Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Відправка військ в Україну: Макрон відповів Росії

13:52:05

Президент Франції Еммануель Макрон вважає нервову реакцію Росії на його заяви про можливу відправку західних військ в Україну свідченням того, що ця ідея працює. Про це він сказав в інтерв'ю газеті La Tribune.   Французький лідер зазначив, що стосовно Росії потрібно зберігати стратегію "стратегічної невизначеності", тобто не розкривати плани. Заяви Макрона про те, що він не виключає відправку військ в Україну, є частиною цієї стратегії.   Президент Франції заявив, що "безпека європейців поставлена на карту в Україну".   "Якщо Росія переможе, наступної секунди безпека більше не буде можливою ні в Румунії, ні в Польщі, ні в Литві, ні вдома. Діапазон російських балістичних ракет покриває нас усіх", - сказав Макрон.   Макрон зрадів реакції Кремля на його заяви про відправку західних військ в Україну. На його думку, це показує, що стратегія працює.   "Хвилювання Росії показує, що ми маємо рацію, не закриваючи жодних дверей. В іншому випадку це означає, що ми погоджуємося відмовитися від міжнародного порядку, заснованого на законі, а отже, від миру та безпеки", - заявив президент Франції. Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон не змінив своєї думки щодо можливості введення західних військ в Україну . За його словами, це можливо за двох умов. Дві умови. Макрон знову згадав про введення військ

Останні масовані атаки завдали українській енергетиці збитків на понад $1 мільярд, – Герман Галущенко

13:19:35

Після хвилі масованих російських атак на об’єкти української енергетичної інфраструктури протягом останніх місяців ситуація в енергосистемі досить складна.  Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі Національного телемарафону «Єдині новини», пише пресслужба Міненерго.  «На сьогодні йдеться про суми збитків на понад мільярд доларів. Але атаки продовжуються, і очевидно, що збитки будуть зростати», — зазначив він.  Міністр наголосив, що основних пошкоджень внаслідок масованих атак зазнали об’єкти теплової та гідрогенерації, а також системи передачі електроенергії. Водночас тривають щоденні атаки на різні види енергооб’єктів дронами, балістикою або артилерією.  «Система на сьогодні стабільна, але ситуація досить складна», — зазначив міністр і додав, що завдяки сприятливим погодним  умовам енергосистему вдається балансувати потужностями ВДЕ.  Водночас у деяких регіонах, зокрема в Харкові, який щоденно піддається ворожим обстрілам, діють обмеження електропостачання. В області здійснюються  роботи для стабілізації ситуації та підготовки до проходження осінньо-зимового періоду.  Для проведення  відновлювальних і ремонтних робіт, а також нарощування потужностей маневрової генерації залучається допомога міжнародних партнерів.

Полярники показали морського леопарда, який "засмагає" на крижині

13:12:56

Українські полярники з антарктичної дослідницької станції Академік Вернадський показали зустріч з морським леопардом, який "засмагає" на крижині. Про це повідомила  пресслужба Національного арктичного центру в Facebook.   "Навіть наближення полярників на човні зовсім його не турбує", - зазначили полярники.   Зустріч з морським леопардом зафіксував на відео учасник 28-ої Української антарктичної експедиції Олександр Милашевський.   "За "усміхненим" виглядом леопарда одразу й не скажеш, що це - один з найголовніших хижаків Антарктиди, який їсть пінгвінів і навіть своїх же родичів тюленів. Але полює він лише у воді, а на суходолі (здебільшого - на крижинах) вже відпочиває", - пояснили полярники. Цей вид тюленів полюбляє самотність, а пару собі шукає тільки на час спарювання.