Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Норвегія передала Україні військової допомоги на 85 млн євро

15:37:39

За останні місяці Норвегія надала Україні близько 1 мільярда норвезьких крон (понад 84 мільйони євро) у вигляді військової допомоги. Про це повідомила пресслужба норвезького уряду в соцмережі Х в п'ятницю, 26 квітня.   Допомога містить в собі артилерійські снаряди, протитанкову зброю, мінні тральщики та підтримку в обслуговуванні танків. Серед пожертвувань - 5000 протитанкових ракет M72 і артилерійські снаряди, які використовуються в танках M109. У вартість допомоги також входять запасні частини.   Крім цього Норвегія виділила до 1,6 млрд норвезьких крон (1,36 млрд євро) на чеську ініціативу із закупівлі боєприпасів для України.   Також Норвегія передала Україні три сапери на шасі танка Leopard 1 і виділила 150 млн норвезьких крон (12,7 млн євро) на обслуговування танків Leopard. Міністр оборони країни Бйорн Арильд Грам заявив, Україна може розраховувати на тверду підтримку Норвегії. Нагадаємо, раніше Норвегія анонсувала додаткове виділення коштів на гуманітарну допомогу Україні й Молдові за посередництва міжнародних організацій. 18 квітня міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам відвідав Пентагон та зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Серед тем обговорення була війна в Україні .

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині: є загиблі

15:00:02

Війська РФ вдень 26 квітня обстріляли з різних видів озброєння Білопілля у Сумській області. Загинули дві жінки, ще кілька людей отримали поранення. Про це повідомляє Суспільне.   Зазначається, що одна місцева жителька загинула на місці, друга померла у швидкій дорогою до лікарні.    Голова Білопільської громади Юрій Зарко розповів, що в місті вирує пожежа. Пошкоджений центр первинної медичної допомоги, а також вибиті вікна та двері у житлових будинках поруч.   Нагадаємо, раніше війська РФ завдавали авіаційного удару двома керованими авіабомбами по промисловому об'єкту Сум . Наслідки атаки уточнюються. Сьогодні також  окупанти завдали ударів по Дергачам Харківського району , постраждали двоє дітей. Росіяни вдарили по центральній частині міста. Попередньо - керованими авіабомбами.

До німецьких супермаркетів завезли банани з кокаїном

14:36:47

У кількох супермаркетах німецької столиці Берліна та землі Бранденбург виявили кокаїн, що був захований у ящиках для бананів. Про це повідомляє Bild.   Працівники дисконтних супермаркетів, зокрема Lidl, знайшли наркотики у вранці 25 квітня під час розпакування та сортування товарів.   Після цієї знахідки поліція провела масштабну поліцейську операцію, під час якої взяла під охорону магазин у Шенефельді під Берліном та магазин у Марієнфельді.   За даними правоохоронців, мова йде про чотири супермаркети в Бранденбурзі та сім у Берліні. У кожному супермаркеті виявили від 20 до 100 кілограмів наркотиків.   Загальну кількість кокаїну досі не встановили. У поліції підтвердили, що наркотики були заховані в ящиках під фруктами. Нагадаємо, раніше в Одесі затримали жінку, яка намагалася відправити через поштомат шість пакетів зі 100 грамами наркотику PVP, а також два пакети із десятьма грамами амфетаміну. В Італії поліція затримала 29 членів двох угруповань, пов’язаних із неаполітанською мафією Каморр а, які у великих масштабах завозили до країни кокаїн з Південної Америки.