Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Bild про нову тактику ЗСУ: б'ють по інфраструктурі

05:56:48

Україна після невдалого контрнаступу змінює стратегію, переходячи від ліквідації суто військових цілей до знищення російської інфраструктури. Про це у суботу, 20 січня, повідомило видання Bild .   Зазначається, що нові цілі включають об'єкти, що відіграють ключову роль у постачанні та підтримці російських військових сил. Знищення таких об'єктів має чинити тиск на противника та змінити хід воєнних дій на користь України.   "Українські військові за кілька місяців успішно переобладнали закордонні артилерійські снаряди у власні безпілотники-камікадзе", - пише видання.   Також повідомляється, що за межами фронту у Києві знайшли тимчасову альтернативу звільненню окупованих територій – партизанські атаки українського спецназу. Ці заходи вживаються з метою дестабілізації російських військових операцій та створення додаткових викликів для противника.   Нагадаємо, минулої ночі повідомлялося про вибухи в російській Тулі, де за даними соцмереж стався приліт по оборонному підприємству, а потім у порту Усть-Луга в Ленінградській області після вибухів почалася масштабна пожежа .

У Держдумі РФ закликали відродити ГУЛАГ

03:26:35

Депутат Держдуми РФ від Єдиної Росії Андрій Гурулєв заявив, що в країні необхідно відродити систему ГУЛАГу. Про це політик сказав в ефірі телеканалу Царьград.   "Мені зараз кажуть: "Ти хочеш влаштувати знову ГУЛАГ". Ну, я чесно кажу, що хочу, щоб ті, хто сьогодні шкодить нашій батьківщині тут усередині, радісно махали кайлом у районі Колимського тракту. Це правда. І не тільки я хочу, і народ хоче цього", - переконаний депутат.   Нагадаємо, у жовтні 2023 року Гурулєв пропонував знищити 20% росіян , які не довіряють президенту Володимиру Путіну, вважаючи, що 80% населення країни підтримають главу держави. Парламентарій зазначив, що хоче, "щоб вся ось ця гниль, яка залишилася, вона повинна бути якщо не ізольована, то хоча б якось знищена".   Соцмережі: Діти депутатів Госдуми і пропагандистів живуть в країнах НАТО

Єрмак прокоментував ситуацію всередині країни: поділ - це інструмент російської агресії проти України

20:27:04

Голова Офісу Президента Андрій Єрмак назвав інструментом російської пропаганди намагання роз’єднати Україну. Про це він заявив в інтерв’ю Lefigaro . “Поділ - це інструмент російської агресії проти України, який використовується з часів "Помаранчевої революції". Російська пропаганда дуже полюбляє його. На жаль, деякі українські політики забувають, що сьогодні має значення лише та політика, яка веде до перемоги України. Президент Зеленський не здійснив жодної поїздки, яка б не сприяла покращенню становища українців. Як бачимо, ситуація цієї зими кардинально відрізняється від тієї, яку ми пережили минулого року”, - відзначив Єрмак, відповідаючи на питання журналіста щодо руйнування єдності всередині країни, коли "опозиція скаржиться на авторитарні ексцеси, а солдати викривають корупцію".

Зеленський: Реанімуємо систему міжнародного права

17:50:43

Презеидент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні до народу повідомив про деякі плани на наступний тиждень. "Проводжу наради щодо наступного тижня - наших міжнародних заходів, які плануємо. Це стосується і відносин з партнерами у Європі, у Євросоюзі. Додамо активності. А також це стосується безпекових гарантій для України. Готуємо нові угоди з партнерами - сильні двосторонні угоди. Січень та лютий мають принести відповідні результати. Вже бачимо конкретні дати, коли можуть бути нові й сильні документи. Вдячний усій нашій команді, яка залучена до перемовин, і всім тим лідерам, тим державам, які готові до дійсно амбітних рішень. Всією архітектурою безпекових гарантій - новою архітектурою - ми фактично повертаємо до життя, реанімуємо систему міжнародного права. І коли для України буде повернуто справедливість, коли наша безпека буде відновлена, це й для інших у світі працюватиме", - сказав Зеленський.