Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Напад на військового у Дніпрі. Підозра Тищенку

17:43:42

  Держбюро розслідувань вручило підозру нардепу Миколі Тищенку. Народний обранець вже неодноразово потрапляв у різноманітні скандали. Його навіть виключили із партії та фракції Слуга народу, від імені якої він і потрапив до парламенту. Тепер йому загрожує до п'яти років позбавлення волі.   Скандал у Дніпрі   20 червня у соцмережах з'явилося відео з Дніпра, на якому люди у військовій формі та балаклавах застосовують силу до 33-річного Дмитра Сина Павлова, колишнього бійця спеціального підрозділу Kraken Головного управління розвідки Міноборони України. Павлов із початком повномасштабного вторгнення добровільно приєднався до ЗСУ, брав участь у боях на Харківщині.   На оприлюднених кадрах видно, як люди у формі підійшли до Павлова, коли той гуляв із дружиною та немовлям. Вони оточили колишнього спецназівця, а коли той встиг передати дитину зі своїх рук жінці, повалили її на землю. На Павлова намагалися надіти наручники та почали бити. Також один із нападників обшукав сумку військового.   У соцмережах припустили, що нападниками могли бути охоронці Миколи Тищенка — за короткий час до інциденту, зафіксованого на відео, між Тищенком з його нібито охороною та Павловим сталася суперечка. Таку саму інформацію повідомив блогер Ігор Лаченков.   Відео нападу на колишнього військового викликало широкий резонанс в українському суспільстві. Блогери, громадські діячі, волонтери, політики закликали розібратися з діями Тищенка.  

Опозиційні проєвропейські партії Грузії домовилися про співпрацю

17:25:14

Шість опозиційних політичних партій Грузії підписали декларацію про спільні дії перед парламентськими виборами, щоб збільшити шанси на зміну влади. Про це пише Politico у вівторок, 25 червня.   Документ підписали у Брюсселі Єдиний національний рух, Лело, Гірчі - більше свободи, Ахалі, Дроа та Стратегія Агмашенебелі. Він залишається відкритим для приєднання.    У декларації зазначається, що її підписанти мають на меті у демократичний спосіб "звільнити країну і повернути рух на шлях швидкої євроінтеграції".    Партії мають намір разом вести кампанію і не конкурувати між собою на виборах, а також сприяти переобранню президентки Саломе Зурабішвілі, яка виступила проти антизахідного розвороту керівної партії Грузинська мрія.    Також у декларації закликають країни Заходу допомогти забезпечити вільні й чесні вибори у Грузії.  Нагадаємо, чергові парламентські вибори відбудуться у Грузії 26 жовтня. Як відомо, 14 травня  парламент Грузії остаточно ухвалив  законопроєкт про прозорість іноземного впливу, який спричинив масові протести.   Повідомлялося, що Європейська комісія може у жовтні  не підтвердити статус кандидата на вступ Грузії в ЄС для країни .

Стало відомо, скільки дронів випустила Росія по Україні від початку року

16:50:25

З січня поточного року російські війська випустили по території України 2277 ударних безпілотників типу Shahed. Силам ППО вдалося знищити близько 86% ворожих дронів. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук у Telegram у вівторок, 25 червня.   "З 1 січня 2024 року російські окупанти випустили по території України 2277 ударних безпілотників типу Shahed. Протиповітряною обороною знищено близько 86% - 1953 Шахеди", - написав він.   Таких результатів вдалось досягти завдяки нарощенню бойових спроможностей мобільних вогневих груп Сил оборони України.   "Це тисячі військовослужбовців, які майже щоночі виїжджають на вогневі позиції та б’ють ворожі БПЛА з усього наявного у них озброєння", - зазначив командувач Повітряних сил ЗСУ.   За словами Олещука, створення мобільно-вогневих груп - це вимушений крок Повітряних сил з початку російського вторгнення. Адже ворог постійно нарощує атаки великою кількістю засобів повітряного нападу - особливо це стосується ударних БПЛА.   "Нам довелось оперативно реагувати, збільшувати не лише кількість підрозділів мобільних вогневих груп, але і якість їхнього оснащення. Сьогодні стрілецька зброя, зенітні гармати, ПЗРК, що є на озброєнні мобільно-вогневих груп модифіковані, мають додаткове обладнання, здатне забезпечувати гарний результат бойової роботи", - додав командувач.   За його словами, мова про прилади нічного бачення, тепловізори, оптика, лазерні указки, прожектори, засоби РЕБ, програмне забезпечення, автомобілі високої прохідності.   "Усе це дозволяє працювати по ворожих цілях більш ефективно та раціонально. Понад 80 відсотків збитих"Шахедів" саме на рахунку мобільних вогневих груп", - наголосив Олещук. Нагадаємо, раніше  Румунія оголосила про передачу Patriot для України . Бухарест прийняв таке рішення, зважаючи на значне погіршення ситуації з безпекою в Україні через атаки Росії на цивільне населення та інфраструктуру.

Четверо ухилянтів намагалися переплисти Дністер, один із них загинув

16:16:49

Чоловіки намагалися перетнути Дністер та незаконно потрапити до Молдови. Коли їх викрили прикордонники, то вони намагалися втекти. Під час цього один чоловік потонув. Про це повідомила пресслужба ДПСУ у вівторок, 25 червня.   Анонімні ділки в інтернеті запропонували незаконно дістатися Молдови за 10 тисяч доларів. На пропозицію відгукнулися четверо українців.   "Проте, організатори "подорожі" до останнього не попереджали, що для цього доведеться долати Дністер і що це може бути смертельно небезпечним. Коли прикордонники викрили "туристів", ті кинулися у воду та сподівалися доплисти до човна. Проте перевізник різко розвернув плавзасіб назад у Молдову. Троє чоловіків повернулися на берег, а четвертий таки продовжив долати річку вплав та згодом зник під водою", - йдеться в повідомленні.   Прикордонники розпочали рятувальну операцію за допомогою катерів, проте врятувати молодика не вдалося.   Інцидент розслідують співробітники Національної поліції.