Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Польща продовжить захист українцям без паспорта - глава МВС

14:12:45

Польща продовжить тимчасовий захист українським біженцям. Зокрема, це стосується й українців без паспорта. Про це заявив міністр внутрішніх справ Польщі Марцін Кєрвінський, передає Gazeta. Наразі тимчасовий захист діє до 30 червня, але влада Польща готує продовження.   "Ми знайдемо спосіб, щоб розв'язати цю проблему. Нам треба діяти мудро і раціонально. Всі речі, які стосуються українців у Польщі, прописано в законах. Ми продовжимо захист для українських біженців, який поки діє лише до 30 червня", - заявив Кєрвінський.   Очільник МВС Польщі, який також відповідає за міграційну політику легалізацію іноземців, заявив, що його країна буде охороняти права біженців і не передасть їхні приватні дані.   "Ті, хто не матимуть паспортів будуть підлягати тимчасовому захисту. Польща буде охороняти їх права і нікому не передасть їх приватних даних, в тому числі Україні", - сказав він. Нагадаємо, раніше міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова за необхідності  допомогти Україні повернути своїх чоловіків призовного віку , щоб вони допомогли у війні проти Росії.  Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою українські  чоловіки призовного віку більше не зможуть  отримати закордонні паспорти та паспорти громадянина України за межами України. Після цього у Варшаві 300 українських чоловіків заблокували паспортний сервіс. Повернути чоловіків в Україну: як реагує світ

Заступнику гендиректора Росатома оголосили підозру за розграбування ЧАЕС

12:50:48

Слідчі Національної поліції оголосили підозру заступнику гендиректора Росатома, генерал-майору поліції Миколі Мулюкіну, який під час окупації Чорнобиля керував пограбуванням Чорнобильської АЕС. Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в Telegram в п'ятницю, 26 квітня.   За його словами, це перша підозра посадовій особі Росії такого рангу. Міністр підкреслив, що Мулюкін особисто перебував на ЧАЕС.   "Його "фахівці" не знали, що робити зі станцією під час виведення з експлуатації. Тому просто розграбували майно. Військові РФ виконували накази "росатомівців" на ЧАЕС, утримуючи в заручниках працівників станції та нацгвардійців, які її захищали", - зазначив Клименко.   Нацполіції вдалося ідентифікувати понад 100 росіян, які брали участь у захопленні та пограбуванні ЧАЕС. "Підтверджено, що керував окупантами на обʼєкті саме Мулюкін", - додав міністр. За інформацією Офісу генпрокурора, заступникові генерального директора з безпеки АТ Провідний проєктно-дослідницький та науково-дослідницький інститут промислової технології компанії Росатом інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами.

Росіяни КАБами атакували завод у Сумах

12:27:49

Російські військові завдали удару керованими авіабомбами по промисловому об'єкту міста Суми. Про це повідомила пресслужба обласної військової адміністрації у Telegram в п'ятницю, 26 квітня.   "Ворог наніс авіаційний удар по промисловому об'єкту міста Суми, застосувавши два КАБи", - йдеться у дописі.   Зазначається, що на місці працюють всі необхідні служби. Наслідки атаки уточнюються. Нагадаємо, сьогодні окупанти завдали ударів по Дергачам Харківського району , постраждали двоє дітей. Росіяни вдарили по центральній частині міста. Попередньо - керованими авіабомбами. 25 квітня внаслідок обстрілу Донецької області  загинули три залізничники . У Харківській області були поранені троє співробітників Укрзалізниці. Також ворог пошкодив залізничну інфраструктуру в Черкаській області.