Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Допомога Україні від США: у Сенаті зробили заяву

11:15:41

  В найближчу добу-дві стане зрозуміло, чи зможе Сенат США укласти угоду про кордон із Мексикою, яка передбачає продовження допомоги Україні. Про це сказав сенатор-демократ Кріс Мерфі кореспондентові CNN Ману Раджу.   За його словами, протягом наступних 24-48 годин стане зрозуміло, чи зможуть американські законодавці укласти міграційну угоду.   Мерфі висловив сподівання, що колишній президент США Дональд Трамп не має стільки влади, аби зупинити двопартійний законопроєкт.   "Я сподіваюсь, що одна людина всередині Республіканської партії не настільки сильна, аби віддати Україну Володимиру Путіну", - сказав сенатор. Нагадаємо, 27 грудня  США оголосили про надання Україні останнього у 2023 році пакета військової допомоги  вартістю 250 мільйонів доларів.   Президент США Джо Байден у жовтні звернувся до Конгресу з проханням схвалити додаткове фінансування, зокрема  понад 60 мільярдів доларів для України . Але воно досі блокується республіканцями через суперечності між партіями в питанні безпеки кордону з Мексикою. Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

У ЗСУ пояснили, чому РФ давно не застосовувала Калібри

10:48:51

Те, що війська РФ давно не застосовували по території України Калібри, може бути пов’язане зі складністю обслуговування агрегатів, з яких випускаються ці ракети, і спробами приспати пильність українців. Про це заявила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 26 січня.   "Використання Калібрів останнім часом дуже рідке. Але є розуміння, що росіяни дійсно мають складнощі з обслуговуванням тих агрегатів, з яких випускаються Калібри, і завантаженням самих Калібрів, бо вся ця логістика і інфраструктура зосереджена у Криму, а базуються ракетоносії з метою збереження у Новоросійську. Тому очевидно, що це може бути такою причиною", - сказала вона.   Гуменюк також зазначила, що перебування Калібрів на чергуванні говорить про те, що ракети готові бути застосованими й коли це станеться, українські військові не можуть вирахувати. Таким чином ворог може присипати пильність українців.

Україна у 2024 році буде наступати - Держдеп США

09:59:34

  Стратегія воєнної кампанії перемоги України у 2024 році буде наступальною й опиратиметься на те, чого було досягнуто у 2023. Про це заявив помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джеймс О'Браєн, передає  Голос Америки. Посадовець нагадав про успіх Збройних сил України у забезпеченні доступу до Чорного моря та про дестабілізацію можливостей Росії використати проти України тимчасово окупований Крим.   О'Браєн також наголосив на зростанні економіки України у 2023 році, а економістів Кремля назвав "дуже талановитими", оскільки їм вдається "досі прикривати президента Володимира Путіна" та утримувати рівень імпорту майже на довоєнному рівні.   Відповідаючи на запитання, чи мають США "план Б", якщо Конгрес все ж таки не схвалить додаткове фінансування для України, О'Браєн сказав: "Я втримаюся від спокуси обговорювати "план Б". Водночас він висловив сподівання, що необхідне голосування відбудеться найближчим часом. Нагадаємо, командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що  росіяни не досягли тих цілей, які вони ставили в останні місяці . Наступ армії Росії зазнає невдачі.  Про  провал зимового наступу російських військ в Україні  писав раніше й військовий оглядач німецького видання Bild Юліан Рьопке. За його словами, через три місяці від початку штурмів у Донецькій і Харківській областях окупанти не досягли нічого, крім величезних втрат як в особовому складі, так і в техніці.