Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Є обнадійливі очікування від саміту Євроради - МЗС

16:50:58

Україна має обнадійливі очікування від саміту Європейської Ради від майбутнього позачергового саміту Європейської ради 1 лютого. Про це заявив  міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній пресконференції з главою МЗС Литви Габріелюсом Ландсбергісом в суботу, 27 січня.   "У нас спільно є обнадійливі очікування від найближчого засідання Європейської Ради 1 лютого. Є прогрес щодо відкриття Європейського фонду миру, щодо якого ситуація була заблокована тривалий час через позицію окремих членів Європейського Союзу. Але працюємо над розблокуванням і маємо обнадійливі кроки в цьому напрямку", - сказав глава МЗС.   Нагадаємо, 1 лютого відбудеться саміт Європейської Ради. Україна розраховує, що там буде ухвалено позитивне рішення про виділення фінансової підтримки в розмірі 50 млрд євро за програмою Ukraine Facility. 

Напад ДРГ на Сумщині: з'явилися нові деталі розстрілу

16:24:56

Брат і сестра, яких російська розвідувально-диверсійна група розстріляла у Сумській області, рухалися в автомобілі, коли на них здійснили напад. Про це  повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора в суботу, 27 січня.   За даними слідства, подія відбулася вранці 27 січня. 54-річний чоловік та його 68-річна сестра їхали дорогою між двома селами Хотінської громади Сумського району. За кермом був чоловік. Саме в цей момент автівку розстріляли росіяни .   За цим фактом розпочато досудове розслідування відповідно до ч. 2 ст. 438 КК України - порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним убивством.  Нагадаємо, 10 січня в Чернігівській області  російські диверсанти розстріляли цивільне авто . Жертвою ворогів став чоловік 1961 року народження, який працював водієм шкільного автобуса.

Нідерланди доєдналися до IT-коаліції з допомоги України

15:24:18

Нідерланди приєдналися до ІТ-коаліції, яка була створена партнерами для підтримки України. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони в суботу, 27 січня.   Зазначається, що Нідерланди доєдналися до ІТ-коаліції на останньому засіданні Контактної групи з оборони України у форматі Рамштайн. Країна зробила внесок у розмірі 10 мільйонів євро.   ІТ-коаліція - це спеціальне об'єднання держав у межах Контактної групи з питань оборони України під керівництвом Естонії та Люксембургу. Внески в ІТ-коаліцію раніше зробили Естонія (500 тисяч євро) та Люксембург (10 мільйонів євро). Литва та Латвія також передали матеріальну допомогу у вигляді ліцензій та обладнання.   Загалом до ІТ-коаліції приєдналися вже 11 країн: Україна, Бельгія, Великобританія, Данія, Естонія, Ісландія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург та Японія. Нагадаємо, раніше Данія виділила понад 13 мільйонів євро на кіберзахист України . Ці кошти направлять на проєкти з кібербезпеки ЗСУ та Міноборони.