Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

У Генштабі розповіли, що відбувається на фронті

20:05:03

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 52 бойових зіткнення. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в середу, 31 січня.   На Куп’янському напрямку українськими захисниками відбито сім атак біля Синьківки Харківської області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону. На Лиманському напрямку ЗСУ відбили дев'ять атак неподалік Тернів, Ямполівки та Торського Донецької області, де окупанти, за підтримки авіації, безуспішно намагалися прорвати оборону.   На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито чотири атаки поблизу Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області, де росіяни безуспішно намагалися покращити тактичне положення.   На Авдіївському напрямку захисниками відбито вісім атак в районі Авдіївки та ще шість атак біля Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався прорвати оборону українських військ.    На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати противника в районі Новомихайлівки Донецької області. Тут загарбники, за підтримки авіації, шість разів безуспішно намагалися покращити тактичне положення.    На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.  На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито чотири атаки росіян північніше Приютного та Роботиного Запорізької області.    Війська РФ не відмовляються від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено три безуспішних спроби штурму позицій українських військ.   Впродовж дня авіація Сил оборони завдала ударів по 14 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки та зенітно-ракетному комплексу росіян. Сили ППО знищили керовану авіаційну ракету Х-59 .   Підрозділами ракетних військ завдано ударів по п'яти артилерійських засобах та чотирьох засобах протиповітряної оборони противника. Своєю чергою війська РФ завдали сім ракетних та 65 авіаційних ударів, здійснили 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.  Нагадаємо, загальна кількість втрат армії Росії з початку повномасштабного вторгнення в Україну складає 385 230 військових. Протягом минулої доби ЗСУ знищили 1090 окупантів .

Швейцарія запровадила нові санкції проти Росії

19:36:19

Федеральна рада Швейцарії в середу, 31 січня, схвалила приєднання до майже всіх обмежувальних заходів 12-го санкційного пакета ЄС проти Росії, який набув чинності у грудні минулого року. Про це повідомила пресслужба швейцарського уряду.   Так, Швейцарія долучилась до заборони на імпорт російських діамантів, чавуну та скрапленого нафтового газу (LPG), а також заборонила експорт низки товарів подвійного призначення до РФ, зокрема хімікатів, літієвих батарей, двигунів для дронів, верстатів і деталей до них.   Також росіянам заборонять контролювати у Швейцарії компанії з операцій із криптовалютою, буде посилений контроль за дотриманням стелі цін на російську нафту.   Швейцарія також приєднується до заборони надавати компаніям з Росії програмне забезпечення для управління підприємствами, промислового дизайну і виробництва.   Водночас країна вирішила поки не приєднуватись до вимоги повідомляти про переказ коштів за межі ЄС від компаній, що базуються в Євросоюзі й контролюються росіянами або фізичними чи юридичними особами з Росії.   Нагадаємо, у грудні Швейцарія долучилась до 12-го пакета санкцій ЄС у частині, яка стосується розширення переліку підсанційних російських осіб.   Як відомо, Євросоюз затвердив 12-й пакет санкцій проти РФ 18 грудня 2023 року. Він передбачає низку подальших заходів, зокрема поступову заборону на імпорт алмазів з Росії або походженням з РФ. 

Депутата підозрюють у недостовірному декларуванні криптовалюти на 25 млн

19:06:01

Народного депутата підозрюють у недостовірному декларуванні криптовалюти на майже 25 млн гривень. Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в середу, 31 січня. У 2020 році депутат, ім'я якого не називається, задекларував криптовалюту вартістю 24,6 млн гривень, яка начебто належала йому ще з 2019 року. Проте у межах досудового розслідування, яке було розпочато за матеріалами НАЗК, встановлено, що криптовалютний гаманець, який зазначив у себе в декларації депутат, насправді ніколи йому не належав. Усі транзакції з придбання віртуальної валюти здійснювались громадянами іншої держави, які жодним чином не були пов’язані з депутатом. Дії народного депутата кваліфікували за ознаками злочину, передбаченого статтею Умисне внесення суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.   Розслідування здійснювалося у співпраці з компетентними органами США у межах міжнародної правової допомоги. Нардеп із фракції Європейська солідарність Олексій Гончаренко повідомив у Telegram, що йдеться про члена фракції Слуга народу Олександра Маріковського. Нагадаємо, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін у 2023 році отримав 17,46 млн гривень доходу від продажу криптовалюти Bitcoin . Як повідомлялося, Національне агентство з питань запобігання корупції змінило підхід до перевірки декларацій держслужбовців, у тому числі залучивши штучний інтелект до роботи .