Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Україна та Люксембург розпочали переговори щодо безпекової угоди

19:02:10

Україна та Люксембург розпочали двосторонні переговори про укладення угоди щодо співробітництва у сфері безпеки та довгострокову підтримку. Про це повідомила пресслужба Офісу президента у вівторок, 14 травня. Про початок роботи над документом домовилися президент Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Люксембургу Люк Фріден під час телефонної розмови напередодні.   Сьогоднішній раунд перемовин провів заступник очільника Офісу президента Ігор Жовква.   "Ми вдячні Люксембургу за незмінну підтримку та прояв лідерства, зокрема в таких питаннях, як співголовування в ІТ-коаліції, військова допомога, підтримка членства України в ЄС і НАТО. Переконаний, усе це буде відображено в нашій безпековій угоді", - зазначив Жовква.   Сторони ґрунтовно опрацювали текст проєкту угоди, обговорили зміст окремих положень та узгодили подальші кроки. Вже за результатами першого раунду вони відзначили суттєвий прогрес на шляху до підписання документа.

У Грузії опозиційні депутати оголосили бойкот парламенту

18:52:30

Опозиційні парламентські фракції Єдиний національний рух (ЄНР) і Лело у парламенті Грузії  оголосили бойкот парламентській роботі у зв'язку з ухваленням закону про "іноагентів". Про це повідомляє видання NewsGeorgia у вівторок, 14 травня.   Член фракції ЄНР Леван Бежашвілі заявив, що в режим бойкоту переходить більшість опозиційних депутатів. "Найближчим часом разом із представниками і парламентської, і непарламентської опозиції ми представимо громадськості остаточний план дій", - сказав він.   Представниця фракції Лело Анна Нацвлішвілі заявила, що члени її фракції не бачать сенсу продовжувати роботу в парламенті.   "Майбутнє Грузії в НАТО і Євросоюзі", - сказала вона.   Нагадаємо, сьогодні парламент Грузії ухвалив у третьому, остаточному читанні закон про прозорість іноземного впливу. Під час розгляду закону суперечки між депутатами переросли у сутички . 

За добу росіяни скинули на Бєлгородську область дві авіабомби - ЗМІ

18:24:02

Повітряно-космічні сили Росії в понеділок, 13 травня, впустили на Бєлгородську область дві авіабомби. Про це повідомив російський незалежний Telegram-канал Astra. Так, 13 травня в полі поряд із селом Варварівка знайшли авіабомбу ФАБ-500, що впала. За даними журналістів, вона знову "нештатно" зійшла під час роботи ПКС РФ. Постраждалих не було.   Цього ж дня за пів кілометра від села Микільське знайшли ще одну авіабомбу - ФАБ-250. Обійшлося без постраждалих.   "Знищити боєприпаси, що "нештатно" зійшли, не долетіли до України, повинні сьогодні", - йдеться в повідомленні.   Зазначається, що 10-11 травня ЗС РФ впустили на Білгородську область п'ять авіабомб. За останні три місяці на російські та окуповані українські регіони ПКС РФ скинули щонайменше 32 ФАБів .   Нагадаємо, 4 травня  російський літак скинув на Бєлгород ФАБ-500 , внаслідок чого семеро людей дістали поранень, понад 30 домів та 10 автомобілів пошкоджені. 

Кабмін вніс зміни до бронювання працівників, які відновлюють енергетику 

17:24:20

Кабінет міністрів вніс зміни до порядку бронювання військовозобов'язаних під час дії воєнного стану. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук. Він зазначив, що зміни спрямовані на створення необхідних умов для бронювання працівників підприємств, установ і організацій паливно-енергетичного комплексу та їх підрядних організацій, які здійснюють будівництво, ремонт, відновлення, надання послуг, виготовлення чи поставку обладнання, інші інженерно-технічні заходи. І їх діяльність спрямована на відновлення зруйнованого чи пошкодженого внаслідок збройної агресії РФ майна об’єктів критичної інфраструктури, безперебійне функціонування Об’єднаної енергетичної системи та газотранспортної системи України в особливий період.

Вибори до Європарламенту: Туск заявив про загрозу з боку Росії

17:13:55

  Вибори до Європейського парламенту перебувають під загрозою втручання з боку Росії. Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, передає  Польське радіо у вівторок, 14 травня.   "Росія готується до різного типу втручань у виборчий процес напередодні виборів до Європейського парламенту. Це не перший подібний випадок, але щоразу масштаб стає все більшим, все більш бентежним", - сказав польський прем’єр.   За словами Туска, під найбільшою загрозою втручання і проведення безпосередніх акцій з боку Москви є Польща, Литва, Латвія, Естонія та невеликою мірою Фінляндія.   Як відомо, вибори до Європарламенту в Польщі відбудуться 9 червня. Раніше повідомлялося, що  військова розвідка РФ стала активніше працювати в країнах Європи . Для здійснення диверсій ГРУ наймає молодих людей через інтернет. Європейські розвідувальні служби попередили свої уряди про те, що Росія готує акти насильства і диверсій по всьому континенту.