Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Польща призначить уповноваженого з відновлення України

16:00:15

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск під час візиту до Києва повідомив про призначення уповноваженим уряду Польщі з питань відновлення України Павла Коваля. Про це пише  Onet в понеділок, 22 січня.   "До складу моєї делегації також входить Павел Коваль, якого уряд призначить уповноваженим з питань відбудови України. Ми захочемо брати дуже активну участь не лише в допомозі Україні у війні з Росією, а й у процесі відбудови", - сказав глава польського уряду.   За підсумками візиту Туска стало відомо, що Польща приєдналась до декларації Групи семи щодо гарантій безпеки для України. Країни розпочнуть роботу над двосторонньою безпековою угодою. Туск заявив, що  немає нічого важливішого за допомогу Україні . За його словами, дуже важливо створити відчуття, що Польща є найнадійнішим і найстабільнішим союзником України в боротьбі з російською агресією. Є новий оборонний пакет від Польщі - Зеленський

У МЗС Китаю оцінили відносини з Україною

15:42:28

Речник Міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбін заявив, що Пекін та Київ постійно комунікують щодо питань, які становлять взаємний інтерес. Про це повідомляє Укрінформ в понеділок, 22 січня.   "Китай і Україна підтримують безперебійні канали зв’язку та обмінюються думками з питань, що становлять взаємне занепокоєння", - сказав дипломат.   За його словами, обидві сторони продовжуватимуть комунікацію та обміни, ґрунтуючись на двосторонніх відносинах.   Водночас інформації щодо перспектив переговорів між лідерами України та Китаю речник МЗС КНР не надав. Нагадаємо,  представника КНР не було серед учасників  четвертої зустрічі радників з нацбезпеки щодо української Формули миру 14 січня в Давосі. Також ЗМІ повідомили, що прем'єр Китаю Лі Цянь  вирішив не перетинатися із президентом України Володимиром Зеленським  на форумі в Давосі. Очільник МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна прагне організувати телефонну розмову між Зеленським і лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Глава Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що  Україна і Китай мають шанс знайти підстави для розвитку відносин .

МЗС відповіло на заяву Фіцо щодо територіальних поступок РФ

15:23:18

У Міністерстві закордонних справ України відповіли на заяви прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, у яких він натякнув, що Україні доведеться віддати частину своїх територій Росії, щоб швидше закінчилася війна. В МЗС вкотре наголосили на неприпустимості територіальних поступок. Про це заявив речника відомства Олег Ніколенко в Facebook в понеділок, 22 січня.   "Не може бути компромісу щодо територіальної цілісності. Ні України, ні Словаччини, ні будь-якої іншої країни", - написав він.   Речник МЗС наголосив, що Україна та партнери докладають зусиль задля виведення росіян із Криму, Донецької та Луганської областей, щоб вони не пішли далі, "зокрема і до Кошицького, Пряшівського та інших словацьких країв".   "Давайте говорити відверто: без безпеки в Україні, не буде безпеки ні в Словаччині, ні в Європі загалом. Маємо спільними зусиллями наближати українську перемогу", - зазначив Ніколенко.   Нагадаємо, напередодні Фіцо заявив, що єдиний спосіб припинити війну Росії проти України - це віддати росіянам частину українських територій . "Повинен бути якийсь компроміс. Чого вони (українці - ред.) чекають, що росіяни підуть з Криму, Донбасу і Луганська? Це нереально", - сказав він. Прем'єр Словаччини заявив, що блокуватиме вступ України до НАТО, а також сказав, що Україна "перебуває під абсолютним впливом США" .