Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Окупанти збираються таємно поховати вбитих у Бердянську підлітків - МІПЛ

12:06:08

Окупаційна влада Бердянська планує таємне поховання вбитих українських підлітків Тіграна Оганнісяна та Микити Ханганова, рідним уже рік не віддають тіла юнаків. Про це повідомляє Медійна ініціатива за права людини з посиланням на батька одного з хлопців.   За словами Григорія Оганнісяна, підлітків хочуть поховати у безіменній могилі, не повідомивши рідним та близьким ні про час, ні про місце. Окупаційна влада робить з хлопців "терористів". За рік після вбивства їх терміново вирішили поховати у безіменній могилі. Зробити це збираються цілком таємно.   Рідним уже понад рік не віддають тіла юнаків. За цей час російські слідчі кілька разів заявляли, що дозволять забрати і поховати дітей. Однак під різними приводами окупанти щоразу відмовляють. Нагадаємо, 16-річні Тігран Оганнісян і Микита Ханганов були активними учасниками антиросійських спільнот.   Слідчий комітет РФ звинуватив юнаків у нібито підготовці диверсії на залізниці. Справу готували до суду, окупанти планували засудити хлопців до 20 років ув'язнення.   24 червня 2023 року росіяни повідомили про ліквідацію "двох проукраїнських терористів" , якими виявилися Тігран Оганнісян та Микита Ханганов. Перед смертю Тігран записав відео, яке завершувалося словами "Слава Україні!" . Окупанти звинуватили підлітків у вбивстві військового і поліцейського-колаборанта.

Банки Китаю залишають Московську біржу

10:56:44

Китайські банки, які продовжують працювати з Росією, залишають Московську біржу, що потрапила під санкції США. Про це пише The Moscow Times з посиланням на біржову статистику.   За останні два тижні на торгах китайським юанем було зафіксовано помітне скорочення середнього розміру угоди: порівняно з травнем цей показник знизився на 14%, до 1,89 млн рублів - найнижчого рівня з лютого 2023 року.   Одночасно різко зріс оборот позабіржового ринку юаня: у червні там було укладено угод на 1,98 трлн рублів - на 27% більше, ніж у травні. При цьому внутрішньоденні обороти тричі били рекорди, перевищуючи планку 200 млрд рублів на день. Це означає, що потоки юанів, які ллються в Росію за продану до Китаю нафту, йдуть з біржового ринку на позабіржовий слідом за доларом і євро, торги якими було зупинено 13 червня.   Учасники ринку з Китаю несуть ризики потрапляння під вторинні санкції США, оскільки Московську біржу внесено до санкційного списку американського Мінфіну із забороною на будь-які операції.   Зазначається, що Центробанк Росії уже готується до сценарію, коли біржові торги юанем доведеться зупинити так само, як це сталося з доларом і євро. Нагадаємо, 12 червня Московська біржа, Національний кліринговий центр та Національний розрахунковий депозитарій  були внесені до санкційного листа США . Слідом за США  санкції проти Московської біржі запровадила Велика Британія . 13 червня акції Московської біржі відкрилися обвалом до 15% на тлі запровадження санкцій США. Біржа оголосила про припинення торгів доларом і євро.

Після Куби російські військові кораблі направилися до Венесуели

10:41:02

Росія після Куби направила свої військові кораблі до Венесуели. Вони вже зайшли в венесуельський порт Ла-Гуайра. Про це повідомляють росЗМІ в середу, 3 липня.   До Венесуели прибули чотири кораблі Північного флоту РФ - атомний підводний човен Казань, фрегат Адмірал Горшков, який здатний нести гіперзвукові ракети, танкер-постачальник Академік Пашин та рятувальний буксир ВМФ Микола Чикер.   Міністерство оборони РФ заявило, що мета прибуття кораблів - показати "підтримку і забезпечити присутність ВМС в оперативно важливих районах Атлантичного океану".   Нагадаємо, 12 червня у порт Гавани зайшли російські військові кораблі . Фрегат Адмірал Горшков та атомний підводний човен Казань у супроводі буксира та паливного судна прибули на Кубу з п’ятиденним візитом. Як відомо, за 27 місяців ударів по Чорноморському флоту РФ в тимчасово окупованому Криму  Україна потопила або серйозно пошкодила більше десятка великих військових кораблів  - цілу третину флоту.

Агентка ФСБ намагалася завербувати коригувальників на Сумщині

10:13:40

Служба безпеки затримала агентку ФСБ Росії, яка намагалася завербувати коригувальників на Сумщині. Про це повідомила пресслужба СБУ в середу, 3 липня.   Головним завданням фігурантки був збір геолокацій та актуальної інформації про місцеві підприємства оборонно-промислового комплексу.  Для цього жінка регулярно об’їжджала місцевість, а також "втемну" випитувала потрібну їй інформацію у своїх знайомих під час побутових розмов.   Також вона намагалася встановити контакти з колишніми та діючими працівниками оборонних заводів. У разі виявлення "однодумців" агентка планувала залучити їх до власної мережі інформаторів і запропонувати гроші від ФСБ.   Служба безпеки затримала її на гарячому, коли агентка ФСБ знімала один з об’єктів на відео.   Зрадницею виявилася колишня медсестра, ідеологічна прихильниця рашизму. Жінка підтримувала зв’язки зі своїми родичами, які проживають у Росії та підтримують збройну агресію проти України.   Саме через родичів ФСБ дистанційно завербувала фігурантку та визначила їй куратора. Його особу вже встановлено Службою безпеки. Ним виявився кадровий співробітник одного з регіональних управлінь ФСБ.   Для комунікації між собою російський спецслужбіст та його агентка використовували анонімний чат у месенджері. При обшуку у затриманої вилучено мобільні телефони із доказами злочинних дій.   Слідчі СБУ повідомили жінці про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.   Нагадаємо, напередодні СБУ нейтралізувала агентурну групу ФСБ, яка діяла в Одесі . До складу ворожого осередку входило двоє військових та їхня спільниця. Раніше Служби безпеки затримала керівника одного з відділів Хмельницької міськради, який  працював на ФСБ .