Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Мішенню Росії є об’єднана Європа - Зеленський

14:09:01

  Мішенню Росії у війні проти України є вся об’єднана Європа. Про це заявив  президент Володимир Зеленський під час другого Міжнародного саміту міст і регіонів в четвер, 9 травня.   "Маємо зробити все, щоб якнайшвидше завершити (і завершити справедливо!) цю російську війну, яка триває на території України, але ставить своєю мішенню всю Європу, європейську єдність, весь європейський проєкт", - заявив глава держави.   Президент зауважив, що сьогодні Україна відзначає День Європи - об’єднаної Європи, заснованої на праві і співпраці.   Торік Україна вперше на загальнодержавному рівні відзначила День Європи 9 травня - наступного дня після відзначення річниці спільної для європейських народів перемоги над нацизмом.   "Ми маємо завжди пам’ятати: коли Європа розділена, коли Європою правлять страх, гордощі і несправедливість, коли лідерам Європи не вистачає рішучості, а вороги Європи дозволяють собі забути межі моралі та права, мир руйнується, і руйнується дуже швидко. І тоді потрібні колосальні зусилля, щоб мир повернути. Зараз для Європи точно такий же вирішальний час", - наголосив Зеленський.   Нагадаємо, 8 травня під час звернення з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Зеленський заявив, що нацизм у світі відродився , тільки з новим маркуванням: Сделано в России.  Багаторівнева операція. Як РФ хотіла вбити Зеленського

Вихваляли Путіна і закликали відновити СРСР: затримано ворожих агітаторів

13:55:47

Служба безпеки нейтралізувала мережу прокремлівських пропагандистів, які діяли у різних регіонах України. Про це повідомила пресслужба СБУ в четвер, 9 травня.   Зловмисники публічно виправдовували збройну агресію Росії та закликали до захоплення всієї території України. Для проведення інформаційних диверсій фігуранти створили десятки спеціалізованих профілів у YouTube та популярних соцмережах.   Так, у Києві викрили місцеву жительку, яка вихваляла російського лідера Володимир Путіна та війну РФ проти України.   Для поширення ворожої пропаганди вона зареєструвала анонімну сторінку в TikTok, де публікувала свої антиукраїнські дописи. Переважну більшість аудиторії інтернет-ресурсу становили мешканці Росії.   На Миколаївщині затримали очільника підпільної організації "Молода гвардія більшовиків-ленінців", діяльність якої дистанційно координувала російська розвідка. За вказівкою окупантів їхні поплічники готували замовні публікації для підконтрольних кремлю міжнародних інформагентств.   У цих статтях автори популяризували колишній Радянський Союз та закликали до його відновлення. Для конспірації учасники ворожого підпілля діяли порізно та підписували свої "твори" різними псевдонімами.

"Відповідає плану": в Раді пояснили обвал гривні

13:44:34

З початку року курс гривні до долара впав на 5,8%, що відповідає плановим показникам, закладеним до державного бюджету України.  Про це заявив голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев у Telegram в четвер, 9 травня.   "Маємо помірні темпи девальвації гривні за перші чотири місяці на 5,8%. Це відповідає прогнозній динаміці розрахункового курсу, закладеній у бюджет-2024 (девальвація приблизно на 10%, середній курс 40,7 грн/долар)", - написав він. Гетманцев нагадав, що НБУ не прогнозує курс і не таргетує зараз його цільове значення. "Утім не можу не відмітити, що нарешті маємо більшу гармонію у цьому питанні між монетарною і фіскальною політикою", - додав глава комітету.   За словами нардепа, з огляду на визначеність щодо зовнішнього фінансування до кінця 2024 року, значний обсяг міжнародних резервів, продовження відносно жорсткої монетарної політики і послідовну політику НБУ щодо валютної лібералізації, ситуація на валютному ринку у короткостроковій перспективі залишатиметься контрольованою.   За січень-квітень 2024 року середній офіційний курс гривні до долара склав 38,47 грн/долар. Офіційний курс на 30 квітня 2024 року - 39,67 грн/долар.   За середньомісячним офіційним курсом гривня девальвувала: