Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

МЗС відповіло на заяву Фіцо щодо територіальних поступок РФ

15:23:18

У Міністерстві закордонних справ України відповіли на заяви прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, у яких він натякнув, що Україні доведеться віддати частину своїх територій Росії, щоб швидше закінчилася війна. В МЗС вкотре наголосили на неприпустимості територіальних поступок. Про це заявив речника відомства Олег Ніколенко в Facebook в понеділок, 22 січня.   "Не може бути компромісу щодо територіальної цілісності. Ні України, ні Словаччини, ні будь-якої іншої країни", - написав він.   Речник МЗС наголосив, що Україна та партнери докладають зусиль задля виведення росіян із Криму, Донецької та Луганської областей, щоб вони не пішли далі, "зокрема і до Кошицького, Пряшівського та інших словацьких країв".   "Давайте говорити відверто: без безпеки в Україні, не буде безпеки ні в Словаччині, ні в Європі загалом. Маємо спільними зусиллями наближати українську перемогу", - зазначив Ніколенко.   Нагадаємо, напередодні Фіцо заявив, що єдиний спосіб припинити війну Росії проти України - це віддати росіянам частину українських територій . "Повинен бути якийсь компроміс. Чого вони (українці - ред.) чекають, що росіяни підуть з Криму, Донбасу і Луганська? Це нереально", - сказав він. Прем'єр Словаччини заявив, що блокуватиме вступ України до НАТО, а також сказав, що Україна "перебуває під абсолютним впливом США" .

Дрони на кілька тижнів зупинили роботу нафтового терміналу РФ - ЗМІ

14:53:11

Російська енергетична компанія Новатек, швидше за все, відновить масштабну діяльність на своєму переробному комплексі в Усть-Лузі та терміналі в Балтійському морі протягом кількох тижнів після атаки дронів. Про це пише  Reuters в понеділок, 22 січня.   Компанія Новатек 21 січня призупинила деякі операції на величезному терміналі з відвантаження палива в Балтійському морі та технологічний процес на комплексі через пожежу. По цілі відпрацювали безпілотники СБУ. За інформацією російських ЗМІ, внаслідок інциденту було пошкоджено два водосховища та насосну станцію.   "Ми вважаємо, що завод, швидше за все, повернеться до значної потужності протягом кількох тижнів або, у гіршому випадку, місяців", - зазначили аналітики московської брокерської компанії БКС.   Комплекс в Усть-Лузі отримує газовий конденсат, різновид легкої нафти, для переробки близько 7 мільйонів тонн на рік з Пуровського заводу в Західному Сибіру для подальшого виробництва нафтопродуктів, таких як нафта, авіагас і газойль.   На думку експертів, тепер Новатек тепер буде змушений експортувати більше газового конденсату замість високомаржинального палива через інші термінали. Через інцидент може постраждати чверть доходів компанії. Нагадаємо, в ніч на 21 січня українські ударні безпілотники провели серію успішних атак на території Росії. СБУ  провело нічну спецоперацію на морському терміналі  в російському Усть-Лузі Ленінградської області, де переробляють паливо, яке постачається і для військ РФ. Після атаки на Усть-Лугу  Росія змушена була перекидати системи ППО з фронту .

СБУ затримала чотирьох проросійських інтернет-агітаторів

14:29:19

Служба безпеки затримала ще чотирьох ворожих агітаторів, серед них тіктокер, який вихваляв удар Іскандерами по Харкову 2 січня. Про це повідомила пресслужба СБУ в понеділок, 22 січня.   Проросійські інтернет-агітатори діяли у різних регіонах країни. Вони героїзували повітряні атаки Росії на цивільну інфраструктуру України та дискредитували командування Сил оборони.   Фігуранти закликали до капітуляції перед країною-агресором та розпалювали ненависть серед різних національних громад України. Так, в Одесі затримали місцевого блогера, який розмістив у ТікТок власне відео, в якому виправдовував повітряну атаку Росії на Харків 2 січня. Тоді окупанти вдарили по місту ракетами типу Іскандер, що призвело до великої кількості загиблих та поранених місцевих жителів.   Попри це, фігурант намагався "відбілити" воєнний злочин росіян перед 12-тисячною аудиторією користувачів своєї сторінки. Того ж дня цей фейк вийшов в ефірі російського телебачення, звідки його підхопили пропагандистські інформресурси.   На Київщині кіберфахівці СБУ викрили місцеву жительку, яка через власні акаунти у Facebook і Telegram агітувала українців "скласти зброю" і не чинити спротив рашистам. Також зловмисниця використовувала інтернет-ресурси для поширення фейків про різні національні громади України.