Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Amazon оштрафували у Франції через стеження за співробітниками

13:16:35

Французький складський підрозділ компанії Amazon оштрафували у Франції на 32 млн євро за "надмірно нав’язливу" систему стеження за роботою персоналу. Про це повідомляє France24. У Національному комітеті з питань захисту персональних даних (CNIL) заявили, що компанія Amazon France Logistique відстежувала роботу співробітників, зокрема за допомогою даних зі сканерів, які використовував персонал для обробки посилок.   Сканери сповіщали керівництво про бездіяльність понад 10 хвилин або обробку посилок з точністю до секунди. Одним із методів стеження також було використання системи для визначення, чи скануються товари "занадто швидко", тобто менш ніж за 1,25 секунди.   В CNIL зазначили, що працівники перебувають під постійним тиском і змушені регулярно виправдовувати свою відсутність. Контролювався навіть проміжок часу між входом співробітників на склад і початком роботи.   Крім того, комітет також поставив під сумнів, навіщо компанії потрібно зберігати дані працівників протягом 31 дня. Представники Amazon заявили, що категорично не згодні з висновками CNIL. Компанія буде подавати апеляцію. При цьому Amazon погодилась вимкнути системи відліку швидкості обробки товарів, а також збільшити попередження про простій з 10 до 30 хвилин. Нагадаємо, у Росії дочірню компанію Amazon оштрафували на понад 200 млн рублів за роботу в країні без філії. В Іспанії на Apple і Amazon наклали штраф у 194,15 млн євро через антиконкурентні дії на онлайн-ринку.

Керівників ТЦК та СП на Рівненщині судитимуть за побиття і збагачення

12:51:24

Колишній Рівненський обласний військком та начальник районного ТЦК підуть під суд. Справа стосується побиття підлеглого, незаконного збагачення і не тільки. Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора в середу, 24 січня.   Розслідування справи проти скандальних керівників обласного та районних Рівненських ТЦК і СП завершили. Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт.   Військові звільнені із займаних посад і зараховані у розпорядження. Наразі вони перебувають під вартою.   Нагадаємо, в кінці липня 2023 року правоохоронці затримали керівників обласного та районного військкоматів у Рівненській області, причетних до побиття підлеглого. Обласний військком завдав підлеглому кілька ударів битою, принижував і повчав його, оскільки дізнався, що солдат співпрацює із правоохоронними органами. Таким чином він намагався з’ясувати чию саме протиправну діяльність солдат хотів викрити. У той час, коли посадовець бив військового, це фіксував на камеру його колега - начальник районного ТЦК та СП.   Згодом правоохоронці встановили, що останній вживав психотропні речовини та здійснював їх збут. У ході обшуків виявлено та вилучено зіп-пакети з амфетаміном загальною вагою 11 г, відеозапис, знаряддя побиття солдата та інші речові докази.   Також під час слідства встановили, що обласний військком володіє незадекларованими статками . Серед них два вантажні автомобілі, земельні ділянки та недобудований готель на гірськолижному курорті у Карпатах.   Загальна сума незаконного збагачення сягнула понад 52 млн гривень. У грудні 2023 року майно заарештували та передали в АРМА .

ЗСУ розбили інженерні підрозділи росіян біля Маріуполя - Андрющенко

12:26:33

  По району базування інженерних підрозділів російських окупантів в селищі Гранітне Донецької області було завдано удару. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram в середу, 24 січня.   "Ранок хороших новин. Селище Гранітне. Черговий удар у район базування інженерних підрозділів окупантів, який остаточно розбив надію на залізничний міст. Точніше, його залишки разом зі щонайменше п'ятьома одиницями інженерної техніки", - написав він.   За словами Андрющенка, це не лише крапка, а "жирний хрест" на потенціалі залізниці з Росії до тимчасово окупованих територій України мінімум на 2024 рік. Також радник міського голови Маріуполя подякував усім причетним до удару по противнику, першочергово тим, хто в окупації.   "Тепер можна попросити "кару небесну" на інший міст? І поховати вже автомобільну логістику на Волноваху серйозно та надовго?" - додав Андрющенко. Нагадаємо, у листопаді 2023 року російський віцепрем'єр Марат Хуснуллін заявляв, що будівництво залізниці з Ростовської області РФ до окупованого Криму через тимчасово захоплені території України знаходиться на етапі проєктування .

Зеленський привітав контррозвідку із професійним святом

12:06:40

Президент Володимир Зеленський привітав співробітників зовнішньої розвідки із професійним святом. Про це глава держави написав  у Telegram в середу, 24 січня.   "Сьогодні відзначається День зовнішньої розвідки України. Людей, які допомагають державі дізнаватися реальну ситуацію на кожному з напрямків. Інституції, ефективність якої стає передумовою багатьох здобутків України", - йдеться у вітанні.   Зеленський зазначив, що публічно про деталі роботи СЗРУ майже нічого не можна розповісти. "Зараз не час. Але наш захист, наша дипломатична робота, наші активні дії і на фронті, і в міжнародних відносинах ґрунтуються, зокрема, на інформації, яку надають фахівці нашої зовнішньої розвідки. Дякую та вітаю з вашим професійним днем!" - наголосив президент. Нагадаємо, напередодні  українські хакери зламали найбільший із трьох науково-дослідницьких центрів космічної гідрометеорології РФ Планета. Було знищено безпрецедентний масив інформації. ГУР розповіло деталі кібератаки .