Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

США і Корея провели навчання на літаках-невидимках F-35 та F-22

10:34:37

Військові США та Південної Кореї провели перші спільні повітряні навчання новітніх винищувачів - літаків-невидимок, непомітних для радіолокаційних станцій спостереження. Про це пише Yonhap в четвер, 16 травня.   Зазначається, що тренування проходили над центральним регіоном Південної Кореї за участю двох південнокорейських F-35A і двох американських F-22 Raptor.   Це перші такі навчання передових літаків двох країн. До цього південнокорейські F-35A та американські F-22 лише одного разу, в грудні 2022 року, здійснили спільний політ, супроводжуючи американський бомбардувальник B-52H.   Літаки F-35 і F-22 належать до найновіших винищувачів п’ятого покоління і вважаються одними з найгрізніших бойових літаків у світі через їх непомітність для радарів та вдосконалену авіаційну електроніку.   Південна Корея має на озброєнні 39 винищувачів F-35A американського виробництва, а найновіші F-22 експлуатується лише армією США. Нагадаємо, торік США перекинули на авіабазу в Естонію ескадрилью винищувачів F-22 Raptor . Крім того, в Польщу теж прибули американські винищувачі F-22 Raptor для підтримки східного флангу НАТО.

Путін і Сі Цзіньпін підписали спільну заяву

10:00:50

Очільник Кремля Володимир Путін та лідер Китаю Сі Цзіньпін підписали спільну заяву про поглиблення відносин всеосяжного партнерства та стратегічної взаємодії. Про це повідомляють російські ЗМІ в четвер, 16 травня.   Документ лідери РФ та КНР підписали в межах візиту російського диктатора до Китаю. Перед цим Путін та Сі провели переговори. Путін заявив, що 90% усіх платежів між РФ і Китаєм проводяться в рублях і юанях, перехід розрахунків у нацвалюти надав імпульс розширенню торгових потоків. Очільник Кремля зазначив, що "відносини Росії та Китаю не спрямовані проти будь-кого". А співпрацю між країнами російський диктатор назвав "одним із головних стабілізуючих факторів на міжнародній арені".   За його словами, РФ і Китай сформували портфель з 80 великих спільних інвестиційних проєктів у різних областях.   Натомість Сі Цзіньпін зазначив, що китайсько-російська співпраця - це "еталон відносин між великими державами та сусідніми країнами". "Це ваш перший закордонний візит із початку нового президентського терміну, що є переконливим свідченням тієї уваги, яку ви особисто та уряд Росії приділяєте китайсько-російським відносинам. Ми це високо цінуємо", - сказав лідер КНР.   Сі Цзіньпін наголосив, що "Китай має намір як завжди бути з Росією добрими сусідами, довірливими друзями та надійними партнерами". Нагадаємо, ввечері 15 травня Путін прибув до Китаю . Російський лідер планує за два дні відвідати міста Пекін та Харбін. У Держдепі США порадили Китаю припинити підтримку Росії у її війні проти України , якщо Пекін розраховує відновити продуктивні відносили з Європою.

У Миколаєві зросла кількість постраждалих від ракетного удару РФ

09:18:18

Внаслідок ракетних ударів росіян по Миколаєву 15 травня постраждали шість мирних жителів, пошкоджено об'єкт цивільної інфраструктури. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім у Telegram.   "Удень, 15 травня, близько 11:35 місто зазнало ракетної атаки. Унаслідок влучання в об'єкт цивільної інфраструктури сталася пожежа, яку оперативно ліквідували співробітники ДСНС", - написав він. Також, за його словами, вибуховою хвилею пошкоджено вікна, дах і фасад багатоповерхового будинку, магазину, автосалонів і приватні автомобілі. "Поранення дістали шестеро осіб - медичну допомогу надано амбулаторно", - повідомив Кім. Нагадаємо, 15 травня російські війська завдали ракетного удару по Миколаєву , а також атакували керованими авіабомбами населені пункти Харківської області. Повідомлялося про п'ятьох постраждалих в Миколаєві.