Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Ракетна атака на Дніпровський район: кількість постраждалих зросла

19:14:35

Кількість потерпілих від російського удару по Дніпровському району зросла до восьми осіб. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак у Telegram у вівторок, 23 квітня.   "На зараз відомо вже про вісьмох потерпілих. З пораненнями і 23-річна дівчина. У неї відкрита черепно-мозкова травма. Важка. А ще - троє чоловіків - 32, 43 та 47 років. Їхній стан середній. Двоє - в лікарні", - написав він.   Також голова ОВА повідомив про атаку росіян на Нікопольщину, її п'ять разів обстрілювали з артилерії і ще понад 15 разів вдарили дронами-камікадзе. Також тричі скидали снаряди з БпЛА. Постраждали двоє людей.   "Дісталося Нікополю, Марганецькій, Мирівській, Покровській сільській громадам", - зазначив Лисак.    Пошкоджені п’ятиповерхівка, 16 приватних будинків і п'ять господарських споруд. Серед понівеченого - адмінбудівля, інфраструктурний об’єкт, магазин, авто. Зачепило газогін й лінії електропередач. Наслідки атак ще уточнюються.

Іран на порозі створення атомної бомби - глава МАГАТЕ

18:36:13

Іран знаходиться "скоріше в тижнях, ніж у місяцях" від володіння достатньою кількістю збагаченого урану для створення атомної бомби. Про це заявив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі, передає Укрінформ.   За його словами, рівень збагачення урану в Ірані майже доведений до необхідного для створення ядерної зброї, що викликає занепокоєння. Однак Гроссі додав, що все ж таки не можна робити висновок, що Іран володіє такою зброєю вже зараз.   На думку глави МАГАТЕ, створення функціонуючої ядерної боєголовки вимагає, крім виробництва збагаченого урану, безліч інших речей - наприклад, проведення випробувань.   На запитання журналіста про те, чи може бути так, що Іран ефективно розробляє ядерну зброю, а МАГАТЕ про це не знає, Гроссі відповів, що не може говорити про це через брак інформації.

Росіяни намагаються прорватися до Часового Яру - ЗСУ

17:52:00

Російські війська у Донецькій області намагаються захопити селище Іванівське та околиці Богданівки, щоб прорватися до Часового Яру. Про це повідомив речник ОСУВ Хортиця Назар Волошин в ефірі телемарафону у вівторок, 23 квітня.   "На східному фронті обстановка останніми днями дещо загострилась, проте без великих суттєвих змін. У зоні відповідальності ОСУВ Хортиця найгарячішими напрямками є наразі Бахмутський, Авдіївський та Новопавлівський", - розповів він.   Ситуація в районі проведення бойових дій складна, але контрольована. Армія РФ на деяких ділянках і напрямках не припиняє спроб і надалі штурмувати позиції ЗСУ, використовує при цьому як артилерію, танки, безпілотники різних типів, так і авіацію.   "Окупанти за всяку ціну намагаються захопити селище Іванівське та околиці Богданівки та прорватися до Часового Яру, де нашим воїнам ціною титанічних зусиль вдається стримувати вже не одну добу ворога і стабілізувати ситуацію на цьому напрямку", - зазначив Волошин.   Речник додав, що всі спроби росіян просуватися вперед бійці ЗСУ успішно придушують. Українські військові знищують велику кількість російської техніки.   Нагадаємо, за словами президента Володимира Зеленського,  Росія прагне до 9 травня захопити Часів Яр . Якщо українські війська встоять, то плани РФ почати контрнаступ у червні будуть розбиті. У Британії розповіли про тактику РФ в Часовому Ярі