Є питання. Як вплинули відключення електроенергії на роботу кафе та ресторанів – дослідження
Майже усі кафе та ресторани працюють попри відключення електроенергії, проте обіг закладів упав в середньому на 8%, йдеться у дослідженні Opendatabot з посиланням на дані компанії з автоматизації кафе та ресторанів Poster.
Після першого блекауту кількість закладів харчування, які працюють, суттєво не змінилась. Найбільше кафе та ресторанів зупинили роботу у Житомирській та Одеській областях – 3-5%.
Проте, впали показники обігу. Найбільше «просіли» заклади у Чернівецькій(-15%), Тернопільській(-14%) та Хмельницькій(-13%) областях.
Після другого масованого обстрілу 23 листопада найбільше постраждали заклади у Черкаській, Рівненській, Івано-Франківській, Віницькій та Тернопільській обалстях. Проте, у Житомирській області 4% закладів поновили свою роботу.
«Другий блекауту» скоротив обіги кафе та ресторанів ще на 8%.
Ті, хто встановив генератори уже адаптувалися, та, навіть, бачать ріст у касі, розповіли у Poster. Заклади стають не лише місце, де можна поїсти чи випити кави, а й робочими хабами і «пунктами незламності».
Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів
Ми розповідали, що попри обстріли та відключення у Києві навіть відкриваються нові ресторани. Ось 15 закладів, які запустили у листопаді.
В той час, за даними Opendatabot, масовані обстріли збільшили донейти на ЗСУ майже вдвічі за місяць.
Читайте «Нормальні новини» в телеграмі