Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Кабмін продовжив виплати для всіх ВПО до 1 березня

16:54:03

Кабінет міністрів продовжив виплати для всіх внутрішньо переміщених осіб (ВПО) до 1 березня, а виплати для переселенців з-поміж пенсіонерів буде продовжено на шість місяців. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в Telegram в п'ятницю, 26 січня.   "З 1 березня запрацюють нові справедливі правила допомоги ВПО", - заявив глава уряду.   За словами прем'єра, для ВПО з-поміж пенсіонерів виплати буде продовжено ще на шість місяців. Також виплати буде продовжено для громадян, які мають інвалідність 1 або 2 групи, для дітей з інвалідністю, для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, а також для працездатних громадян, які стали на облік в центрі зайнятості або працевлаштувалися.   "Загалом держава продовжить підтримувати виплатами понад 1,5 мільйона внутрішньо переміщених осіб. Одночасно ми продовжуватимемо більш цільові інструменти підтримки, щоб допомагати тим, хто цього дійсно потребує", - наголосив Шмигаль.   Представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук зазначив , що виплату допомоги на проживання переселенцям продовжено автоматично з 1 лютого на один місяць без додаткового звернення для осіб, у яких у січні 2024 року закінчився шестимісячний період одержання такої допомоги.   Також передбачено, що подання заяви для продовження виплати допомоги на проживання переселенцям, які мають право на її продовження після 1 березня, здійснюється відповідно до чинного порядку з 1 лютого.   Допомогу на проживання переселенцям, які мають на неї право й звернулися по продовження виплати з особисто поданою заявою в лютому-березні, призначають і виплачують з 1 березня 2024 року. Нагадаємо, в Україні приблизно 4,9 мільйона людей, які вважаються внутрішніми переселенцями. З них 2,5 мільйони щомісяця отримують виплати. У 2022 році Україна спрямувала на виплати переселенцям 57 мільярдів гривень. У 2023 році ця сума збільшилася до 73 мільярдів гривень .

Стало відомо, скільки грошей витратили українці на нові авто у 2023 році

16:20:11

Упродовж минулого року в Україні реалізували майже 61 тис. нових легкових автомобілів на суму понад 105,5 млрд грн. Про це повідомила пресслужба Укравтопрому в п'ятницю, 26 січня.   Зазначається, що юридичні особи витратили на придбання нових автомобілів понад 34,3 млрд грн, а приватні особи - близько 71,2 млрд грн.   Найбільше грошей з цієї суми було витрачено на придбання авто марки Toyota - 16,4 млрд грн. Найпопулярнішим автомобілем цієї марки став кросовер Toyota RAV-4. За рік було зареєстровано 2934 авто цієї моделі.   На другому місці розташувався BMW. На автомобілі цієї марки витратили 13,7 млрд грн. Лідером став BMW X5 (986 одиниць).   Купівлю автомобілів Mercedes-Benz оцінено в 10,9 млрд грн, що дає автовиробнику третій результат. Бестселером став Mercedes-Benz GLE (1061 продаж).   Четверте місце посів Volkswagen - 8,9 млрд грн. Лідер продажів - VW ID.4 (2655 одиниць). Замикає лідерську п’ятірку - Skoda - 5,7 млрд грн. Найбільшим попитом користувалась Skoda Kodiaq (1307 од.).

НПЗ у Туапсе зупинив роботу після удару дронів - росЗМІ

15:10:14

Туапсинський нафтопереробний завод Роснефти , який є єдиним на чорноморському узбережжі Росії та входить до десятки найбільших у країні, зупинив переробку нафти та випуск нафтопродуктів після вчорашньої атаки дронів. Про це пише  The Moscow Times в п'ятницю, 26 січня.   Зазначається, що завод виявився паралізованим після пожежі, яка виникла через удар українських безпілотників.   Унаслідок атаки на підприємстві згоріла вакуумна установка. За словами джерел видання, швидко відновити виробництво завод не зможе. Ремонт може тривати до кінця лютого-початку березня.   Туапсинський НПЗ був побудований у 1929 році та є найстарішим з діючих в Росії. Щороку він переробляє 9 млн тонн сировини. Нагадаємо, в ніч на 25 січня в Туапсе спалахнула потужна пожежа на нафтопереробному заводі . Пожежа і вибух перед нею стали наслідком атаки дронів. Нафтопереробний з авод у Туапсе став черговою ціллю СБУ .