Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Збагачення під час війни: проти мера Очакова порушили справу

16:56:16

Правоохоронці відкрили провадження щодо мера Очакова Сергія Бичкова, у якого Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки незаконного збагачення. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на джерела в правоохоронних органах.   Зазначається, що поліція відкрила провадження щодо мера Очакова за статтею Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.   До правоохоронців надійшов висновок НАЗК про виявлення у мера Очакова ознак корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення.   За результатами перевірки щорічної декларації Бичкова за 2022 рік, у нього виявили активи, вартість яких більше ніж на 6500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує його законні доходи.   Йдеться про квартиру в Іспанії площею 122,31 кв.м вартістю понад 5 млн гривень. Крім того, мер Очакова отримав нібито від матері подарунки у вигляді готівки на понад 12 млн гривень.   На рахунки дружини Бичкова надійшло 300 тисяч гривень від підприємця, який надавав послуги для Очаківської міськради. Ці кошти, за даними перевірки, дружина чиновника витратила на власні потреби.    Дії посадовця караються штрафом від 750 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років.

Побиття дівчини співробітником ТЦК в Одесі: у Міноборони зробили заяву

16:35:26

  Міністерство оборони тримає на контролі розслідування справи щодо інциденту між дівчиною та представником Одеського обласного Територіального центру комплектування і соціальної підтримки. Про це повідомила пресслужба відомства у вівторок, 14 травня.   "Сьогодні в мережі інтернет був поширений відеоматеріал про конфліктний інцидент жінки з представником Одеського обласного ТЦК. Внаслідок інциденту 19-річна громадянка була доставлена до місцевої лікарні з тілесними ушкодженням голови та грудної клітини", - йдеться в повідомленні.   За фактом нанесення військовослужбовцем тілесних ушкоджень цивільній особі розпочато кримінальне провадження.    У пресслужбі відзначили, що Міністерство оборони тримає на контролі розслідування цієї справи, надаючи повну і всебічну підтримку органам досудового слідства для встановлення усіх обставин та притягнення винних до відповідальності.   Нагадаємо, в Одесі на 19-річну дівчину напав чоловік у військовій формі , який назвався працівником ТЦК. Після цього керівництво Одеського обласного ТЦК та СП розпочало перевірку. У Кривому Розі в ТЦК помер військовозобов'язаний

До МЗС Британії викликали посла Китаю

15:45:39

Міністерство закордонних справ Великої Британії викликало посла Китаю Чжен Цзегуана після того, як трьох чоловіків звинуватили у шпигунстві на користь Гонконгу. Про це повідомила пресслужба відомства у вівторок, 14 травня.   Китай звинувачують в іноземному втручанні на території Великої Британії. Посол Чжен Цзегуан був викликаний за дорученням міністра закордонних справ Девіда Кемерона.   "Виклик відбувся після оголошення в понеділок про те, що трьом особам були пред'явлені звинувачення у вчиненні злочинів, передбачених законом про національну безпеку", - йдеться у повідомленні.   Голова британської спецслужби GCHQ Енн Кіст-Батлер заявила , що Китай становить реальну і зростаючу кібернетичну загрозу для Сполученого Королівства.   За її словами, в той час, як Росія та Іран є безпосередньою загрозою, "Китай є викликом, що визначає епоху".   "У кіберпросторі ми вважаємо, що безвідповідальні дії КНР послаблюють безпеку інтернету для всіх", - сказала Кіст-Батлер.   Нагадаємо, раніше хакери зламали базу з особистими даними військовослужбовців та співробітників Міністерства оборони Великої Британії. За даними ЗМІ, це зробили хакери пов'язані з владою Китаю. Британія офіційно звинуватила в шпигунстві на користь Китаю двох людей . Звинувачування висунули 32-річному Крістоферу Беррі та 29-річному Крістоферу Кешу за законом щодо державних таємниць.