Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

В Міноборони сказали, які суми підуть військовим

01:44:05

Понад 70% бюджету Міністерства оборони України на 2024 рік піде на грошове забезпечення військових, виплати загиблим, виплати за поранення, ще 20% - на закупівлю озброєння. Про це в неділю, 31 березня, в інтерв’ю АрміяInform  розповів заступник міністра оборони України Юрій Джигир.       Він уточнив, що у 2024 році на виплати виділено асигнування в сумі 862,6 мільярда грн.    "Цей блок включає грошове забезпечення військових, виплати загиблим, виплати за поранення, за перебування на першій і на другій лінії бойового зіткнення, харчування особового складу, речове забезпечення, винагороду за знищену техніку", - пояснив заступник міністра.   Він підкреслив, що сума не є сталою, а відповідає ситуації та потребам ЗСУ.    "У разі підвищення інтенсивності бойових дій, збільшення чисельності війська виникає необхідність у залученні додаткового фінансування, а це, відповідно, тягне за собою зміни в бюджеті і належні урядові рішення", - сказав Джигир.    Заступник міністра додав, що на закупівлю озброєння та військової техніки з бюджету відомства планують витратити 20% оборонного бюджету.   "Зважаючи на війну в Україні, деякі наші сусіди, які також межують з країною-агресором, в останні роки витрачають на озброєння та військову техніку принципово більшу частку", - сказав урядовець.

В Міненерго назвали мету ударів Росії по енергосистемі України

19:20:31

  Метою масованих ударів Росії по енергетичній системі України є тотальний блекаут країни, дестабілізація системи та деморалізація всіх українців. Про це заявив заступник міністра енергетики Микола Колісник в ефірі телемарафону. Він зазначив, що росіяни здійснюють комбіновані атаки по генерації, по розподілу, транспортуванню електричної енергії, оскільки їхньою метою, фактично, є тотальний блекаут.    "Об'єкти атаки роззосереджені по всій території України. Тому ми можемо сказати, що метою ворога є системна атака на об'єкти енергетики з метою не дати населенню забезпечити свої побутові потреби, дестабілізувати моральну ситуацію, адже інфраструктура є розвинена", - сказав Колісник.   Заступник міністра енергетики системи наголосив, що газотранспортна система і ПСГ є стійкими, оскільки розраховані на значно більші проєктні потужності.    "Фактично, дії ворога скоріше націлені на те, щоб поселити певний страх в іноземців, дестабілізувати ситуацію. Але система на сьогодні працює стабільно, виконуються всі заявки на відбір та подачу газу. Ми робили певні прогнозування та навчання для того, щоб підготуватись до таких атак та зрозуміти всі потенційні ризики, вивчити їх", -  заявив він.   Нагадаємо, 22 березня росіяни здійснили наймасштабнішу атаку по енергетиці України . 29 березня атакували енергетичні об’єкти у шести областях, після чого у низці регіонів  запровадили аварійні відключення .

Енергетики повернули світло для 170 тис. споживачів Одещини

18:39:20

В Одеській області енергетики відновили електропостачання для 170 тисяч родин, домівки яких були знеструмлені внаслідок нічної атаки по енергетичним об’єктам. Про це повідомила пресслужба ДТЕК в неділю, 31 березня.   Вночі війська Росії атакували інфраструктуру Одещини. Внаслідок пошкодження енергетичного об'єкта Укренерго було знеструмлено 170 тисяч клієнтів.  Енергетики перезаживили лінії та подали напругу в домівки людей. "Наразі 170 тисяч мешканців Одещини зі світлом", - йдеться в повідомленні.   Нагадаємо, що ситуація в енергетиці на Одещині залишається складною. Уникнути масових відключень допомагає зелена генерація - вітрові та сонячні електростанції, котрі забезпечують додаткову потужність. Як відомо, під час останніх атак на енергетичну інфраструктуру України російські військові пошкодили майже всі теплоелектростанції ДТЕК .