Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Генштаб оцінив ситуацію на фронті

08:49:32

  Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 189 бойових зіткнень. На Покровському напрямку українські військові відбивали 49 атак російських загарбників. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні у вівторок, 2 липня.   На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні (штурмові) дії за підтримки авіації. Загалом тут відбулося 13 бойових зіткнень в районах населених пунктів Липці, Вовчанськ, Глибоке.   На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу склала 17. Сили оборони відбивали атаки ворога в районах Синьківки, Степової Новоселівки, Берестового та Піщаного Харківської області; Стельмахівки Луганської області. На Лиманському напрямку наші війська стали на заваді 16 штурмовим діям противника в районах населених пунктів Греківка, Макіївка, Невське і Торське Луганської області.   На Сіверському напрямку Силами оборони відбито 21 атаку в районах Білогорівки Луганської області, Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки, Спірного та Виїмки Донецької області.   На Краматорському напрямку українські захисники зупинили сім спроб противника прорвати оборону наших захисників в районах Кліщіївки і Нового Донецької області.   На Торецькому напрямку противник вчинив 28 атак у районах населених пунктів Торецьк, Північне, Південне, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.   На Покровському напрямку наші оборонці відбивали 49 атак росіян поблизу населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Євгенівка, Новоселівка Перша, Сокіл, Восход, Яснобродівка і Нетайлове Донецької області.    На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районі населених пунктів Георгіївка, Красногорівка, Парасковіївка та Костянтинівка, де ворог 10 разів намагався прорвати оборону наших військ.    На Времівському напрямку ворог здійснив 14 штурмів наших позицій в районі Водяного, Макарівки та Урожайного Донецької області.   На Оріхівському напрямку відбулось три бойових зіткнення в районах Новоданилівки, Малої Токмачки і Роботиного Запорізької області.   На Придніпровському напрямку окупанти і надалі намагаються вибити підрозділи Сил оборони з позицій на плацдармах. Усі дев’ять атак росіян успіху не мали.   На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.   На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.    Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 1280 окупантів . З початку повномасштабної війни втрати армії Росії склали 545 090 осіб.

Вперше за шість років: Південна Корея провела стрільби поблизу КНДР

08:15:54

Південна Корея відновила проведення навчань зі стрільби на полігонах поблизу кордону з КНДР, які були призупинені шість років тому в рамках двосторонніх домовленостей щодо зниження напруженості. Про це  повідомляє Yonhap News Agency у вівторок, 2 липня.   Навчання зі стрільби з артилерії відбулися в провінціях Кенгідо та Канвондо, були задіяні самохідні артилерійські установки K-9.   Південнокорейські військові заявили, що навчання спрямовані на "посилення готовності артилерії та спроможності реагування у разі провокацій з боку противника".   Армія Південної Кореї планує регулярно проводитиме артилерійські навчання і тренування у прикордонних районах.   Як відомо, 4 червня Північна Корея призупинила виконання угоди про зниження напруженості від 19 вересня 2018 року після запуску куль зі сміттям КНДР .  Нагадаємо, 18 червня  десятки військових КНДР ненадовго перейшли на територію Південної Кореї . Південнокорейські військові здійснили попереджувальні постріли. Це стало другим порушенням кордону з боку Північної Кореї менш ніж за два тижні після  аналогічного інциденту  9 червня. З кінця травня  КНДР і Південна Корея "воюють" повітряними кулями . Північна Корея запускає кулі зі сміттям, а з боку Сеула летять кулі з листівками, на яких були гасла проти лідера КНДР Кім Чен Ина, а також гроші, продукти та записи популярних співаків.

У Києві помер казахський опозиціонер Садиков, на якого скоїли напад

07:40:36

Журналіст й опозиціонер з Казахстану Айдос Садиков, на якого 18 червня було скоєно замах, помер у лікарні Києва. Про це повідомила його дружина Наталія Садикова у Facebook у вівторок, 2 липня.   "Айдос Садиков пішов від нас сьогодні о 03:00 за Києвом. Мій любий чоловік, батько наших трьох дітей, великий син казахського народу. Айдос віддав своє життя за Казахстан, прийняв мученицьку смерть від руки кілерів", - написала вона.   За словами жінки, 13 днів Айдос боровся за життя у реанімації, але дива не сталося.   "Його смерть на совісті Токаєва (президент Казахстану, - ред.)", - наголосила Садикова.   Нагадаємо, 18 червня у Києві невідомий розстріляв водія автомобіля у Шевченківському районі і втік. Пізніше стало відомо, що  жертвою нападу став журналіст Айдос Садиков  з Казахстану. Він відомий критикою казахської влади та персонально президента  Касим-Жомарта Токаєва. Згодом Токаєв заявив, що Казахстан готовий приєднатися до  розслідування щодо замаху на журналіста в Києві .  Підозрювані у замаху на Садикова після скоєння злочину втекли до Молдови. Їх оголосили в міжнародний розшук . Пізніше підозрюваний Алтай Жаканбаєв самостійно звернувся до правоохоронців у Казахстані.   Згодом в Офісі генерального прокурора заявили, що проситимуть про екстрадицію з Казахстану підозрюваних у замаху на Садикова .    У Казахстані заперечили зацікавленість у нападі на опозиціонера та журналіста, але заявили, що не дадуть дозволу на екстрадицію підозрюваних у замаху в Україну.

Демократи можуть висунути Байдена кандидатом у президенти 21 липня - ЗМІ

03:40:54

Демократи планують достроково висунути кандидатуру 81-річного Джо Байдена на президентські вибори у США аби припинити внутрішньопартійні розмови про його заміну після невдалого виступу на дебатах з Дональдом Трампом. Про це у понеділок, 1 липня, пише Bloomberg  з посиланням на власні джерела.     За словами джерел, це може статися вже 21 липня, коли відбудеться засідання комітету партії перед основним з'їздом у Чикаго, який розпочнеться 19 серпня.   "Демократи планували висунути Байдена до з'їзду, щоб забезпечити його присутність у виборчих бюлетенях в Огайо, де 7 серпня закінчується термін реєстрації кандидатів", - пояснює видання.    Крім того, таким чином вони хочуть припинити розмови про можливу заміну Байдена.    Як вказує видання, 15 -18 липня в Мілуокі пройде з'їзд Республіканської партії, де, як очікується, на пост кандидата оголосять Дональда Трампа.   Відповідно до опитування 538/Ipsos, колишній президент США  Дональд Трамп став явним переможцем дебатів 27 червня: 60% опитаних сказали, що Трамп виступив краще, тоді як лише 21% сказали, що кращим був чинний глава держави Джо Байден. Ще 19% відповіли, що не змогли визначитися із уподобаннями.