Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Стало відомо, скільки грошей витратили українці на нові авто у 2023 році

16:20:11

Упродовж минулого року в Україні реалізували майже 61 тис. нових легкових автомобілів на суму понад 105,5 млрд грн. Про це повідомила пресслужба Укравтопрому в п'ятницю, 26 січня.   Зазначається, що юридичні особи витратили на придбання нових автомобілів понад 34,3 млрд грн, а приватні особи - близько 71,2 млрд грн.   Найбільше грошей з цієї суми було витрачено на придбання авто марки Toyota - 16,4 млрд грн. Найпопулярнішим автомобілем цієї марки став кросовер Toyota RAV-4. За рік було зареєстровано 2934 авто цієї моделі.   На другому місці розташувався BMW. На автомобілі цієї марки витратили 13,7 млрд грн. Лідером став BMW X5 (986 одиниць).   Купівлю автомобілів Mercedes-Benz оцінено в 10,9 млрд грн, що дає автовиробнику третій результат. Бестселером став Mercedes-Benz GLE (1061 продаж).   Четверте місце посів Volkswagen - 8,9 млрд грн. Лідер продажів - VW ID.4 (2655 одиниць). Замикає лідерську п’ятірку - Skoda - 5,7 млрд грн. Найбільшим попитом користувалась Skoda Kodiaq (1307 од.).

НПЗ у Туапсе зупинив роботу після удару дронів - росЗМІ

15:10:14

Туапсинський нафтопереробний завод Роснефти , який є єдиним на чорноморському узбережжі Росії та входить до десятки найбільших у країні, зупинив переробку нафти та випуск нафтопродуктів після вчорашньої атаки дронів. Про це пише  The Moscow Times в п'ятницю, 26 січня.   Зазначається, що завод виявився паралізованим після пожежі, яка виникла через удар українських безпілотників.   Унаслідок атаки на підприємстві згоріла вакуумна установка. За словами джерел видання, швидко відновити виробництво завод не зможе. Ремонт може тривати до кінця лютого-початку березня.   Туапсинський НПЗ був побудований у 1929 році та є найстарішим з діючих в Росії. Щороку він переробляє 9 млн тонн сировини. Нагадаємо, в ніч на 25 січня в Туапсе спалахнула потужна пожежа на нафтопереробному заводі . Пожежа і вибух перед нею стали наслідком атаки дронів. Нафтопереробний з авод у Туапсе став черговою ціллю СБУ . 

Закупівля неякісної амуніції для ЗСУ: завершено слідство щодо Шаповалова

14:28:42

Завершено досудове розслідування стосовно колишніх високопосадовців Міністерства оборони України, які закупали неякісну амуніцію для військових. Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань в п'ятницю, 26 січня.   Ексзаступник міністра оборони Вячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, т.в.о. начальника Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів, т.в.о. начальника центрального управління контролю якості МОУ підозрюються у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ, що спричинило тяжкі наслідки на 1,4 млрд гривень, та у розтраті понад 222 млн гривень. Зазначається, що Шаповалов лобіював укладення договорів про постачання речового майна для військових: бронежилетів, касок, одягу та інших речей для потреб ЗСУ за завищеними цінами та низької якості на загальну суму понад 1,4 млрд гривень. Всі договори укладалися за умови повної передплати.   У другому епізоді підозрювані замовили за кордоном засоби індивідуального захисту неналежної якості. При цьому була здійснена стовідсоткова передоплата та порушена визначена інструкцією МОУ процедура здійснення контролю за якістю товару. У результаті ЗСУ отримали неякісні бронежилети, які не можна використовувати у бою без загрози життю.   "Це призвело не лише до втрати 222 мільйонів гривень бюджетних коштів, а й до підриву обороноздатності країни, загрози життю та здоров’ю особового складу ЗСУ", - наголосили в ДБР.   Експосадовцям у червні 2023 року оголосили про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ, розтраті майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, вчинених за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану. Колишнім посадовцям загрожує до 15 років ув'язнення. Нагадаємо, 8 січня правоохоронці викрили нову корупційну схему за участю колишнього заступника міністра оборони. Мова йде про закупівлю ще однієї партії неякісних бронежилетів для ЗСУ на майже 950 млн гривень.