Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Зеленський заявив, що тиск на журналістів неприпустимий

00:39:59

Президент України Володимир Зеленський відреагував на заяви медіаспільноти про системний тиск на журналістів та розслідувачів, зокрема на ситуацію, пов'язану з прослуховуванням та відеозйомкою співробітників проєкту Bihus.Info. Про це у середу, 17 січня, він  згадав  у своєму вечірньому відеозверненні.   "Окремо щодо ситуації з нашими журналістами, зокрема фактом стеження за журналістами. СБУ почала розслідування і з’ясує всі обставини. Будь-який тиск на журналістів неприпустимий", - сказав він.    Раніше в СБУ повідомили, що  розслідують незаконне прослуховування та відеозйомку представників Bihus.Info. У відомстві зазначили, що безперешкодна та прозора діяльність незалежних та професійних ЗМІ є ключовою умовою для прогресу України як демократичної держави. 

Зеленський провів Ставку щодо ситуації на фронті

22:59:36

Президент Володимир Зеленський провів у середу, 17 січня, засідання Ставки верховного головнокомандувача щодо ситуації на основних оперативно-тактичних напрямках на фронті. Про це глава держави повідомив у вечірньому відеозверненні.   "Провів Ставку. Оперативний рівень: ситуація на фронті зараз. Доповідали командувачі. Різні напрямки: схід, південь. Також північ - протидія диверсійним групам, зміцнення кордону", - заявив Зеленський.   За словами президента, "був стратегічний рівень обговорення: наші дії цього року не лише оборонні".   "Україна потребує амбітної, активної перспективи, щоб саме наша держава мала ініціативу, а не ворога, щоб саме від українських дій залежало завершення війни", - сказав глава держави.   "Світ підтримує тих, хто має перспективу. І це фундаментальне завдання - зберегти ініціативу, щоб була можливість ставати сильнішою", - додав Зеленський. Нагадаємо, Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявив, що окупанти не досягли тих цілей, які вони ставили в останні місяці.  Наступ армії Росії зазнає невдачі . Представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький виключив перехід ЗСУ в "глуху оборону" , оскільки росіяни спробують цим скористатися.

Блінкен назвав найкращу відповідь Путіну на війні в Україні

22:37:19

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати зосереджені на тому, щоб зробити все можливе, аби Україна мала все необхідне для того, щоб сильно пройти через цей 2024 рік. Про це він заявив в інтерв'ю CNBC у Давосі.   Блінкен також назвав, яка може бути найкраща відповідь президенту РФ Володимиру Путіну на війні в Україні. За його словами, залучення інвестицій приватного сектора в Україну, допомога інших країн під час відбиття російської агресії та реформи на шляху до Європейського Союзу - це найкраща відповідь Путіну.   "Якщо поєднати ці три речі разом, то можна побачити Україну, яка не лише виживе, але й процвітатиме. Це найкраща відповідь Путіну. І це також найкраща відповідь для нас, тому що це означає, що вони зможуть стати на власні ноги", - заявив Блінкен.   Нагадаємо, раніше  Путін заявив, що державність України може зазнати "непоправного удару" , якщо війна буде тривати. Свою чергу президент України Володимир Зеленський наголосив, що  український народ ніколи не пробачить Путіну .