Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Іспанія зацікавлена в імпорті українських кукурудзи та соняшнику

14:19:47

Іспанія готова сприяти українському аграрному експорту та зацікавлена в імпорті української агропродукції, зокрема кукурудзи та соняшнику. Про це повідомив міністр сільського господарства, рибальства та продовольства Іспанії Луїс Планас Пучадес на онлайн-зустрічі з міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Сольським у понеділок, пише "Європейська правда" з посиланням на повідомлення пресслужби Мінагрополітики у Facebook. Міністри обговорили питання експорту української агропродукції та продовольчої безпеки. Зокрема, продовження режиму безмитної та безквотної торгівлі України з Європейським Союзом. "Іспанія повністю підтримує Україну в умовах безпрецедентної та незаконної агресії Росії. Це включає як військову, так і гуманітарну допомогу. Міністр сільського господарства Іспанії наголосив, що підтримка України – це також сприяння українському експорту, який є ключовим фактором для того, щоб економіка продовжувала функціонувати", – розповіли в Мінагрополітики.

На кордоні з Польщею пожвавився рух вантажівок - ДПСУ

13:45:12

Станом на 30 січня блокування вантажівок на території суміжних країн на кордоні з Україною не відбувається, черги практично відсутні. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає Укрінформ.   На напрямку кордону з Польщею пункти пропуску Рава-Руська - Гребенне, Краківець - Корчова, Ягодин - Дорогуськ, Шегині - Медика, які до цього блокувалися, функціонують у штатному режимі. За інформацією польських прикордонників, станом на ранок сьогодні в бік України черги відзначаються навпроти пункту пропуску Ягодин - 150 вантажівок та Краківець - 40 вантажівок.    Демченко зазначив, що після розблокування рух вантажного транспорту на кордоні з Польщею став досить інтенсивним, відповідно до пропускних спроможностей пунктів пропуску. На інших ділянках кордону черг немає. Загалом за минулу добу на цих чотирьох напрямках кордон на в’їзд та виїзд перетнуло понад 2800 вантажівок.   Відзначається інтенсивність руху на в’їзд та виїзд на всіх ділянках з суміжними країнами. Черг у бік України з вантажних транспортних засобів станом на ранок не має. Нагадаємо, 16 січня, на території Польщі  припинилося блокування напрямків пунктів пропуску  Рава-Руська - Гребенне, Краківець - Корчова, Ягодин - Дорогуськ. Раніше  був розблокований рух  на напрямку пункту пропуску Шегині - Медика. Мінінфраструктури Польщі  підписало угоду з організаторами блокади , згідно з якою протестувальники призупиняють до 1 березня свій протест, а до цього часу польський уряд зобов’язується розв'язувати їхні проблеми.   Україна пішла на зустріч Польщі щодо скасування електронної черги для порожніх фур на польській реєстрації, які повертаються з України. Також термін перебування в Україні польських вантажівок продовжили з 20 до 60 днів.

За час окупації до Мелітополя завезли понад 100 тисяч росіян - Федоров

13:20:27

За час російської окупації населення Мелітополя Запорізької області збільшилося, попри те, що понад половина мешканців виїхала - на їхнє місце завезли близько 100 тисяч громадян РФ. Про це повідомив мер Іван Федоров у Telegram у вівторок, 30 січня.   "Населення тимчасово окупованого Мелітополя стало більшим, ніж було до повномасштабного вторгнення й окупації... Окупанти викорінюють українців, тисячами завозять гастролерів з Росії та змінюють генофонд нації на ТОТ", - написав міський голова.   Федоров зазначив, що до 24 лютого 2022 в Мелітополі проживало 150 тисяч людей. Протягом пів року після окупації з міста на підконтрольну Україні територію та за кордон виїхала більша частина корінних мешканців.   "Проте за майже два роки рашисти завезли до Мелітополя близько 100 тисяч гастролерів, військових, гастарбайтерів та інших чужинців з РФ", - заявив він. Нагадаємо, ексглава Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що на тимчасово окуповані райони Луганської області російські загарбники цілими сім’ями завозять представників "малих народів" з віддалених регіонів РФ .  РФ відправила на Мелітопольський напрямок кубанських "казаків" - Федоров 

Україна покращила позиції в Індексі сприйняття корупції

12:49:06

Україна додала три бали у рейтингу Індекс сприйняття корупції, складеному організацією Transparency International за 2023 рік. Це один з найкращих результатів за минулий рік у світі, повідомляє Transparency International Україна.   "36 балів зі 100 можливих отримала Україна в Індексі сприйняття корупції (СРІ) за 2023 рік, і тепер наша країна посідає 104 місце поміж 180 країн. Зростання України на три бали - один із найкращих результатів за минулий рік у світі", - йдеться в повідомленні. Також Україна стала однією з 17 країн в цьогорічному СРІ, що продемонстрували свій найкращий показник за увесь час.   Так само 36 балів за результатами цьогорічного дослідження мають Алжир, Бразилія та Сербія.   На один бал Україну випереджають Албанія, Аргентина, Білорусь, Гамбія, Ефіопія та Замбія - всі вони мають по 37 балів.   А на бал менше, ніж Україна, - Боснія і Герцеговина, Домініканська Республіка, Єгипет, Непал, Панама, Сьєрра-Леоне та Таїланд.