Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

На лівобережжі Дніпра росіяни здійснили три безуспішні штурми

11:45:33

Минулої доби в операційній зоні Сил оборони Півдня українські захисники відбили три російські штурми на лівому березі Дніпра та шість - на Оріхівському напрямку. Про це повідомила пресслужба Сили оборони Півдня у вівторок, 7 травня.   "На Оріхівському напрямку окупанти здійснили шість штурмів: два - в районі Старомайорського та чотири - в районі Роботиного", - йдеться у повідомленні.   На лівобережжі Дніпра тимчасово захопленої росіянами території Херсонської області противник здійснив три безуспішні штурми, зазнав втрат і відійшов на свої вихідні позиції.   За добу зафіксований проліт 192 ворожих розвідувальних безпілотників. Нагадаємо, минулої доби  ЗСУ ліквідували 1160 окупантів . З початку повномасштабного вторгнення в Україну армія Росії втратила 476 460 солдатів. ЗСУ відбили штурми росіян на семи напрямках

Кількість загиблих внаслідок повеней у Бразилії зросла до 85

11:20:52

У Бразилії через потужні повені загинули вже  85 людей. Ще понад 130 вважаються зниклими безвісти у штаті Ріу-Гранді-ду-Сул. Про це повідомляє Reuters у вівторок, 7 травня.   За словами місцевої влади, кількість загиблих може ще значно зрости, оскільки рятувальники тільки отримують доступ до затоплених регіонів.   Повінь зачепила понад дві третини з майже 500 міст штату. Близько 150 тисяч людей стали вимушеними переселенцями.   Повені зруйнували дороги та мости в кількох містах, спричинивши зсуви ґрунту і залишивши по собі багато руйнувань. Повністю або частково закрито птахофабрики, свиноферми.   Міжнародний аеропорт Сальгадо Філью в столиці штату Порту-Алегрі, один із найзавантаженіших у Бразилії, призупинив свою роботу на невизначений термін. Рух поїздів у штаті також частково перервано.   Президент Луїс Інасіу Лула да Сілва звернувся до Конгресу з просьбою оголосити в штаті надзвичайну ситуацію, що дозволить збільшити державні витрати без необхідності дотримуватися ліміту, передбаченого фінансовими правилами.    За прогнозами синоптиків, цього тижня зливи повернуться в меншій кількості та можуть знову посилитися з 10 по 15 травня. Раніше повідомлялося, що у бразильському штаті Ріу-Гранті-ду-Сул внаслідок зсуву ґрунту й повеней загинули 66 людей . Тим часом  кількість загиблих через потужні повені у Кенії перевищила 200 осіб .

"Інавгурація" Путіна: представники шести країн ЄС збираються на церемонію

10:36:57

  Шість країн-членів Європейського Союзу надішлють своїх представників на так звану "інавгурацію" правителя Росії Володимира Путіна 7 травня. Відповідний перелік держав оприлюднила Радіо Свобода. Видання опублікувало перелік з шести країн-членів ЄС, чиї дипломати прийдуть на "інавгурацію" Путіна, а одна країна передумала в останній момент.  Згідно з цим переліком, у Москву прийдуть дипломати Франції, Греції, Кіпру, Мальти, Угорщини та Словаччини.    Станом на вечір 6 травня намір відправити свого представника на захід мала Бельгія. Втім вранці 7 травня МЗС Бельгії повідомило, що країна все ж не буде брати участь у церемонії. Нагадаємо, раніше Чехія, Естонія та Латвія заявили, що їхні представники не будуть відвідувати "інавгурацію" Путіна 7 травня.  Глава дипломатії ЄС Жозеп  Боррель виступив проти  присутності представників Європейського Союзу на церемонії "інавгурації" Путіна. Україна не визнає Путіна демократично обраним на виборах  цього року й легітимним президентом РФ, а також закликає зробити те саме інші країни та міжнародні організації.