Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Судитимуть офіцера, який подарував гранати помічнику Залужного

19:29:24

  Офіцер Олег Тімченко, який подарував гранати загиблому помічнику ексголовнокомандувача ЗСУ Геннадію Частякову, постане перед судом. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в понеділок, 1 квітня.   Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону направила до суду обвинувальний акт за фактом загибелі Частякова, який був помічником Валерія Залужного.   Офіцера, який подарував Частякову гранату, підозрюють у присвоєнні та збуті боєприпасів, вбивстві через необережність, завданні тяжкої тілесної шкоди через необережність та незаконному поводженні зі зброєю. 29 березня ДБР повідомляло про завершення розслідування загибелі Частякова . Тімченку загрожує 15 років позбавлення волі.   Слідство встановило, що Частякову на день народження подарували ящик, де знаходилися гранати . Одну з гранат взяв до рук син помічника Залужного. Коли Частяков спробував забрати з рук дитини гранату, він випадково висмикнув кільце, через що пролунав вибух.   Майор ЗСУ загинув на місці . Його 13-річного сина госпіталізовано з тяжкими пораненнями, 11-річна донька отримала незначні тілесні ушкодження. На місці події правоохоронці вилучили ще п'ять подібних гранат.

На Волині засудили жінку, яка "зливала" місця роздавання повісток

19:14:55

Суд засудив адміністраторку Telegram-каналу, яка публікувала місця видачі повісток у Луцьку. Про це  йдеться  у вироку, який опубліковано у Єдиному реєстрі судових рішень.    Жінка вела Telegram-канал і публікувала там місця видачі повісток. Вона назвала його Волинь погода. Зловмисниця, поширюючи серед військовозобов'язаних дані про місця проведення мобілізаційних заходів, перешкоджала законній діяльності ЗСУ.   Під час суду вона визнала свою провину. Жінку засудили до п'яти років позбавлення волі з іспитовим строком у два роки.   В оперативному командуванні Захід звернулись до тих, хто боїться приходити до ТЦК.   "У ЗСУ є багато вакансій, де можна бути корисним: від юристів до айтішників. Усім буде робота", - заявили військові. В ОК Захід також нагадали, що захист держави є конституційним обов'язком кожного громадянина. А на всіх, хто боротиметься мобілізації, чекатиме покарання. Нагадаємо, у 2023 році українці отримали 1 274 вироки в судових справах про ухилення від військової служби . Йдеться про умовні та реальні строки позбавлення волі до 5 років.

На Кіровоградщині чоловік вбив себе зброєю, яку відібрав у поліцейського

18:52:18

У Світловодську Кіровоградської області чоловік вихопив у патрульного, який прибув на виклик, табельну зброю та скоїв самогубство. Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань в понеділок, 1 квітня.   За попередніми даними, вночі 28 березня у Світловодську до правоохоронців надійшло повідомлення про те, що місцевий мешканець погрожує скоїти самогубство.   Приїхавши на місце події, поліцейський наряд, спостерігаючи неадекватну поведінку чоловіка, викликав швидку допомогу. Після огляду медиків його мали доставити до психічної лікарні в обласному центрі.   Однак чоловік вихопив у правоохоронця автомат та вистрілив собі в голову. Від отриманого поранення він помер на місці.   Працівники ДБР встановлюють всі обставини події, відкрито кримінального провадження за фактом службової недбалості. Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі.   Нагадаємо, у Голосіївському районі Києва  чоловік влаштував стрілянину під час конфлікту з перехожим . Зловмисника затримали правоохоронці. У Житомирі сталася стрілянина , під час якої поранили чоловіка. Згодом він помер у лікарні .

У РНБО пояснили, навіщо РФ дискредитує будівництво ЗСУ ліній оборони

18:26:30

Російські ЗМІ в рамках кампанії "пропаганди страху" намагаються дискредитувати процес будівництва фортифікацій в Україні та посіяти панічні настрої у прифронтових областях. Про це повідомив Центр протидії дезінформації при Раді нацбезпеки та оборони в понеділок, 1 квітня.   Зазначається, що основний меседж, який вкладають ворожі ресурси у свої публікації про зведення українських фортифікацій, що Україна буцімто нездатна не те щоб вийти на кордони 1991 року, але й захистити підконтрольні їй території.   Паралельно з цим російські пропагандисти поширюють фейки про тотальний брак піхоти та зброї у ЗСУ та лякають новим наступом, якому українцям нібито нічого буде протиставити.   "Це наративна частина кампанії "пропаганди страху" заради створення передумов для вигідних РФ перемовин, на яких вони наполягають", - заявив керівник ЦПД Андрій Коваленко.   У Центрі підкреслили, що попри заяви росіян і їхніх пропагандистів, Україні вдалося стабілізувати ситуацію на фронті, а фортифікації у прифронтових регіонах будуються ударними темпами. Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський розповів, що ЗСУ стабілізували ситуацію на фронті, але Росія, ймовірно,  готує новий наступ наприкінці травня  або в червні.

Помстилися за смерть Навального: хакери викрали базу даних в’язнів РФ

16:57:31

Після смерті російського опозиціонера Олексія Навального в колонії антикремлівські хакери вкрали базу даних, що містить інформацію про сотні тисяч російських ув’язнених. Про це повідомляє CNN в понеділок, 1 квітня. Хакери стверджують, що вони викрали базу даних Федеральної служби виконання покарань (ФСВП), яка містить інформацію про приблизно 800 тисяч російських ув’язнених, їхніх родичів та контакти, включно з даними про в’язнів колонії, де 16 лютого помер Навальний. Викрадачі даних заявили, що є представниками різних національностей, включно з російськими емігрантами та українцями. Вони діляться цими даними, сподіваючись, що хтось зможе зв’язатися з ними та допомогти зрозуміти, що сталося з Навальним.   Перевірка даних, проведена CNN, виявила кілька дублюючих записів у базі даних, проте в ній, як і раніше, міститься інформація про сотні тисяч людей. CNN вдалося зіставити кілька імен ув’язнених на скріншотах, якими поділилися хакери, з людьми, які, згідно з публічними записами, нині перебувають у російській в’язниці. Нагадаємо, 16 лютого російська влада повідомила про смерть Навального на території колонії в Ямало-Ненецькому автономному окрузі. У медичному висновку про смерть причину смерті називають природною. Останні три роки Навальний провів в ув’язненні. Його поховали 1 березня на Борисовському кладовищі в Москві.