Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Новий фронт. Ситуація у Харківській області

23:26:49

  Російські війська наступають у Харківській області на двох напрямках та захопили кілька сіл біля кордону. Пріоритетна мета – наступ на Вовчанськ та спроба оточити місто. У Генштабі повідомляють, що ЗСУ завдали вогняної поразки росіянам, потіснили їх і роблять зачистку на північній околиці Волчанська. Разом з тим, в українському суспільстві активно обговорюють будівництво фортифікаційних споруд у Харківській області і чи готова була влада до нової атаки, про яку попереджали військові та розвідка.   Розтягнути оборону   Російські окупанти в Харківській області атакують невеликими групами за новими напрямками, намагаючись розтягнути оборону українських військових, вважає голова Харківської ОВ Олег Синегубов. За інформацією Генштабу, тривають бої за Вовчанськ. Росіяни залучили значні сили для наступу на місто — до 5 батальйонів — і не зважають на власні втрати. Лише вбитими на цьому напрямі російські загарбники втратили за добу понад 100 солдатів.   Ідуть бої і на північ від Харкова — на напрямках Пильна — Лук'янці, Пильна — Глибоке, Пильна — Олійникове, Муром — Бугроватка. Крім того, росіяни проводять штурмові дії на напрямках Стрілялки — Глибоке, Олійникове — Глибоке, Олійникове — Лук'янці, Муром — Стариця, Плетенівка — Тихе.  

Загрожують нацбезпеці: Мінкульт вніс двох росіян до "чорного списку"

22:42:18

Міністерство культури та інформаційної політики України внесло ще двох російських акторів до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці. Про це повідомила пресслужба відомства.   Згідно з наказами Мінкультури, до оновленого переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, увійшли російські актори театру і кіно Максим Громов і Олександр Панов, які брали участь у зйомках пропагандистського антиукраїнського відеоролика, спрямованого на зрив мобілізації в Україні. Відео українською мовою, лейтмотивом якого є фраза Його синок - еліта, а ти - м'ясо почали поширювати проросійські Telegram-канали 1 квітня. Ролик побудований на протиставленні двох вигаданих молодих людей. Перший персонаж веде розкішне життя - літає на бізнес-джеті, відвідує швейцарські Альпи, проводить час із вродливими дівчатами, зловживаючи алкоголем і вживаючи наркотики. Інший знаходиться на фронті, де під час бою отримує поранення.   Нагадаємо, раніше російський актор та режисер Віктор Бабак і актор Кирило Кузнєцов потрапили до переліку осіб, які становлять загрозу нацбезпеці України . Мінкульт додав співака Shaman до переліку осіб, які загрожують нацбезпеці

Наступ РФ на Харківщині: названо кількість росіян

22:24:50

Понад 30 тисяч російських військових наступають на півночі Харківської області. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Литвиненко, передає Le Figaro.   За його словами, спочатку на північно-східному кордоні було зосереджено близько 50 тисяч військових РФ.   Вже значна їхня частина наступає на українські території. Литвиненко зазначив, що йдеться про понад 30 тисяч окупантів.   За всіма доповідями українські воїни готові до відбиття, зараз тривають важкі бої, додав секретар РНБО. Нагадаємо, 10 травня росіяни  почали наступ на півночі Харківської області . Вони захопили декілька сіл у "сірій зоні". Зараз ведуться  бої за прикордонне місто Вовчанськ . Президент Володимир Зеленський заявив про посилення Сил оборони в районі Вовчанська Харківської області та інших прикордонних районах.

Шахраї легалізували 25 млн, зароблених у співпраці з Росією

21:32:17

Слідчі оголосили підозру шахраям, які легалізували в Україні понад 25 млн гривень незаконного прибутку, отриманого у співпраці з Росією. Про це повідомила пресслужба Національної поліції в понеділок, 13 травня.   Під час повномасштабного вторгнення фігуранти розміщували рекламу інвестиційних проєктів та освітніх курсів в російській пошуковій системі Яндекс, соцмережі Вконтакте та на розважальному порталі Дзен.ру. Таким чином просували товари та послуги Газпрому та одного з найбільших банків РФ Тінькофф.   Для оплати послуг з розміщення реклами та конвертації отриманих коштів у криптовалюту, фігуранти використовували московську криптобіржу Garantex.   В Україні, Великобританії та США на неї наклали санкції. За даними The Wall Street Journal, ця російська біржа переміщує гроші для злочинних угруповань, багатих росіян і терористичної групи, пов’язаної з ХАМАС.   Гроші з підсанкційної російської біржі обготівковувались в Україні через неофіційні обмінні пункти, після чого вносились на банківські рахунки через підставних осіб, які не знали, що беруть участь у злочині.   Щоб уникнути кримінальної відповідальності, шахраї залучили 12 осіб серед своїх знайомих та друзів за символічну грошову винагороду і переконували, що використання їх паспортних та банківських даних не призведе до жодних наслідків, додали в Нацполіції.

Харківський напрямок посилено - Зеленський

20:15:43

Президент України Володимир Зеленський заявив про посилення Сил оборони в районі Вовчанська Харківської області та інших прикордонних районах. Про це глава держави повідомив  у вечірньому зверненні в понеділок, 13 травня.   "Доповіді Головкома та міністра оборони щодо ситуації на всіх напрямках, де найбільш зараз гаряче. Харківщина - тривають наші контрударні дії, напрямок посилено, зокрема Вовчанськ та загалом прикордонні райони", - зазначив президент. За його словами, наразі бригадний генерал Михайло Драпатий відповідає за цей напрямок безпосередньо на місці.   "Йому надаються необхідні засоби ураження, необхідні сили. Зараз усе більше стає наших результатів - ми знищуємо піхоту окупанта і техніку. Дякую нашим воїнам, які чітко діють за наказами, зберігають позиції, роблять усе, щоб стабілізувати ситуацію", - заявив Зеленський.   Водночас, за його словами, українське командування розуміє, як діє ворог, і бачить задум на відтягування українських сил. Командування ЗСУ не залишає без необхідної підтримки й забезпечення, а саме - Краматорський напрямок, Покровський, Куп’янський.   Українські сили фіксують також ворожу активність проти Сумщини й Чернігівщини - диверсійні групи, обстріли. При цьому українські воїни відповідають вогнем.   "Наше завдання абсолютно зрозуміле - зірвати російську спробу розширити війну. Виконання цього завдання залежить буквально від кожного, хто зараз на позиціях - від Чернігова до Вовчанська, від Харкова до Донеччини", - заявив Зеленський. Нагадаємо, 10 травня росіяни  почали наступ на півночі Харківської області . Вони захопили декілька сіл у "сірій зоні". Зараз ведуться  бої за прикордонне місто Вовчанськ .

Посол Німеччини заявив, що нова система ППО IRIS-T прибуде в Україну в травні

20:15:35

В Україну в травні прибуде система протиповітряної оборони IRIS-T від Німеччини, такі системи постачатимуть у найближчі два роки. Про це заявив посол Німеччини Мартін Егер в інтерв'ю, яке транслювали в ефірі національного телемарафону в понеділок, передає "Європейська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна". "Крім систем Patriot, є ще система IRIS-T. Уже деякі системи тут є. І зараз у травні прибуде ще одна система. Крім цього, ми обіцяли Україні, що цього року, наступного й 2026-го року постачатимемо ще такі системи. Тобто ми послідовно працюємо над розширенням ППО", – сказав він. За словами посла, підтримка України розвиватиметься слідом за потребами країни. Наразі Німеччина бачить найбільшу потребу України в системах протиповітряної оборони. Нині в Україні вже є дві німецькі системи ППО Patriot, очікується постачання третьої системи.