Мы в соціальних мережах

Facebook

Showreel

Video

Повернення Трампа може стати перемогою - Джонсон

21:37:14

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон підтримав Дональда Трампа як наступного президента США, заявивши, що політик може бути "саме тим, що потрібно світові", у разі якщо Трамп підтримає Україну. Про це він написав у колонці в Daily Mail у п’ятницю, 19 січня, передає  Politico.   "Ми всі повинні подорослішати й звикнути до цієї перспективи. Якщо він вчинить правильно і підтримає українців - а я вірю, що він це зробить - президентство Трампа може стати великою перемогою для світу", - заявив Джонсон.   За словами колишнього прем’єра Британії, "світові потрібен лідер, чия готовність застосувати силу та абсолютна непередбачуваність є головним стримуючим фактором для ворогів Заходу". Джонсон назвав Трампа "палким прихильником вільних ринків і капіталізм, який зацікавлений у належній угоді про вільну торгівлю з Великою Британією".   "Трамп - ваша людина", - підкреслив політик. Джонсон нагадав, що Трамп був першим президентом США, який заступився за Україну, надавши їй у 2018 році протитанкову зброю Javelin, яка стала вирішальною у битві за Київ. Як відомо, 15 січня Трамп здобув перемогу на перших республіканських президентських праймериз в Айові. Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що  готовий вислухати конкретний "мирний план" Трампа  щодо війни в Україні. Але наша держава не буде віддавати свої території Росії. Син Трампа зробив скандальну заяву про війну в Україні

США знову вдарили по об'єктах хуситів у Ємені

20:52:38

Американські військові в п'ятницю, 19 січня, знову атакували місця розташування протикорабельних ракет хуситів у Ємені. Про це повідомив телеканал CNN із посиланням на джерела.   Зазначається, що це вшосте за 10 днів, коли США завдають ударів по об'єктах хуситів.   Телеканал не наводить дані про те, наскільки результативним виявилися удари США проти заколотників.    Нагадаємо, 7 жовтня 2023 року палестинське радикальне угруповання ХАМАС здійснило напад на Ізраїль. У відповідь Ізраїль розпочав операцію проти ХАМАС у секторі Газа. Єменські заколотники-хусити, своєю чергою, стали обстрілювати судна в Червоному морі. У ніч проти 12 січня  США і Британія завдали перших ударів по хуситах  через їхні атаки на кораблі у Червоному морі.   Наразі нормальний режим вантажоперевезень через Червоне море порушено, дедалі більше комерційних суден змінює маршрути й рухається навколо Африки. Між Іраном та саудами. Хто такі хусити

Поліція Києва розслідує погрози журналісту Ніколову

20:08:40

Прокуратура розпочала  кримінальне провадження за фактом перешкоджання роботі журналіста-розслідувача Юрія Ніколова після того, як в його оселю ломилися невідомі із погрозами. Про це повідомила  пресслужба Київської міської прокуратури в п'ятницю, 19 січня.   За даними слідства, 15 січня група осіб прибула до багатоквартирного будинку в Дарницькому районі, в якому проживає спецкореспондент одного з видань. Перебуваючи на міжквартирному ходовому майданчику біля квартири журналіста, вони вчиняли протиправні дії.   Наразі правоохоронні органи вживають заходи, спрямовані на встановлення причетних осіб.   Дарницька окружна прокуратура міста розпочала кримінальне провадження за фактом впливу на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків та переслідування.   Прокуратура не називає прізвище, проте з контексту зрозуміло, що йдеться про Ніколова.   Нагадаємо, 14 січня журналіст-розслідувач Юрій Ніколов заявив, що в його оселю ломилися невідомі, намагаючись залякати. Поліція Києва почала перевірку за фактом погроз журналісту. Тим часом журналістка з Одеси Ірина Гриб знайшла систему стеження та прослуховування у своєму автомобілі . Вона пов’язує це зі своєю професійною діяльністю. 16 січня були опубліковані приховані зйомки, де видно, що співробітники проєкту журналістських розслідувань Bihus.Info нібито вживають заборонені речовини. СБУ відкрила провадження за фактом незаконного прослуховування та відеозйомки членів команди Bihus.Info . Президент Володимир Зеленський заявив, що будь-який тиск на журналістів неприпустимий .

Справа Мазепи: суд зупинив розгляд через відвід судді

19:52:30

Печерський райсуд Києва зупинив засідання щодо обрання запобіжного заходу бізнесмену й власнику інвесткомпанії Concorde Capital Ігорю Мазепі, оскільки захист заявив про упередженість судді. Про це повідомило  агентство Інтерфакс-України в п'ятницю, 19 січня.   Раніше адвокати Мазепи подали судді клопотання з проханням про онлайн-трансляцію, проте слідчий його відхилив. Також суддя не схвалив прохання сторони захисту Мазепи про надання кількох годин перерви для ознайомлення з деталями справи.   Після цього адвокати заявили про відвід судді, оскільки вважають його упередженим. своєю чергою прокурор заявив, що ця заява свідчить про затягування судового процесу. Зрештою, суд зупинив розгляд справи до рішення про відвід. Тепер необхідно провести новий розподіл суддів, після чого буде призначено новий час засідання.   Нагадаємо, 18 січня працівники ДБР спільно з Нацполіцією затримали Мазепу на українсько-польському кордоні через організацію схеми протиправного заволодіння земельними ділянками загальною площею 2,4 га, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури - Київської ГЕС.   У Concorde Capital заявили, що при інкримінованих збитках у 7 млн гривень, Мазепі встановили заставу 700 млн, а його брату - 500 млн гривень.

ЗСУ відбили 31 атаку окупантів під Авдіївкою

19:39:32

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 87 бойових зіткнень. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в п'ятницю, 19 січня.   Загалом ворог завдав ракетний та 16 авіаційних ударів, здійснив 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.  На Куп’янському напрямку українськими захисниками відбито шість атак в районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Табаївка, Берестове Харківської області, де ворог намагався прорвати оборону.   На Лиманському напрямку українські воїни відбили дев'ять атак біля Тернів Донецької області та ще 15 атак поблизу Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області, де противник намагався прорвати оборону.   На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито три атаки в районах Андріївки та Кліщіївки Донецької області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення.    На Авдіївському напрямку захисниками відбито 14 атак ворога в районі Авдіївки та ще 17 атак південніше Тоненького, Первомайського та Невельського Донецької області. Тут окупанти, за підтримки авіації, безуспішно намагалися прорвати оборону українських військ.    На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. На цьому напрямку загарбники, за підтримки авіації, шість разів безуспішно намагалися покращити тактичне положення.    На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. На Запорізькому напрямку захисниками відбито дві атаки західніше Вербового Запорізької області, де ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення.    Ворог не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив дев'ять безуспішних штурмів позицій наших військ.   Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по району зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ уразили два артилерійських засоби противника. Нагадаємо, ЗСУ протягом минулої доби ліквідували 920 російських окупантів . З початку повномасштабної війни Росія втратила на території України 374 520 солдатів.

Зеленський вручив сертифікати на житло Героям України

19:24:15

Президент Володимир Зеленський в п'ятницю, 19 січня, вручив сертифікати на квартири Героям України та рідним загиблих Героїв. Про це повідомила пресслужба глави держави.   "Кожен із наших героїв - Героїв України - заслуговує на найвищу шану та вдячність нашої держави й усіх наших людей. Це воїни, чия хоробрість є порятунком для України та справедливим покаранням для російських окупантів", - сказав президент.    Житлові сертифікати з рук президента отримали 19 родин Героїв, які віддали свої життя, захищаючи Україну під час повномасштабної російської агресії. Ще 11 Героїв України одержали сертифікати особисто.   Зеленський вручив сертифікати на отримання квартир Героям України зі складу ЗСУ. Сертифікати на квартири від глави держави також отримали члени родин полеглих Героїв України з числа військовослужбовців ЗСУ.