Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Іран може атакувати Ізраїль протягом найближчих 48 годин - Vox News

00:25:53

Іран може напасти на Ізраїль протягом 48 годин. Про це у середу, 3 квітня, повідомляє Vox News, стверджуючи, що ЦРУ вже проінформувало про ймовірну атаку керівництво Ізраїлю.       Зазначається, що ЦАХАЛ віднісся до інформації, як вкрай серйозної і вже оголосив мобілізацію резервістів, зокрема, операторів ППО Залізний купол. Вони знаходяться в очікуванні атаки.   "У регіоні вже почалися проблеми з GPS", - повідомляє видання.    Журналісти нагадують, що раніше високопосадовці Ірану заявляли, що їхня країна "має повне право відповісти на напад Ізраїлю на їхнє консульство".   Як повідомляє ліванський панарабський супутниковий телеканал новин  Al Mayadeen , Іран планує здійснити комбіновану атаку "дощем" безпілотників і ракет зі своїх баз у стратегічних місцях в Ізраїлі.

У Франції знайшли викрадені картини Казиміра Малевича

23:02:40

У Франції судові виконавці конфіскували понад сотню творів художників-авангардистів, які зберігалися в паризькому сховищі. Серед вилучених витворів мистецтва є кілька картин українського художника Казимира Малевича. Про це пише The Art Newspaper.   Слідчі підозрюють, що твори Малевича були вкрадені у приватного колекціонера. Німецька юридична фірма Dentons стверджує, що картини належать бізнесменові палестинського походження Усману Хатібу.   Вартість знайдених творів, за оцінками експертів, становить понад 100 мільйонів євро. Колекціонер стверджує, що в грудні 2019 року він став жертвою зловмисників, які викрали величезну колекцію предметів мистецтва з орендованого ним сховища в німецькому місті Вісбаден. Саме частину цієї колекції й вдалося знайти в Парижі.   Серед конфіскованих творів, окрім картин Малевича, також є роботи російських художників Василя Кандинського та Наталії Гончарової.   Ще одну частину колекції Хатіба знайшли торік у Франкфурті. Колекціонер стверджує, що у нього вкрали майже 900 творів мистецтва. Торік викрадені картини стали з'являтися на аукціонах і були продані, зокрема, в Ізраїлі, Франції та Монако.   Зазначається, що у 2015 році Хатіб придбав 871 картину за посередництва ізраїльського артдилера Іцхака Заруги, який керував галереєю у Вісбадені. Втім пізніше німецька прокуратура конфіскувала роботи за підозрою, що вони були підробками. Слідство тривало чотири роки, після чого картини дилерові повернули, а Хатіб розмістив свою частину колекції у сховищі у Вісбадені. Незабаром це сховище обікрали. Нагадаємо, торік співробітники амстердамського музею Стеделійк перекласифікували художника Казимира Малевича як українця . Раніше він вважався росіянином. У 2018 році на торгах аукціонного дому Christie's в Нью-Йорку за 85,8 млн доларів була продана картина Малевича під назвою Супрематична композиція . Це рекордна ціна для робіт художника.

Міністри оборони Франції та РФ поговорили вперше за 1,5 року

22:37:13

Міністри оборони Франції Себастьєн Лекорню та Росії Сергій Шойгу провели в середу, 3 квітня, телефонну розмову. Про це повідомляє Le Monde з посиланням на французьке міністерство оборони.   Зазначається, що розмова стала першою розмовою з жовтня 2022 року. Її ініціювала французька сторона. Розмова стосувалася передусім теракту у концертному залі під Москвою. Лекорню засудив теракт та висловив солідарність із постраждалими і їхніми родинами.   "Він підтвердив, що Франція не володіє жодною інформацією, яка дозволяла б встановити зв’язок між цим терактом та Україною. Він закликав Росію припинити будь-яку інструменталізацію цієї події", - заявили в оборонному відомстві. Глава Міноборони Франції також засудив військову агресію РФ проти України і запевнив, що його країна продовжить підтримувати Київ "стільки, скільки буде необхідно". Нагадаємо, раніше президент Еммануель Макрон заявив, що філія угруповання Ісламська держава, яка взяла відповідальність за теракт в концертній залі Crocus City Hall у Підмосков'ї, здійснила кілька спроб атак на території Франції . Макрон також припустився  відправлення французьких військ до України . Крім того, він порадив Путіну  не розкидатись погрозами ядерної зброї .

Сирський доповів Зеленському про плани ЗСУ

22:11:02

Президент Володимир Зеленський у середу, 3 квітня, заслухав доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського про плани оборонних і активних дій Сил оборони на фронті на найближчий час. Про це глава держави повідомив під час вечірнього відеозвернення.   "Сьогодні була тривала й детальна доповідь головкома Олександра Сирського: наші дії на ключових напрямках, захист і зміцнення наших позицій, наш тиск на російські позиції, ключові наші плани оборонних і активних дій на найближчий час", - заявив Зеленський. За словами президента, Україна чітко розуміє, для чого Росія планує додатково мобілізувати 300 тисяч військових. Необхідна сильна відповідь.   "Чітко розуміємо, до чого готуються в Росії, що вони хочуть, під що збиратимуть солдатів у свою армію. І в нас, у нас усіх, у наших партнерів має бути сильна відповідь на російські операції - будь-які російські операції", - наголосив Зеленський.

Україна та Португалія готують безпекову угоду

21:32:12

Президент Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Португалії Луїш Монтенегру дали доручення розпочати роботу над підготовкою угоди про безпеку. Про це повідомив глава держави в Telegram в середу, 3 квітня.   "Провів телефонну розмову з новопризначеним прем’єр-міністром Португалії Луїшем Монтенегру. Подякував за його особисту принципову позицію щодо підтримки України та побажав плідної роботи задля процвітання Португалії", - розповів Зеленський.   Сторони обговорили перебіг виконання попередніх оборонних домовленостей між країнами та доручили командам розпочати роботу над підготовкою двосторонньої безпекової угоди в межах декларації G7. "Скоординували майбутні спільні контакти", - додав президент. Нагадаємо, сьогодні  Україна та Фінляндія підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки  та довгострокову підтримку. Фінляндії стала восьмою країною, яка підписала угоду про безпеку з Україною. Раніше у ряд Португалії прийняв рішення виділити 100 млн євро  у межах чеської ініціативи із закупівлі снарядів для України з третіх країн. 

Європу цими вихідними знову накриє пил із Сахари

21:18:09

Наступними вихідними на територію Франції, як і низки інших країн Європи, знову прийдуть теплі повітряні маси з півночі Африки з дрібним пилом із пустелі Сахара. Про це повідомляє  місцевий телеканал BFM в середу, 3 квітня.   Зазначається, що у вихідні 6-7 квітня на територію Франції знову мають прийти аномально теплі повітряні маси з півночі Африки. У повітрі знову буде чимало дрібного пилу з Сахари, що надає небу специфічного відтінку та може викликати подразнення дихальних шляхів.     7 квітня ці повітряні маси можуть сягнути також Польщі, Білорусі та частини території України.   За словами метеорологів, цього разу феномен, який минулого тижня торкнувся більшою мірою південного сходу Франції, буде спостерігатися на значній території.    Повітря майже по всій території країни прогріється до позначок понад 20 градусів тепла, а місцями й до 30 градусів. Нагадаємо, минулими вихідними  пісок із Сахари накрив Швейцарію і Францію . В Україні також  зафіксували пил із Сахари . Він становить загрозу для людей з респіраторними захворюваннями, осіб похилого віку та дітей. Пил із Сахари: синоптики розповіли про ситуацію із забрудненням повітря