Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Суд розпочав розгляд справи про підкуп Найєма

19:25:10

Вищий антикорупційний суд розпочав розгляд по суті у справі стосовно народного депутата, обвинуваченого у наданні неправомірної вигоди топпосадовцям у сфері відновлення. Про це повідомила  пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у вівторок, 25 червня.   "У Вищому антикорупційному суді розпочався розгляд по суті у справі стосовно чинного народного депутата України, члена комітету з питань антикорупційної політики, обвинуваченого у наданні неправомірної вигоди топпосадовцям у сфері відновлення", - йдеться у дописі.   У засіданні прокурор виклала короткий виклад обвинувального акту. Після чого колегія суддів перейшла до вивчення доказів, наданих стороною обвинувачення.   Наступне засідання призначено на 11:00 28 червня.   Встановлено, що нардеп висловив топпосадовцю пропозицію надати йому неправомірну вигоду за забезпечення прийняття Міжвідомчою робочою групою рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, в якому народний обранець продовжує обіймати посаду ректора (дію контракту якого призупинено). Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити 8% від обсягу фінансування.   Надалі депутат надав топпосадовцю частину цієї неправомірної вигоди у розмірі 0,39 біткоїна, що на час вчинення операції було еквівалентно 10 тис. доларів.   Депутату загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої. Нагадаємо, у листопаді 2023 року правоохоронці повідомили про підозру депутату, який намагався підкупити голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма. Фігурантом виявився депутат Андрій Одарченко . Суд заарештував його з альтернативою внесення 15 млн гривень застави. Заставу за Одарченка внесли, у результаті чого він вийшов із СІЗО.

Справа Тищенка: встановлено причетних до нападу на ексвійськового у Дніпрі

19:01:41

Правоохоронці вже встановили особи тих, хто напав на колишнього військового підрозділу Kraken Дмитра "Сина" Павлова у Дніпрі. Про це повідомила пресслужба Національної поліції у вівторок, 25 червня.   20 червня у Дніпрі на проспекті Дмитра Яворницького група чоловіків у балаклавах та камуфляжі без розпізнавальних знаків одягла на колишнього військового наручники та завдала йому тілесних ушкоджень.   Поліція розпочала два кримінальні провадження - за незаконне позбавлення волі та тортури. Правоохоронці допитали потерпілого та свідків інциденту.    "Їх особи поліція встановила. Один з активних учасників подій був затриманий. Поліцейські провели низку обшуків на місцях проживання фігурантів, в ході яких вилучили докази, у тому числі зброю та одяг", - розповіли в поліції.   Зазначається, що в результаті обробки доказів було визначено процесуальну роль у злочині нардепа, який брав участь у інциденті. Матеріали передали до ДБР, після чого нардепу повідомили про підозру .

Міноборони не підтримало збільшення терміну оновлення даних у ТЦК

18:43:43

Міністерство оборони України не підтримує збільшення терміну оновлення військово-облікових даних для військовозобов’язаних з 60 до 150 днів. Про це заявив речник відомства Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону у вівторок, 25 червня. За його словами, наразі немає підстав для збільшення термінів оновлення даних для військовозобов'язаних у ТЦК з 60 до 150 днів.   "Насправді наразі кінцевим терміном оновлення своїх даних залишається 16 липня згідно з чинним законодавством. Консультації і дискусії з цього приводу тривають, втім зараз ми не бачимо підстав для того, щоб цей термін продовжувати до 150 днів, адже є застосунок Резерв+, в якому можна оновити свої дані протягом кількох хвилин", - зазначив речник Міноборони.   За словами Лазуткіна, ініціативи щодо впровадження подовжень термінів для оновлення даних військовозобов'язаних українців спостерігаються з боку певних депутатів, але позиція Міноборони наразі збігається з нормами, які прописані у законі. Нагадаємо, згідно з новим законом про мобілізацію, усі військовозобов'язані повинні оновити свої дані протягом 60 днів після 18 травня. Це можна зробити через додаток Резерв+, у ТЦК або ЦНАПі.   Серед тих громадян, хто оновив свої дані від 18 травня, 1,1 млн військовозобов’язаних придатні до призову . Загалом дані вже оновили 2,3 млн українців. У Резерв+ запустять автоматичне надання відстрочки