
У Києві відновили роботу 40% кафе та ресторанів
Близько 40% закладів громадського харчування відновили роботу у Києві та Київській області.
Про це йдеться у результатах дослідження компанії Poster.
"У Києві працює 40% малих та середніх закладів порівняно з показником на 23 лютого, у Київській області – 41%. Для порівняння, наприкінці березня в Києві працювало лише 18% закладів, у Київській області – 16%. Кількість відкритих закладів почала активно зростати після того, як північ України була повністю звільнена від окупантів на початку квітня", – наводить дані компанія.
Згідно з дослідженням, найбільше закладів працює в Закарпатській (86%), Чернівецькій (81%) та Львівській областях (79%).
Найбільший приріст відкритих закладів у квітні порівняно з березнем показали Чернігівська (з 1% до 20%) та Сумська (з 16% до 49%) області. Крім того, на 23% зросла кількість відкритих кафе у Житомирській області (до 63%), на 21% – у Волинській (до 77%), на 20% – у Кіровоградській (до 78%).

Водночас найменше відкритих закладів на сході України: у Харківській області – 9% від довоєнної кількості, у Донецькій – 5%, у Луганській – 0%.
Економічна правда