Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

У США назвали політично вмотивованим звіт про пам'ять Байдена

00:58:16

Віце-президент Камала Харріс виступила на захист голови Білого дому Джо Байдена і розкритикувала доповідь спеціального радника Міністерства юстиції, в якій йшлося про провали в пам'яті американського президента, повідомляє телеканал CNN.   Віце-президент назвала звіт "безпідставним" та "політично мотивованим".   "Я вважаю - як колишній прокурор - коментарі, зроблені цим спецпрокурором, безпідставними, неточними та недоречними", - сказала вона.   Харріс відкинула занепокоєння щодо віку президента, докладно розповівши про досвід роботи з Байденом після нападу ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня. Віце-президент сказала, що була "майже на кожній зустрічі" з ним та його командою національної безпеки у наступні дні.   "Президент був попереду і на вершині всього цього, ставлячи питання і вимагаючи, щоб американські військові, розвідники та дипломатичне співтовариство з'ясували та знали – скільки людей загинуло, скільки американців, скільки заручників, чи стабільна ситуація", – сказала вона.   Харріс розкритикувала характеристику психічного здоров'я Байдена, яку надав спецпрокурор.   "Те, як було охарактеризовано поведінку президента у цьому звіті, не може бути більш неправильним щодо фактів", – додала вона.   Нагадаємо, що у звіті, опублікованому в четвер, спеціальний прокурор Роберт Хур заявив, що він вирішив не порушувати кримінальні звинувачення після 15-місячного розслідування щодо звернення Джо Байдена із секретними документами, тому що президент "співпрацював зі слідством".   Хур сказав, що Байдена буде важко засудити, і назвав його "сумлінною літньою людиною з поганою пам'яттю".   Після цього Байден гнівно прокоментував рішення спеціального прокурора не висувати йому звинувачень у справі неналежного зберігання секретних документів.    

Сирський розповів про своїх нових заступників

23:28:58

  Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що новопризначені його заступники Вадим Сухаревський та Андрій Лебеденко, а також заступники начальника Генштабу Володимир Горбатюк, Михайло Драпатий та Олексій Шевченко мають колосальні знання та досвід, який пришвидшить перемогу України у війні.     "Хочу привітати нових заступників начальника Генерального штабу Збройних сил України: бригадного генерала Володимира Дмитровича Горбатюка, бригадного генерала Михайла Васильовича Драпатого, бригадного генерала Олексія Миколайовича Шевченка. А також моїх нових заступників, полковника Вадима Олеговича Сухаревського та полковника Андрія Валерія. офіцерами, які мають колосальні знання та досвід, який неодмінно прискорить нашу перемогу", - написав Сирський у своєму Telegram-каналі.   Нагадаємо, 8 лютого своїм указом президент України Володимир Зеленський призначив генерал-полковника Олександра Сирського головнокомандувачем ЗСУ замість Валерія Залужного.

Зеленський повідомив про нові призначення в ЗСУ

20:02:58

У вечірньому відеозверненні до народу України сьогодні, 10 лютого, президент Володимир Зеленський повідомив про нові призначення в ЗСУ. "Заступниками Головкома Олександра Сирського стали полковник Вадим Сухаревський, його напрямок - це безпілотні системи і розвиток застосування дронів нашими воїнами, та полковник Андрій Лебеденко, його напрямок - це інновації, саме технологічний компонент армії та бойових систем. Потрібна чітка практика роботи з новими технологіями. Заступниками начальника Генерального штабу Збройних Сил України погодив кандидатури бригадного генерала Володимира Горбатюка, його напрямок - це оперативна робота, робота штабів, планування, управління: в кожному штабі мають на сто відсотків розуміти фронт; бригадного генерала Олексія Шевченка, його напрямок - це логістика, максимальна якість логістики у нашій армії; бригадного генерала Михайла Драпатого - він відповідатиме за підготовку, якісне тренування наших військових", - повідомив президент.