештував його з альтернативою внесення 15 млн гривень застави. Заставу за Одарченка внесли, у результаті чого він вийшов із СІЗО.

Справа Тищенка: встановлено причетних до нападу на ексвійськового у Дніпрі

19:01:41

Правоохоронці вже встановили особи тих, хто напав на колишнього військового підрозділу Kraken Дмитра "Сина" Павлова у Дніпрі. Про це повідомила пресслужба Національної поліції у вівторок, 25 червня.   20 червня у Дніпрі на проспекті Дмитра Яворницького група чоловіків у балаклавах та камуфляжі без розпізнавальних знаків одягла на колишнього військового наручники та завдала йому тілесних ушкоджень.   Поліція розпочала два кримінальні провадження - за незаконне позбавлення волі та тортури. Правоохоронці допитали потерпілого та свідків інциденту.    "Їх особи поліція встановила. Один з активних учасників подій був затриманий. Поліцейські провели низку обшуків на місцях проживання фігурантів, в ході яких вилучили докази, у тому числі зброю та одяг", - розповіли в поліції.   Зазначається, що в результаті обробки доказів було визначено процесуальну роль у злочині нардепа, який брав участь у інциденті. Матеріали передали до ДБР, після чого нардепу повідомили про підозру .

Міноборони не підтримало збільшення терміну оновлення даних у ТЦК

18:43:43

Міністерство оборони України не підтримує збільшення терміну оновлення військово-облікових даних для військовозобов’язаних з 60 до 150 днів. Про це заявив речник відомства Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону у вівторок, 25 червня. За його словами, наразі немає підстав для збільшення термінів оновлення даних для військовозобов'язаних у ТЦК з 60 до 150 днів.   "Насправді наразі кінцевим терміном оновлення своїх даних залишається 16 липня згідно з чинним законодавством. Консультації і дискусії з цього приводу тривають, втім зараз ми не бачимо підстав для того, щоб цей термін продовжувати до 150 днів, адже є застосунок Резерв+, в якому можна оновити свої дані протягом кількох хвилин", - зазначив речник Міноборони.   За словами Лазуткіна, ініціативи щодо впровадження подовжень термінів для оновлення даних військовозобов'язаних українців спостерігаються з боку певних депутатів, але позиція Міноборони наразі збігається з нормами, які прописані у законі. Нагадаємо, згідно з новим законом про мобілізацію, усі військовозобов'язані повинні оновити свої дані протягом 60 днів після 18 травня. Це можна зробити через додаток Резерв+, у ТЦК або ЦНАПі.   Серед тих громадян, хто оновив свої дані від 18 травня, 1,1 млн військовозобов’язаних придатні до призову . Загалом дані вже оновили 2,3 млн українців. У Резерв+ запустять автоматичне надання відстрочки