Рецепт ніжного печива з шоколадними часточками
Зимові вихідні - ідеальний час, щоби пекти печиво. Якщо ви любите шоколад і домашню випічку, цей рецепт печива вам сподобається.
Печиво виходить дуже м'яким і смачним. Ви можете використовувати звичайний шоколад, попередньо подрібнивши його на шматки бажаної величини, або спеціальні шоколадні краплі для випічки.
Інгредієнти:
- Масло - 100 г
- Цукор - 100 г
- Ванільний цукор - 1 ч л
- Яйце - 1 шт
- Борошно - 150 г
- Розпушувач - 1/3 ч л
- Шоколад - 100 г
Шоколад порубати на шматочки.
Розм'якшене вершкове масло збити разом з цукром до пухкої світлої маси. Вибити яйце, ще раз збити.
Усі сухі інгредієнти змішати в окремій мисці. Додати до масляно-яєчної суміші, перемішати.
Наприкінці додати шматочки шоколаду, ще раз перемішати.
- Традиційний штолен з марципаном. Секрети приготування
- Імбирні пряники. Як правильно приготувати "миколайчики"
Застелити деко папером для випічки. Столовою ложкою формувати з тіста кульки і викладати його на пергамент. Тісто викладати кульками за допомогою столової ложки. Під час випічки печиво збільшуватиметься у розмірах, тому між кульками залишайте 5 см вільного місця.
Випікайте в розігрітій до 180 С духовці близько 8-12 хвилин. Краї печива мають підрум'янитися.
Смакує до чаю, кави, какао чи молока.
Хочете отримувати найважливіші новини в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram або Viber!