Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

PayPal скоротить майже 2500 працівників

14:29:36

Міжнародна компанія PayPal, яка займається платіжними послугами, скоротить приблизно 2500 робочих місць, що становить 9% від усіх чинних посад. Про це повідомляє  Reuters в середу, 31 січня.  Зазначається, що компанія планує звільнення працівників, оскільки стикається зі зростаючою конкуренцією з боку таких компаній, як Apple, Zelle та Block.   У листі до співробітників генеральний директор Алекс Крісс повідомив, що було прийнято рішення "оптимізувати розмір компанії" шляхом як прямих скорочень працівників, так і заборони на нові наймання протягом року. "У всій нашій організації нам потрібно приділити більше уваги ефективності, розгорнути автоматизацію та консолідувати нашу технологію, щоб зменшити складність і дублювання функцій", - написав Крісс.   Співробітники, яких торкнеться скорочення, будуть повідомлені про це до кінця тижня.   Нагадаємо, анімаційна студія Pixar компанії Walt Disney цього року планує скоротити до 20% працівників , а команда студії з 1300 осіб скоротиться до менш ніж 1000 протягом найближчих місяців. Компанія Rolls-Royce заявила, що скоротить до 2500 робочих місць в межах оптимізації бізнесу. 

Експрем'єру Пакистану оголосили другий за два дні вирок

14:03:20

Колишнього прем'єр-міністра Пакистану Імрана Хана засудили до 14 років позбавлення волі за звинуваченням у корупції. Про це повідомляє CNN в середу, 31 січня.    Суд визнав політика та його дружину Бушру Бібі винними у справі, пов'язаній з незаконним продажем державних подарунків під час його перебування на посаді прем'єр-міністра з 2018 по 2022 рік. Подружжя продавало державні подарунки, у тому числі ювелірні вироби та годинники від влади Саудівської Аравії, які Хан отримав, перебуваючи на посаді прем'єра Пакистану. Хана засудили до 14 років ув'язнення та заборонили обіймати державні посади впродовж 10 років.    Напередодні 71-річний  Хан був засуджений до 10 років ув'язнення за розголошення державної таємниці.  Політик уже перебуває за ґратами. У серпні 2023 року його засудили до трьох років позбавлення волі за звинуваченням у відмиванні грошей. Він заперечує звинувачення на свою адресу і називає переслідування політичним.   Імран Хан очолив уряд Пакистану у 2018 році. У 2022 році парламент на тлі загострення політичного протистояння оголосив йому вотум недовіри та відправив у відставку . Після усунення з посади проти Хана було порушено понад 50 кримінальних справ, зокрема про тероризм .  На 8 лютого у Пакистані призначені загальні вибори.

У росіян відбиратимуть майно за "фейки" про армію

13:35:37

Державна дума Росії в середу, 31 січня, ухвалила законопроєкт про конфіскацію майна за так звані "фейки" про Збройні сили РФ. Про це повідомляють росЗМІ.   Держдума ухвалила у другому і третьому читаннях законопроєкт про конфіскацію майна засуджених за статтею "про фейки". За законопроєкт проголосували  377 депутатів. Голосів проти й тих, хто утримався, не було.   Відповідно до закону, влада зможе вилучати майно у засуджених за низкою статей: "фейки" і дискредитація армії, заклики до екстремізму і санкцій, реабілітація нацизму і дії проти держави. Крім того, у засуджених відбиратимуть держнагороди та звання. Документ набуде чинності після підписання президентом Володимиром Путіним.   Нагадаємо, 24 січня Держдума РФ ухвалила відповідний законопроєкт у в першому читанні. Нагадаємо, в грудні минулого року в Росії вперше засудили військових за "невідбиття нападу ЗСУ" . Крім того, Росія через суд намагається заборонити своїм солдатам здаватися в полон .