Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Безпечні умови очного навчання треба створити ще для 300 тисяч учнів

23:01:23

Українська влада має намір створити безпечні умови для очного навчання для 300 тисяч учнів до кінця 2024 року. Про це заявив віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Інтерфакс-Україна.   "Наш сьогоднішній фокус на дітях, які перебувають в Україні, як зробити так, щоб до кінця цього року велика кількість дітей вийшли в офлайн і почали навчатися в офлайні", - сказав він.   За його міністра, у питанні офлайн-навчання насамперед ідеться про безпеку.   "Тому наша мета до кінця цього року ще 300 тисяч із загальної цифри (понад 624 тисяч учнів, які навчаються в Україні онлайн - ред.) вивести в безпечний офлайн", - заявив Федоров.   Водночас віцепрем'єр наголосив, що для тих дітей, які залишаться на онлайн-навчанні, буде ухвалено рішення, які покращать якість навчання: гаджети, програми, організаційний підхід. Раніше повідомлялося, що Міністерство внутрішніх справ починає впроваджувати заходи для формування безпечного освітнього середовища . Навчання під наглядом копів: навіщо поліцейські підуть до школи

США прокоментували гаванський синдром у дипломатів

22:35:10

Розвідка США не дійшла висновків, що "гаванський синдром" в американських дипломатів якимось чином пов'язаний з Росією. Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр на брифінгу в понеділок, 1 квітня.   Журналісти попросили Жан-П'єр прокоментувати інформацію, яка нещодавно з'явилася у ЗМІ, про причетність російських спецслужб до так званого "гаванського синдрому" в американських дипломатів. "Я буду дуже обережна в цьому питанні. Розвідувальна спільнота (США - ред.) не дійшла такого висновку", - відповіла вона.   За словами речниці Білого дому, президент США Джо Байден зробив пріоритетним питання розслідування випадків "гаванського синдрому" в американських дипломатів. При цьому він доручив відправити на лікування всіх, хто має симптоми "гаванського синдрому".   Питання "гаванського синдрому" продовжать комплексно вивчати відповідні служби США. "Гаванський синдром" отримав таку назву після того, як у столиці Куби у 2016 та 2017 роках співробітники ЦРУ та Держдепартаменту США поскаржилися на погане самопочуття та незвичайні симптоми, зокрема, на слухові галюцинації та відчуття тиску в голові. Деякі з них повідомляли про проблеми із зором.    Загалом із 2016 року на "гаванський синдром" поскаржилися понад 200 американських дипломатів, які працювали в різних країнах світу в Азії, Європі, Південній Америці.   Нагадаємо, у спільному розслідуванні The Insider, 60 Minutes (проєкт CBS) і Der Spiegel йдеться про те, що  російські спецслужби могли застосовувати таємну зброю проти американських дипломатів , що спричинила так званий "гаванський синдром". Росія відкидає звинувачення у причетності до "гаванського синдрому". 

У Британії зафіксували рекордну кількість мігрантів, які перетнули Ла-Манш

22:07:31

З початку року до Великобританії шляхом через Ла-Манш прибуло на понад 40% більше нелегальних мігрантів, аніж за цей самий період 2023 року. Про це повідомляє AFP з посиланням на дані британського уряду.    Кількість людей, які нелегально потрапляють до Британії, перетинаючи Ла-Манш на невеликих човнах, за перші три місяці 2024 року виявилась на 41,7%  більшою, ніж за аналогічний період минулого року, і є рекордом для цього кварталу.   За січень-березень 2024 року протоку вдалося перетнути 5373 особам, тоді як у 2023 році - 3793. Понад 3000 мігрантів прибули саме за останній місяць.    З початку року під час нелегальної подорожі через Ла-Манш загинули щонайменш сім мігрантів, серед яких 7-річна дівчинка і дівчина 14 років.    Загалом у 2023 році у Британію цим шляхом потрапили близько 30 тисяч осіб, тоді яку 2022 - 45 тисяч. Нагадаємо, у 2023 році у світі зареєстровано 8565 смертей мігрантів , що на 20% більше, ніж роком раніше. Близько половини всіх загиблих мігрантів потонули, 9% відсотків загинули внаслідок автомобільних аварій та 7% внаслідок насильства. Минулого тижня поліція Польщі затримала двох громадян Україн и. Одного з них підозрюють у причетності до перевезення нелегальних мігрантів, іншого - впіймали під час перевезення.

Україна має дрони, які летять на 1000 км - Федоров

21:54:35

Україна значно збільшила виробництво дронів дальньої дії у 2024 році порівняно з минулим роком. Про це повідомив віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю Welt.   За його словами, цьогоріч виробництво безпілотників дальньої дії вдалось збільшити вдесятеро порівняно з минулим роком.   "Більшість дронів, які атакували російські НПЗ, мають радіус дії від 700 до 1000 км, але зараз є моделі, які можуть пролетіти понад 1000 км", - розповів Федоров.   Міністр вважає, що саме від розвитку безпілотних технологій залежить результат війни. Однак наразі не можна сказати, хто перемагає у технологічній війні - на одних ділянках ми виграємо, на інших росіяни перевершують нас. Нагадаємо, сьогодні президент Володимир Зеленський провів майже тригодинну нараду щодо виробництва безпілотників . Глава держави запевнив, що у 2024 році в Україні буде вироблено мільйон дронів .