Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

На Херсонщині росіяни обстрілами пошкодили інфраструктуру

09:32:09

У Херсонській області російські війська минулої доби обстріляли житлові квартали, пошкодивши інфраструктуру. Одна людина отримала поранення. Про це повідомив голова ОВА Олександр Прокудін у Telegram в четвер, 9 травня.   Під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Велетенське, Кізомис, Станіслав, Інженерне, Понятівка, Садове, Антонівка, Білозерка, Берислав, Михайлівка, Миколаївка, Ольгівка, Львове та місто Херсон.   Росіяни поцілили у житлові квартали населених пунктів області, зокрема пошкоджено 12  багатоповерхівок та 54 приватних будинки.   "Були зафіксовані влучання в об'єкти критичної та транспортної інфраструктури, адмінбудівлю, поштове відділення, об'єкти промисловості та газогони. Через російську агресію одна людина дістала поранення", - розповів Прокудін.   Також побиті господарські споруди, складське приміщення, гаражі, спецтехніка та приватні автомобілі. Наразі витік газу перекрито, пожеж та загроз більше немає. Нагадаємо, сьогодні зранку  російські війська вдарили по Нікополю у Дніпропетровській області. Внаслідок ворожого обстрілу загинули двоє людей, ще двоє постраждали. Обстріл стадіону в Харкові: стало відомо про стан постраждалих дітей

На Сумщині спецслужби РФ намагаються зірвати мобілізацію - ОВА

08:05:57

Росіяни намагаються зірвати мобілізацію в Україні, зокрема в Сумській області. Про це заявила пресслужба обласної військової адміністрації.   В ОВА стверджують, що спецслужби РФ у регіоні через спеціальні Telegram-канали "впливають на свідомість" місцевої молоді, яка за гроші виконує відповідні завдання щодо дискредитації влади та зриву процесу мобілізації.   На тлі цього Рада оборони Сумської області підготувала рекомендації для навчальних закладів та батьків школярів і студентів щодо запобігання можливої участі дітей в акціях, які проводять ворожі спецслужби.   "Також Рада оборони звертається до жителів Сумщини з проханням звернули увагу на те, які інтернет-ресурси відвідують їх діти", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, на Київщині припинено діяльність інтернет-спільнот, які у месенджерах допомагали громадянам призовного віку уникати мобілізації , повідомляючи про місця вручення повісток. За поширення інформації в соціальних мережах щодо пересування співробітників ТЦК під час виконання ними службових обов’язків передбачено кримінальну відповідальність . 

Окупанти активізувалися на Авдіївському напрямку

07:49:32

Протягом минулої доби на фронті відбулося 146 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні в четвер, 9 травня.   Загалом війська Росії завдали 60 ракетних та 90 авіаційних ударів, здійснили 107 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.  На Куп’янському напрямку воїнами ЗСУ відбито 16 атак в районах населених пунктів Петропавлівка, Синьківка, Іванівка, Берестове Харківської області; Стельмахівка Луганської області.   На Лиманському напрямку Силами оборони відбито 11 атак в районах Макіївки, Невського, Новолюбівки, Твердохлібового та Серебрянського лісництва на Луганщині.   На Бахмутському напрямку воїнами відбито 26 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Андріївка, Верхньокам’янське, Новий, Виїмка, Іванівське та Кліщіївка Донецької області.   На Авдіївському напрямку захисниками відбито 45 атак в районах населених пунктів Новоолександрівка, Євгенівка, Сокіл, Новоселівка Перша, Калинове, Новопокровське, Семенівка, Уманське, Нетайлове та Невельське Донецької області.   На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Костянтинівка, Парасковіївка, Водяне та Урожайне Донецької області, де противник, за підтримки авіації, 11 разів намагався прорвати оборону.   На Оріхівському напрямку окупанти 19 разів атакували позиції українських захисників в районі Старомайорського Донецької області.   На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити ЗСУ із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, противник чотири рази безуспішно атакував позиції українських військ.   Водночас воїни ЗСУ продовжують активними діями завдавати російським військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.   Протягом доби авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ завдали ударів по трьох засобах протиповітряної оборони, двох артилерійських засобах, 10 районах зосередження особового складу та іншому важливому об’єкту противника. Нагадаємо, вночі росіяни вчергове атакували Україну, застосувавши 20 БпЛА. Силами та засобами протиповітряної оборони України було знищено 17 "шахедів" .