Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Союзник Тайваню відновив дипломатичні відносини з Китаєм

10:02:51

Китай і Науру в середу, 24 січня, відновили дипломатичні відносини. Це сталося після того, як тихоокеанська острівна держава розірвала дипломатичні зв'язки зі своїм тепер уже колишнім союзником Тайванем, пише Reuters.   Під час церемонії в Пекіні міністр закордонних справ Китаю Ван І та його колега з Науру Лайонел Аінгімеа офіційно підписали документ про відновлення двосторонніх відносин між країнами, що передбачає негайне відновлення зв'язків на рівні послів.   Згідно з документом, Науру визнає, що існує "лише один Китай", яким керує уряд у Пекіні, а Тайвань є невід'ємною частиною Китаю.   Розрив зв'язків з Тайванем був "незалежним політичним рішенням, прийнятим урядом Науру", заявив Ван після підписання документа. "Ми готові поділитися з Науру можливостями розвитку, які приносить модернізація в китайському стилі", - сказав китайський міністр.

Кулеба: Ситуація на фронті серйозніша, ніж у 2022

09:38:21

  Ситуація на фронті в Україні залишається важкою через нестачу постачання боєприпасів. Про це в інтерв'ю Bild заявив  міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.   За його словами, "ситуація дуже серйозна, можливо, навіть серйозніша, ніж вона була з моменту початку російського вторгнення майже два роки тому".   Глава МЗС України зазначив, що масований ракетний удар РФ вранці 23 січня є свідченням того, що Україні необхідно більше систем протиповітряної оборони та ракет до них.   "Хоча Україна значно збільшила своє виробництво і продовжуватиме це робити, ми, як і раніше, бачимо, що західна оборонна промисловість не здатна виробляти достатню кількість продукції", - сказав міністр.   Дипломат заявив, що потреби України "не відповідають оборонним потребам західних країн". Нагадаємо, днями в ЗМІ з'явилася інформація, що  війська Росії прорвали оборону Авдіївки  й закріпилися у приватних будинках на південній околиці міста.  Начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш заявив, що в Авдіївці ситуація напружена , однак прорватися в місто російським загарбникам не вдалося.

У Росії створили новий імітатор ядерного вибуху

09:25:16

Російські розробники створили новий імітатор наземного ядерного вибуху. Його планують використовувати для військових навчань. Про це пише Настоящее время. За даними видання, новий імітатор наземного ядерного вибуху запатентували у російській військовій академії матеріально-технічного забезпечення імені генерала армії Хрульова. Його використання "дозволить підвищити якість підготовки підрозділів Сухопутних військ до бойових дій за умов застосування ядерної зброї".   "Мета корисної моделі полягає у забезпеченні наочної імітації візуальних ознак - ударний ефект, світловий спалах та грибоподібна пилова хмара наземного ядерного вибуху", - йдеться в описі до патенту. За словами розробників, новий імітатор наземного ядерного вибуху застосовуватиметься на навчаннях та практичних заняттях у військових. Раніше для цих цілей застосовувався імітатор ядерного вибуху ІУ-59, проте наразі він "морально застарів, не виробляється підприємствами промисловості, а наявні на складах військових частин зразки виробили свій технічний ресурс". Нагадаємо, у травні 2023 року близько третини (29%) жителів Росії вважали, що  Кремль готовий застосувати ядерну зброю  проти України "у разі потреби", зворотної думки дотримувалися 60%. Раніше повідомлялося, що Росія, Китай та США модернізують та  розширюють свої ядерні полігони . Американське видання Newsweek  змоделювало ядерний удар по Москві та Санкт-Петербургу , щоб з’ясувати, якими були б наслідки для жителів цих міст. США проти РФ: чи розпочнуться перегони ядерних озброєнь