Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

У Німеччині сталися чергові напади на політиків

11:54:32

У Німеччині сталися напади на двох політиків - члена Соціал-демократичної партії та партії Зелені. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.   Так, 7 травня в одній із бібліотек Берліну невідомий чоловік вдарив сумкою 46-річну представницю СДПН, сенатора з питань економіки Франциску Гіффай. Жінку госпіталізували, їй призначили амбулаторне лікування травм голови та шиї.   Підозрюваний утік з місця події. Мотиви злочину невідомі.    Крім того, того ж дня у Дрездені стався напад на 47-річну жінку-політика, ім’я якої не розголошується. Вона розклеювала передвиборчі плакати, коли до неї підійшов чоловік і штовхнув,а потім інша жінка плюнула у представницю Зелених. Правоохоронці затримали обох нападників - 34-річного чоловіка та 24-річну жінку.   Нагадаємо, днями у Німеччині побили кандидата до Європарламенту від партії канцлера Олафа Шольца СДПН. Матіас Екке зазнав жорстокого нападу з боку групи осіб у дрезденському районі Штрізен. Раніше у Германії  радикали спалили дачний будинок глави Rheinmetall . Це зробили ліві екстремісти, обурені постачанням зброї Україні.

Здала дівчина: стали відомі подробиці затримання військового США у РФ

11:37:15

Заарештованого в Росії американського військового Гордона Блека затримали за заявою його російської дівчини про крадіжку та побиття. Про це повідомив Telegram-канал Astra в середу, 8 травня.   Російські ЗМІ дізналися подробиці відносин заарештованого у Владивостоці солдата армії США Гордона Блека та його дівчини Олександри Ващук, до якої американець приїхав у гості з Південної Кореї. Ващук поскаржилася на Блека в поліцію - нібито громадян США украв у неї 200 тисяч рублів і побив її. Блека звинувачують у крадіжці із заподіянням значної шкоди. Йому загрожує ув'язнення на строк до п'яти років.   Журналісти знайшли акаунти Ващук у соціальних мережах, де дівчина розповідала, що прожила у Південній Кореї п'ять років. Там вони й познайомились із сержантом Блеком. Американець з'являвся на відео Ващук щонайменше з 2021 року. У деяких роликах вона іронічно називала його своїм чоловіком. На іншому відео - "піндосом".   Мати Блека Мелоді Джонс розповіла американським ЗМІ, що її син спеціально прилетів до Владивостока, щоб зустрітися з дівчиною. Військовий хотів помиритися з нею після сварки. З Південної Кореї її депортували, тож Блеку довелося їхати до Росії.

У Польщі на кордоні затримали дезертира з армії Росії

10:57:12

Польські прикордонники затримали на кордоні з Білоруссю 41-річного російського військового, який дезертирував з однієї із частин на фронті і намагався через Польщу потрапити далі на Захід. Про це  повідомляє RMF.FM в середу, 8 травня.   Зазначається, що затриманий росіянин був одягнутий в цивільний одяг і не мав при собі зброї.   Все вказує на те, що росіянин намагався нелегально потрапити до Польщі з Білорусі, втікаючи з фронту. При ньому були російські військові документи, зокрема контракт з армією, де вказується про його участь у бойових діях проти України.   Аби потрапити до Польщі, він використовував нелегальний міграційний канал, організований режимом білоруського диктатора Олександра Лукашенка, який в основному використовують іноземці з країн Близького Сходу, Африки і Центральної Азії.   Росіянина зараз перевіряють польські спецслужби. Прикордонна служба Польщі вже офіційно  підтвердила затримання 41-річного росіянина, який нелегально перетнув білорусько-польський кордон.   "Прикордонна служба підтверджує затримання дезертира з Росії. Це 41-річний чоловік, який незаконно перетнув кордон Білорусі з Польщею", - йдеться у повідомленні.   Нагадаємо, за даними української розвідки, станом на кінець квітня кількість дезертирів з Південного військового округу армії РФ досягла 18 тисяч осіб .

Інформатор російського "воєнкора" наводив ракети на Кривий Ріг

10:29:56

Контррозвідка Служби безпеки зірвала ще одну спробу Росії завдати вогневого ураження по локаціях Сил оборони у прифронтовій зоні Дніпропетровської області. Про це повідомила пресслужба СБУ в середу, 8 травня.   Зазначається, що серед головних цілей ворога були бойові позиції української ППО, яка обороняє Кривий Ріг та прилеглі райони.   Щоб скоригувати ракетний удар по об’єктах ЗСУ, окупанти дистанційно залучили свого інформатора - 27-річного місцевого жителя.   Його дії координував кремлівський "воєнкор", який входить до медійного пулу Володимира Путіна та співпрацює з російською розвідкою.   За вказівкою ворожого пропагандиста його поплічник об’їжджав місцевість, де намагався виявити місця базування радіолокаційних станцій та зенітно-ракетних комплексів. Додатково молодик відмічав на картах Google геолокації українських блокпостів та ремонтних баз військової техніки.   Отримані відомості фігурант планував месенджером передати окупантам через російського "воєнкора".

Нацизм відродився з маркуванням Сделано в России - Зеленський

09:32:44

Нацизм у світі відродився. Тільки з новим маркуванням: Сделано в России. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час звернення з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, який Україні відзначає 8 травня. "Світ проспав відродження нацизму - о 5-й ранку 24 лютого 2022 року. І сьогодні всі, хто пам’ятає Другу світову та дожив до наших днів, відчувають дежавю. Битва за Київ, бомбардування Харкова, Одеси, Дніпра, масові могили, депортація дітей, фільтраційні табори, колонії для полонених. Сторінки з підручників про Другу світову Росія повернула в заголовки світових ЗМІ, доводячи з кожним новим злочином: нацизм відродився. Тільки з новим маркуванням: Сделано в России", - сказав глава держави.   За словами Зеленського, зупинити це, як і в 1945-му, здатен тільки об’єднаний вільний світ, об’єднаний в антипутінську коаліцію. "Не словами, а діями здатний зупинити нацистів Москви, не дати новому злу поширитись на весь Європейський континент, а згодом і на весь світ. Довести відданість словам Ніколи знову!, щоб Ніколи знову! знову було актуальним", - підкреслив президент.