Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Байден відповів на критику свого виступу на дебатах із Трампом

21:49:54

Президент США Джо Байден прокоментував закиди в поганому виступі на передвиборчих дебатах із Дональдом Трампом, частково визнавши критику у свій бік. Про це повідомляє The Guardian в п'ятницю, 28 червня.   Під час звернення до прихильників на передвиборчому заході в Північній Кароліні американський лідер визнав, що не так добре бере участь у дебатах, як раніше.   "Скажу очевидну річ: я знаю, що вже не молодий. Я знаю, що ходжу не так легко, як раніше, не говорю так зв’язно, як раніше, не веду дебати так добре, як раніше, але я знаю те, що знаю. Я знаю, як говорити правду", - сказав Байден.   Політик додав, що знає, як "виконувати роботу" президента, а "коли тебе збивають з ніг, ти підіймаєшся".   "Друзі, я даю вам слово Байдена: я б не балотувався знову, якби не вірив усім серцем і душею, що зможу виконати цю роботу. Тому що, відверто кажучи, ставки занадто високі", - наголосив Байден. Нагадаємо,  перші дебати Байдена та Трампа у президентських перегонах закінчилися повним провалом для чинного глави держави. Під час дебатів голос президента США часто був хрипким, що Білий дім пізніше пояснив застудою. Також часом Байден втрачав хід думок або не міг чітко сформулювати свою думку. Журналісти CNN провели опитування спостерігачів і запитали: Хто, на вашу думку, виграв сьогоднішні дебати? Джо Байден набрав 33%, Дональд Трамп - 67%. Повідомлялося, що після цього демократи заговорили про можливу заміну кандидата .

США планують евакуювати американців із Лівану - ЗМІ

20:56:00

США проводять підготовку до евакуації своїх громадян з Лівану на випадок, якщо ситуація між Ізраїлем та ліванським бойовим угруповання Хезболла загостриться. Про це повідомляє телеканал NBC News з посиланням на джерела.   Зазначається, що 26 червня десантний корабель USS Wasp і морські піхотинці з 24-го експедиційного підрозділу прибули до Середземного моря, аби бути стримуючим чинником для можливої регіональної ескалації.   США дедалі більше стурбовані можливістю наземного наступу Ізраїлю на Ліван найближчими тижнями. Попри тиск з боку Вашингтона, Тель-Авів залишається твердим у своєму бажанні боротися з Хезболлою у Лівані. Ізраїль має намір створити біля кордону буферну зону площею близько 15 кв.км.   За словами американських чиновників, США ведуть переговори з близькими союзниками, щоб координувати евакуацію та будь-які військові операції коаліції.   У 2006 році США евакуювали 15 тисяч людей з Лівану під час війни Ізраїлю з Хезболлою. Станом на 2022 рік у країні мешкало 86 тисяч американців. За даними ЗМІ,  війна між Ізраїлем і Хезболлою може спалахнути вже у найближчі кілька тижнів , якщо не буде досягнуто угоди щодо припинення вогню в Газі.

Міноборони підтвердило знищення центру космічного зв’язку у Криму

19:51:38

В період з 22 по 28 червня Сили оборони завдали удару по російському Центру космічного стеження та зв’язку в тимчасово окупованому Криму. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України в п'ятницю, 28 червня. У відомстві зазначили, що бійцям ЗСУ вдалося завдати удару по російському Центру космічного стеження та зв’язку в Криму, який є важливою військовою складовою у системі супутникового зв'язку та навігації для росіян.   Це перше офіційне підтвердження удару по даній позиції.   Окрім цього було уражено зенітно-ракетний комплекс Оса, що призначений для прикриття сил і засобів військ РФ у всіх видах бойових дій. Також знищено штурмовий літак Су-25 , два гради Гради БМ-21.   Як повідомлялося, вночі 24 червня в Криму було  уражено Центр космічного зв’язку російських окупантів . Це вже другий удар по ворожій космічній інфраструктурі РФ.   В мережі  опублікували супутникові знімки  з наслідками ударів по території військового об’єкту під Євпаторією.