Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Стрілянина в Дагестані. Росія знову проспала атаку

17:09:20

  У Дагестані стався напад на православні церкви та синагоги. Російська влада каже, що понад 15 поліцейських і кілька цивільних осіб стали жертвами нападу. Слідчий комітет Росії (СКР) підтвердив загибель 15 силовиків та чотирьох цивільних, у тому числі православного священика. Мінохоронздоров'я Дагестану пізніше уточнило, що загинули 20 людей, постраждали 46.   Хід подій   Повідомлення про стрілянину в Дербенті та Махачкалі почали з'являтися ближче до вечора неділі.   У Дербенті невідомі напали на храм Покрови Пресвятої Богородиці на вулиці Леніна та синагогу Келе-Нумаз на вулиці Тагі-Заді. Загинув настоятель церкви.   Нападники обстріляли церкву та синагогу з автоматів, повідомляли у МВС. У синагозі в результаті нападу почалася сильна пожежа, загасити яку вдалося лише вночі.   У Російському єврейському конгресі (РІК) уточнили, що напад на синагогу в Дербенті було здійснено незадовго до вечірньої молитви. У Махачкалі обстріляли пост ДПС на вулиці Єрмошкіна, поряд з яким знаходиться синагога. Інша стрілянина була й поряд зі Свято-Успенським кафедральним собором на вулиці Орджонікідзе. Сторож церкви загинув. У церкві забарикадувалися 18 осіб — священнослужителі та парафіяни. Вночі їх вивели співробітники МВС. Повідомлення про захоплення заручників у цій церкві не підтвердилися — нападники перебували зовні, коли точився бій із силовиками, і горіла не церква, а інша будівля, розташована поряд.   Повідомлялося також про стрілянину в селі Сергокала, яке розташоване за 65 км на південь від Махачкали. Там невідомі обстріляли поліцейську машину, внаслідок поранення отримав один із співробітників. Сергокала – центр Сергокалинського району. Сини голови району опинилися серед нападаючих.  

НБУ підвищив курс долара після тижневого зниження

16:39:40

Національний банк України підвищив курс долара до гривні. Долар подорожчав після зниження протягом шести робочих днів поспіль,  свідчать дані на сайті регулятора в понеділок, 24 червня.   Офіційний курс на вівторок, 25 червня, встановлено на рівні 40,5505 грн за 1 долар (+0,1027 грн). Курс євро становитиме 43,5188 гривні за 1 євро (+0,2841 грн). На міжбанку курс зріс на 15 копійок до 40,58-40,61 грн/долар (купівля-продаж) порівняно із закриттям у попередній день.   На готівковому ринку курс долара не змінився - 40,85 гривень. Нагадаємо, за травень курс зріс на 2,1% до 40,50 грн/долар. Наприкінці травня офіційний  курс долара неодноразово оновлював історичні максимуми . З початку 2024 року курс долара зріс на 6,6%. У Нацбанку заявили, що зростання курсу долара викликане збільшенням бюджетних видатків. Проте ситуація на валютному ринку України залишається контрольованою.

В Україні оновили наповнення пакету малюка

15:57:23

До пологових будинків доставили вже понад 5,5 тисяч нових пакунків малюка або бебі-боксів. Їх безкоштовно може тримати кожна сім’я, в якій народилася дитина. Про це  повідомила  пресслужба Державної служби з прав дітей в понеділок, 24 червня.    Пакунок малюка - це одноразова натуральна допомога від держави сім’ям, у яких народилася дитина. Мета цієї програми - підтримати родину з новонародженою дитиною та допомогти батькам забезпечити належний догляд за немовлям. Цьогоріч Міністерство соціальної політики оновило склад пакунка малюка з урахуванням побажань батьків та думки експертів.   У оновлений бебі-бокс були додані товари, які мають попит, наприклад, багаторазові вологостійкі пелюшки, теплі речі. Було також збільшено розмір пледа-ковдри та зменшено кількість одягу малого розміру, з якого малюки швидко виростають.   У нові пакунки також додали книгу Від народження до року, яку розробили та опублікували партнери Міністерства - ЮНІСЕФ. У ній об’єднані знання зі світового досвіду та українських експертів та експерток.   Усередині пакунку малюка понад 90 предметів, необхідних для новонародженої дитини: