Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Генштаб назвав найгарячіший напрямок на фронті

17:01:31

Від початку доби на фронті відбулося 78 бойових зіткнень. Найбільше боїв на Покровському напрямку. Ситуація залишається напруженою, але контрольованою. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в неділю, 7 липня.   На Харківському напрямку російські військові три рази атакували оборонні рубежі українських підрозділів поблизу Стариці, Липців та Вовчанська. Дві атаки відбито, одна - триває.    На Куп’янському напрямку противник сім разів штурмував українські позиції у районах Степової Новоселівки, Піщаного, Синьківки, Стельмахівки та Андріївки. Три боєзіткнення досі продовжуються. Воїни ЗСУ стійко тримають оборону.  На Лиманському напрямку за день армія РФ здійснила 10 атак на позиції ЗСУ поблизу Макіївки, Греківки, Невського та Тернів. Сім боєзіткнень завершилися без успіху для противника, ще три - тривають.    Ворог продовжує шукати слабкі місця в нашій обороні на Сіверському напрямку. Поблизу Верхньокам’янського військовими відбито дві атаки окупантів. Ситуація залишається контрольованою.   На Краматорському напрямку росіяни здійснили один штурм позицій ЗСУ поблизу Калинівки. Бій досі триває. На Торецькому напрямку відбулося три безуспішні ворожі атаки у районах Північного та Торецька.    На Покровському напрямку найбільша кількість боєзіткнень. З початку доби окупанти здійснили 27 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій у районах Нью-Йорка, Новоолександрівки, Воздвиженки, Калинового, Прогресу, Лозуватського, Новоселівки Першої та Яснобродівки. Сили оборони стримують натиск та відбили 19 атак противника, вісім боїв - ще тривають.   На цьому напрямку воїни 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка збили ворожий літак Су-25.   Продовжується один бій на Курахівському напрямку. Наразі українські захисники вже відбили 15 атак російської армії. Противник концентрує зусилля у бік Парасковіївки.    На Времівському напрямку було сім ворожих атак неподалік Водяного, Макарівки та Костянтинівки. Шість атак відбиті, ще одна - продовжується.   На Оріхівському напрямку підрозділи ЗСУ відбили два штурми росіян. Окупанти зазнали невдачі у районах Малої Токмачки та Роботиного. На Придніпровському напрямку ворог безуспішно атакував позиції ЗСУ на лівому березі Дніпра.  Нагадаємо, минулої доби  ЗСУ ліквідували 1150 окупантів . Загальні втрати армії Росії в Україні вже перевищили 550 тисяч осіб.

Частину України накриє спека до +38 градусів

16:45:03

  В Україні в понеділок, 8 липня, очікується спекотна погода, тільки в західних, вдень і східних областях місцями короткочасний дощ, гроза. Про це повідомляє Укргідрометцентр.   Температура в південних, східних, Дніпропетровській, Кіровоградській областях та Криму вночі 19-24°, вдень спека 35-38°. На решті території вночі 14-19°, вдень 28-33°, на крайньому заході країни 25-30°. Вітер переважно північно-східний, 5-10 м/с.   У Києві 8 липня без опадів. Температура вночі 15-17°, вдень близько 30°. Вітер північно-східний, 5-10 м/с.    У вівторок, 9 липня, в Україні також переважно без опадів, лише в західних, вночі східних, вдень і південних областях місцями короткочасний дощ, гроза.   Температура в південних, східних, Дніпропетровській, Кіровоградській та Полтавській областях вночі 20-25°, вдень сильна спека 35-38°. На решті територій вночі 15-20°, вдень 28-33°, у більшості західних областей 25-30°. Вітер переважно північно-східний, 5-10 м/с.   У Києві 9 липня без опадів. Температура вночі 18-20°, вдень 30-32°. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Нагадаємо, раніше  у Кувейті зафіксували аномальну спеку - температура піднялася вище 50° . У Мецці в Саудівській Аравії через спеку загинули щонайменше 1,3 тисячі паломників .

Військові збили Су-25 у Донецькій області

16:26:03

Воїни-зенітники 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка збили ворожий штурмовик Су-25 на Донеччині. Про це повідомила пресслужба оперативно-стратегічного угруповання військ Хортиця у Telegram в неділю, 7 липня..   Зазначається, що на Покровському напрямку українські військові збили російський літак Су-25, який обстрілював позиції підрозділів Сил оборони.   "Воїни-зенітники окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка, приземлили черговий штурмовик Су-25, який тепер догорає в степах українського Донбасу", - йдеться у дописі. Нагадаємо, 28 червня  бійці Нацгвардії знищили російський штурмовий літак Су-25 на Донеччині . Минулої доби  ЗСУ ліквідували 1150 окупантів . Загальні втрати армії Росії в Україні вже перевищили 550 тисяч осіб.

Російської армії у Торецьку немає - ЗСУ

16:03:58

Українські військові контролюють обстановку в районі міста Торецьк Донецької області, там тривають бої, наразі територіальних успіхів у російських окупантів немає. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угрупування військ Хортиця Назар Волошин Інтерфакс-Україна в неділю, 7 липня.   "Ситуація навколо міста Торецька така, що Сили оборони контролюють обстановку. Слід зазначити і наголосити, що станом на цей момент жодних територіальних успіхів ворог не мав, ворожої російської армії у місті немає", - сказав він. Речник наголосив, що росіяни намагаються тиснути на цьому напрямі і на цій ділянці фронту тривають бої. "Активні бойові дії продовжуються щодня. Бойові дії з противником відбуваються на підступах у районі околиць міста", - зазначив Волошин.   Російська армія намагається захопити місто, не зважаючи на втрати особового складу та техніки. Противник шукає слабкі місця в українській обороні, кидає на штурми мобілізованих та колишніх в'язнів.   "Є також присутні підрозділи Шторм Z, Шторм V, які застосовуються як штурмові та часто використовують, щоб виявити позиції чи розмінувати територію. Окупанти проводять багато так званих "м'ясних штурмів" мобільними вогневими групами. Крім того, росіяни обстрілюють Торецьк з різних засобів ураження", - розповів військовий. Сили оборони України продовжують стійко утримувати займані рубежі та позиції, виснажувати ворога, завдавати російським військам відчутних втрат в живій силі, озброєнні та військовій техніці. Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 1150 окупантів . Загальні втрати армії Росії в Україні вже перевищили 550 тисяч осіб. Втрати російської армії на східному напрямку за три місяці сягнули близько 82 тисяч .

У Часовому Ярі залишається понад 600 мешканців - МВА

07:56:49

У Часовому Ярі на Донеччині залишаються 635 жителів. Від початку тижня ніхто з місцевих жителів не забажав покинути місто. Про це у суботу, 6 липня, розповів начальник міської військової адміністрації Часового Яру Сергій Чаус, повідомляє Суспільне .    "Люди просто не їдуть з міста. Евакуювати людей стало небезпечніше, ніж було до цього, бо активність дронів не знижується. Лінія проведення бойових дій безпосередньо дуже близька до міста, в цих умовах приїхати у місто, щоб забрати людину, важко. В місті окрім людей пенсійного віку залишається і молодь, їх приблизно декілька десятків. Загалом людей евакуюємо до Краматорська, більша частина їдуть до родичів", - уточнив Сергій Чаус.   Він сказав, що під обстрілами знаходяться всі райони міста. Російські війська розстрілюють Часів Яр з усього наявного у них озброєння.   "Воду та гуманітарну допомогу завозимо по районах. Місто під постійними обстрілами. Від початку цієї доби внаслідок обстрілу травмованих та загиблих немає", - додав Сергій Чаус.   Часів Яр розташований за 15 кілометрів від захопленого російськими військами Бахмута. З населеного пункту евакуювали всіх дітей. До повномасштабного російського вторгнення в Україну у громаді проживали 13 тисяч жителів.   У місті Торецьк Донецької області , який росіяни намагаються знищити застосовуючи тактику "випаленої землі", продовжують залишатися близько 4,5 тисяч мешканців.