Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Затримано хакера, який створював фейкові "відеозвернення" очільників ЗСУ

17:30:41

Служба безпеки затримала ще чотирьох проросійських агітаторів у різних регіонах України. Про це повідомила пресслужба СБУ в середу, 3 квітня.   Зловмисники публічно вихваляли російського президента Володимира Путіна та виправдовували збройну агресію РФ. Також вони закликали до захоплення влади у нашій державі та героїзували воєнні злочини окупантів.   Так, на Вінниччині затримали місцевого хакера, який за допомогою комп’ютерних програм створив фейкове "відеозвернення" одного з колишніх високопосадовців ЗСУ та поширив його у соцмережі TikTok.   У цьому "виступі" лунали провокативні заклики до насильницького захоплення держустанов України та вчинення масових заворушень на вулицях Києва. Таким чином фігурант намагався розхитати суспільно-політичну обстановку в столиці та інших регіонах України. У Київській області затримали колишнього депутата Фастівської міськради від забороненої партії ОПЗЖ. Він позиціонував себе як "експерт-політолог" та у власному відеоблозі оприлюднював кремлівські наративи щодо агресивної війни проти України.   Встановлено, що ексдепутат "підкріплював" свої висловлювання цитатами Путіна з російських телеефірів.   Для поширення ворожого контенту зловмисник використовував власний YouTube-канал, а також сторінки в Telegram, TikTok та Instagram із загальною аудиторією понад пів мільйона користувачів.

Народну артистку України засудили до 10 років за колабораціонізм

16:57:01

Народну артистку України засудили до 10 років ув'язнення за колабораціонізм. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в середу, 8 квітня.   "Її заочно засуджено до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у сфері культури строком 12 років та з конфіскацією майна", - йдеться в повідомленні. Прокурори довели, що жителька Херсона, яка понад 20 років працювала в місцевому театрі й отримала звання народної артистки України, після окупації міста пішла на співпрацю з росіянами. Спочатку її призначили директоркою двох музичних шкіл, а пізніше вона очолила ще й так званий "Херсонский областной русский академический музыкально-драматический театр" у Генічеську.   Зі свого боку артистка займається пропагандистською діяльністю та бере активну участь у "культурних" заходах, які організовує ворог. Зокрема, вона виступала у супроводі хору військ Національної гвардії РФ під час концерту, присвяченого "входженню до складу Росії нових територій" Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.   Оскільки засуджена перебуває на не підконтрольній Україні території, строк відбуття основного покарання рахуватиметься з моменту її затримання. За даними ЗМІ, мова йде про народну артистку України Ружену Рубльову. Нагадаємо, раніше прокуратура Криму передала до суду обвинувальний акт щодо колишньої української спортсменки , яка підтримує Росію та збирає кошти для її армії. 

У Грузії знову прагнуть ухвалити скандальний закон про "іноагентів"

16:34:30

У парламенті Грузії знову ініціюють законопроєкт про "іноземних агентів". Про це повідомляє NewsGeorgia в середу, 3 квітня.   "Парламентська більшість, після консультації з політрадою партії, прийняла рішення щодо повторного внесення до парламенту законопроєкта про прозорість іноземного впливу", - заявив секретар правлячої партії Грузинська мрія Мамука Мдінарадзе.   За його словами, 90% фінансування неурядового сектору є непрозорими. У правлячій партії Грузії неодноразово говорили про невдоволеність роботою організацій, які працюють на західних грантах, йдеться у матеріалі.   Законопроєкт про прозорість іноземного впливу буде повторно внесений до парламенту з невеликою зміною. Так, замість визначення "агент іноземного впливу" у документі буде вказано "організація, яка втілює інтереси іноземної держави/сил з-за кордону".    Проєкт закону передбачає лише одну вимогу, а саме публікацію річного фінансового звіту організаціями, які отримують іноземне фінансування. За порушення передбачені фінансові санкції. Нагадаємо, минулого року спроби ухвалити законопроєкт про "іноземних агентів"  викликали масові протести по всій Грузії . Протестувальників підтримала президентка Грузії Саломе Зурабішвілі. 9 березня правляча партія Грузинська мрія та рух Сила народу вирішили відкликати з парламенту законопроєкт про "іноагентів" , ухвалений у першому читанні. 10 березня парламент Грузії відхилив скандальний законопроєкт  у другому читанні.